Bakini Božićni keksi
Sastojci
Broj osoba: 10 osoba 200g glatkog brasna 200g omeksalog maslaca 150g secera 1 jaje 2 zutanjka 2 vanilin secera 2-3 zlice ruma 170g mljevenih badema prstohvat soli Za dekoraciju 2 bjelanjka 100g + mljevenih badema 100g cokolade za kuhanje 40g maslaca Priprema Omeksali masalac, jaje i zumanjke izmiskasti pjenasto. Dodati secer, vanilin secer, koricu od limuna i mljevene bademe te sve izjediniti. Na kraju polagano dodati prosijano brasno i rum, mjesati dok se sve dobro ne sjedini pa staviti u hladnjak na sat vremena. Od tjesta radimo male kuglice velicine raffaela. Ako se smjesa kojim slucajem jako ljepi za ruke dodajte po malo mljevenih badema. Svaku kuglicu uvaljate lagano u bjelanjce pa u mljevene bademe. Slazemo ih na lim na papir za pecenje s malo razmaka izmedju svake kuglice. Na svakoj kuglici lagano napraviti rupicu. Stavimo peci u prethodno zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva cca 15min. Nakon sto izvadimo keksice iz pecnice, stavimo ih sastrane da se ohlade. Nad parom otopimo cokoladu, dodamo maslac i dobro promjesamo. Zlicicom ili vrecicom u svaku rupicu na keksicu istisnemo malo cokolade. Ostavimo da se cokolada stisne. |
prosinac, 2014 | ||||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |