Svijet Makrobiotike

Vrlo zanimljive 'palačinkice'

Danas sam isprobala recept iz knjige Jadranke Boban Pejić 'Jesen'. Radi se o palačinkicama od mochija. Vrlo jednostavno, a fino i hrskavo.
Mochi su pločice od riže koje inače pripremam tako da ih narežem na manje komade i popržim na suhoj tavi dok se ne napuhnu. Još vruće ih prelijem zobenim ili sojinim mlijekom. Baš su fine.

Palačinkice

Mochi pločica se nasitno nariba i složi u 4 hrpice na suhu tavu. Fino se lagano stapa u mini palačinku. Kada se može odvojiti od tave, okrene se na drugu stranu i poprži. Namaže se omiljeni namaz (džem, carobella,...).
Punjena varijanta se radi tako da se od pola naribane pločice naprave hrpice na koje se stavi omiljeni namaz, a potom posipa ostatkom i okrene. Mljac!

11.10.2007. u 11:53 | 5 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (12)
Rujan 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razmjena iskustava u pripremi hrane i načinu života po principima makrobiotike

Linkovi

Evo blogića koje rado čitam:

Hagakure.blog.hr

ljubav...ah ljubav

Tečajevi izrade seitana i tofua

Ako želite naučiti kako izraditi tofu i seitan...
Kontakt: 091 76 88 694