Išleri
Sastojci
Za tijesto: 140 g maslaca 200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka 70 g šećera u prahu 1 žumance 3 žlice kakaa Za kremu: 3 jaja 150 g šećera 100 g maslaca 1 Vanilin šećer Dolcela Priprema Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte tanko i izrežite male kolutiće (3-5 cm). Stavite na pobrašnjen pleh peći oko 13-15 minuta na 180°C. Za kremu, u metalnoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer da dobijete pjenastu kremu, te stavite na parnu kupelj kuhati uz neprekidno miješanje dok krema ne postane gusta i kuhana (oko 15 minuta). Kada se krema zgusne, malo je ohladite, pa zatim umiješajte razrađeni maslac. Kremu miješajte dok se ne ohladi. Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom. Posluživanje Dijelom kreme možete išlere dodatno ukrasiti i poslužiti uz kavu. I dobar tek njami |
prosinac, 2014 | ||||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |