sweet-tooth1

15.12.2014., ponedjeljak

Išleri

Sastojci

Za tijesto:
140 g maslaca
200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
70 g šećera u prahu
1 žumance
3 žlice kakaa
Za kremu:
3 jaja
150 g šećera
100 g maslaca
1 Vanilin šećer Dolcela


Priprema
Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte tanko i izrežite male kolutiće (3-5 cm).
Stavite na pobrašnjen pleh peći oko 13-15 minuta na 180°C.
Za kremu, u metalnoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer da dobijete pjenastu kremu, te stavite na parnu kupelj kuhati uz neprekidno miješanje dok krema ne postane gusta i kuhana (oko 15 minuta).
Kada se krema zgusne, malo je ohladite, pa zatim umiješajte razrađeni maslac. Kremu miješajte dok se ne ohladi.
Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje
Dijelom kreme možete išlere dodatno ukrasiti i poslužiti uz kavu.

I dobar tek njami

wavenjami




- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2014  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2014 (8)

Zašto?

Ništa lakše ;)