Svijet Makrobiotike

Nastavljamo sa superbrzim desertima...

Jabuke sa kuzuom

Kuzu je u biti prah jednog korijena i ljekovit je. Odličan je za crijeva, a razmućen u malo vode pije se kada nas muče alergije. Koristi se za zgušnjavanje jela. Možete ga kupiti u trgovinama zdrave hrane. Evo jednog super-brzog recepta.

Sastojci: 1 kg jabuka
1/2 šalice grožđica
1 jušna žlica kuzua

Priprema: Jabuke očistiti od koštica i peteljke i narezati na kockice. Ako su domaće, ja ih ne gulim. U posudu uliti vode oko 2 cm. Dodati grožđice i kad zavrije posoliti prstohvatom soli i dodati jabuke. Kuhati poklopljeno 20 minuta. U malo vode rastopiti kuzu i uliti u jabuke. Kuhati još 2-3 minute i poslužiti. Mljac!

10.10.2007. u 19:05 | 3 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (12)
Rujan 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razmjena iskustava u pripremi hrane i načinu života po principima makrobiotike

Linkovi

Evo blogića koje rado čitam:

Hagakure.blog.hr

ljubav...ah ljubav

Tečajevi izrade seitana i tofua

Ako želite naučiti kako izraditi tofu i seitan...
Kontakt: 091 76 88 694