Svijet Makrobiotike
Mirišu li vam mamini faširanci?
Ako da, isprobajte ovu zdraviju varijantu! Umjesto mesa koristimo okaru. Često ljudi koriste i ljuspice od soje koje se mogu kupiti u trgovinama. Okara je puno bolja i zdravija varijanta.
Popečci od soje i žitarica
Sastojci:
- šalica svježe okare
- šalica kuhane riže ili neke druge žitarice
- pola šalice naribane mrkve
- 2 češnja usitnjenog češnjaka
- glavica usitnjenog luka (ako ne volite luk i češnjak, izostavite ih)
- nekoliko listića svježeg bosiljka ili pola žličice suhog
- pola šalice mješanih sjemenki (suncokretove, bučine, lanene, sezamove)
- pola žličice soli, papar na vrh noža
- brašno tip 850 prema potrebi (umjesto jaja)
Priprema: Sjemenke operite i nekoliko minuta prepržite na suhoj tavi. Sve sastojke, osim brašna, stavite u posudu i umijesite 'faširance'. Dodajte brašno tek toliko da se smjesa poveže. Oblikujte popečke i ispržite na ulju (suncokretovom, sezamovom...).