srijeda, 31.10.2007.

plivu su rastepli kao bugarsku skupštinu

Sjećam se jedne epizode Senfielda u kojoj je bilo govora o tome kako možete puno saznati o osobi ako joj zavirite u ormarić s lijekovima u kupaonici.
Baš sam danas gledala u sve svoje lijekove, koje sam nekada koristila, a ostatke slijepo čuvam, ako mi ikada zatrebaju ili već nekom drugom sa sličnim simptomima. Ponajviše je tu razno raznih masti i krema, svaka služi svojoj svrsi i spremna sam ju udijeliti svakome s istom bolešću.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Priča koju vam želim ispričati dogodila se u jednoj apoteci u jednom malom mjestu gdje svi sve znaju.
Krenule tako mama i kći kupiti vaginalete, koje su u biti trebale kćerki, ali joj je nekako bilo neugodno tražiti, iako se gljivićna oboljenja mogu dobiti na sto i jedan pristojan način. Kada su stigle u apoteku, mami nije preostalo ništa drugo, nego da ona kupi te proklete veginalete.
Stala je mama tako u red, u toj maloj apoteci, u malenom gradu. Kada je došla na red, shvati da poznaje čovjeka koji radi i da joj je on, ni manje, ni više, prijatelj od bivšeg direktora. Nakon što su se uljudno pozdravili, kaže mu mama da bi joj trebao Geonistin (ime vaginaleta), rekla je to onako u pola glasa da baš svi ne čuju, kad čuješ ti prodavača, maminog poznanika, kako glasno odgovara:
" Geonistin, ma nema toga više, to vam je od Plive. Plivu su rastepli ko Bugarsku skupštinu!"
Na to će mama:"Dobro, a imate li neku zamjenu," govorila je tiho pokušavajući skinuti znatiželjne poglede jer vjerojatno su svi čuli opasku o Plivi i bugarskoj skupštini te su zbog tog još pozornije slušali, kad li apotekar odgovara:
"Imamo Canesten i to su vam i vaginalete i krema!"
"Pa dobro, a jel mi treba i krema?" upita mama, očekujući nekakvu kćerkinu gestu. Gledala je prema kćerki koja je sjedila na sigurnoj udaljenosti i čekala pa ipak njoj trebaju vaginalete,nije dočekala željenu gestu, kad apotekar poviče:
" Ma najbolje je to i namazat. Kad vi to još i namažete, e onda je to,to.!"

Za crknit od smijeha, zar ne?

- 18:07 - Komentari (21) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.10.2007.

bukom protiv sna

Što bi ste napravili da ste u subotu bili vani i dobro se zabavili, naravno.
Vratili se fino u relativno pristojno vrijeme, opustili se malo od napora subotnje večeri, pogledali kroz prozor srebrno jutro i odlučili da je vrijeme za spavanje. I onda vam se dogodi da baš u onom trenu kada vam je na lakim krilima počeo dolaziti prvi sanak na oči, susjed počne izbijati svoja ulazna vrata i štok.
Počne energično i dugotrajno piliti, preglasno lupati i bušiti nekom bušilicom od koje se cijela zgrada (mlin) doslovce tresao!

Pa mislim, susjed, gdje ti je kultura, kad već pameti nemaš?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

I šta biste vi?puknucu


- 16:04 - Komentari (23) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.10.2007.

a sada Spetakl ili kako je to kad ti čips uđe u uho

čipsom na čips

Pitam se znate li kako je i jeste li se ikada uopće upitali kako je to kad vam čips uđe u uho? I je li možda i nekome od vas u danom trenu u vremenu čips ušao u uho? Ako jest, e onda će me upravo ti najbolje razumjeti, ali zbog svih onih drugih kojima čips nije ušao u uho, ja ću se iskreno potruditi da vam riječima opišem kako je to kad ti taj neodoljivi čips uđe u uho.
Razgovor kao i svaki drugi, teče svojim tijekom polako i sigurno. Vrećica čipsa nenadano ulijeće u kolotečinu i razbija uhodani tijek razgovora. Odjednom osjetim, ušao mi čips u uho, gledam sestru, gledam Lokija i po izrazima lica shvaćam i njima je ušao... čips u uho.
Ma ništa, napočetku i nije bilo tako stašno, tu i tamo neka čips fora, ali kad smo se uhodali, ljudi moji nije nam čips prestajao izlaziti iz usta....
Skužili ste zar ne, zabrijali smo na čips, točnije na riječ čips.

