Svijet Makrobiotike

Mirišu li vam mamini faširanci?

Ako da, isprobajte ovu zdraviju varijantu! Umjesto mesa koristimo okaru. Često ljudi koriste i ljuspice od soje koje se mogu kupiti u trgovinama. Okara je puno bolja i zdravija varijanta.

Popečci od soje i žitarica

Sastojci:
- šalica svježe okare
- šalica kuhane riže ili neke druge žitarice
- pola šalice naribane mrkve
- 2 češnja usitnjenog češnjaka
- glavica usitnjenog luka (ako ne volite luk i češnjak, izostavite ih)
- nekoliko listića svježeg bosiljka ili pola žličice suhog
- pola šalice mješanih sjemenki (suncokretove, bučine, lanene, sezamove)
- pola žličice soli, papar na vrh noža
- brašno tip 850 prema potrebi (umjesto jaja)

Priprema: Sjemenke operite i nekoliko minuta prepržite na suhoj tavi. Sve sastojke, osim brašna, stavite u posudu i umijesite 'faširance'. Dodajte brašno tek toliko da se smjesa poveže. Oblikujte popečke i ispržite na ulju (suncokretovom, sezamovom...).

01.10.2007. u 14:29 | 4 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (12)
Rujan 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razmjena iskustava u pripremi hrane i načinu života po principima makrobiotike

Linkovi

Evo blogića koje rado čitam:

Hagakure.blog.hr

ljubav...ah ljubav

Tečajevi izrade seitana i tofua

Ako želite naučiti kako izraditi tofu i seitan...
Kontakt: 091 76 88 694