Ne mogu vam opisati cijeli razgovor jer trajao je dva sata, ali posložit ću sve u skupine, dakle sve pizdarije koje smo izgovorili mogu se kategorizirati i prema tome ću ih i napisati, a ne prema kronološkom slijedu samih događaja, ali i to će vam biti dovoljno da dobijete uvid u to kako je kad ti čips uđe u uho!


Književnost

Prisjetili smo se nekoliko od mogih čipso kniga koje smo pročitali, donosim vam ih:

Na čipsu čuprija, Posljednji Čipsovići, Čips i kazna, U traganju za izgubljenim čipsovima, Gospoda Čipsovi, Čips u snijegu, Čips iz davnine, Čips i sedam kozlića, Lažeš, Čips, Junaci Čipsove ulice, Čudnovate zgode Šegrta Čipsa, Začuđeni čipsovi, Prijan Čips, Veli Čips, Satir iliti divji čips, Smrt Smail-age Čipsa.



Televizija

Naravno da mi gledamo i televiziju i to na programu National čips ili Čips one pa tako gledamo i pratimo slijedeće emisije:

Čipstragu, Plodovi čipsa, Čips i dobro, Idemo na čips, Boje čipsa, Ally McČips, Seks i čips ili Čips i grad, Svi vole Čipsa, Zakon i Čips, Čipsovo pravo, Uvod u čips, Čipsolovac, Čipsoteka, Nedjeljom u čips, Moje ime je Čips, Na rubu čipsa, Zakon čipsa, Odjel za chips, CSI čips, Zaboravljeni Čips, Mijenjam čips.

Film



Filmove kojih smo se u svojoj čips raspravi dotaknuli su:

Zameo ih čips, Most na rijeci Čips, Čipsogora, Harry Potter i odaja čipsa, Čipsova družina, Povratak čipsa, Moj čips se ženi, Starsky i Čips.


Zrnca Čips Mudrosti

Tko tebe čipsom, ti njega flipsom.

Bolje čips u ruci, nego mercedes na grani.

Tko se zadnji čipsa, najslađe se čipsa.

Ne diraj čips dok spava.

Čips buši di burgija neće.

Tko pod drugim čips kopa, sam u čips pada.

Tko rano rani, dva čipsa zgrabi.

Požuri čipsajući!

Svaki čips svome jatu leti.

Tko se čipsa laća od čipsa će poginuti.

Stao si mi na čips.

Neće čips u koprive!

Čipsom protiv droge.

Čipsam, dakle jesam!


Crkveni čipso kutak

U početku biješe čips, tko je bez čipsa neka baci prvi kamen, sjeti se da svetkuješ sveti dan Čipsov, ne poželi tuđeg čipsa, čips si bio u čips se pretvori.





Od silnih smo razgovora bili na sedmom čipsu i razgovarali smo o raju i zaključili da je raj tamo gdje je čips na svakom koraku, gdje su i ceste od čipsa, a pakao je tamo gdje nema ni jednog prokletog čipsa.

Kada smo konačno krenuli kući pazila sam da ne vozim brže od 13 čipsova po minuti, jer da mi je drot napisao kaznu kontam da bih mu rekla: "Puši čips you sun of a čips! U tri čipsa, čipsane ti mamice!" Mislim da ne bih u tom slučaju baš najbolje prošla i zato sam vozila u dopuštenoj čips brzini.
Vani je bilo prehladno, samo dva čipsa iznad nule, a i najavili su da će biti čipsovito. Ma jedva sam u biti čekala da dođem kući i sjednem za svoj komp koji 572 mega čipsa i čipsnem se malo do bloga. Za sve one pizdarije i ovako imam čipsa. Čeka me naporan tjedan moram do banke oročiti tri vrećice čipsa da za šest mjeseci dobijem pet. čips je u igri stari moji.
Što se nadolazećih izbora tiče, čula sam da je gusto u Čipsovoj Demokratskoj Zajednici, ali dosta o tome nije ovo politički blog........


Sve u svemu, više mi nije čips samo u uho, puna mi je glava čipsa.

I za kraj stvar od grupe, jedine moguće u ovom momentu Pips, čips i video clips!





Čips do pisanja!lud

Ema

- 10:04 - Komentari (22) - Isprintaj - #

srijeda, 10.10.2007.

kava!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

ne mogu zamisliti dan bez kave!!!

ma kakav bi to uopće bio dan?

nestvaran.

kava ujutro,
uz popodnevne vijesti,
uz večernji trač,
uz nedjelno trježnjenje.

ide uz sve i svakoga, poput podatne kurve prilagodi se svakom ukusu, mijenja se, a opet ostaje svoja.

ah kava, kava,

ritual svakodnevice.

ovisnost strpana u šalicu,
zrno!

- 09:45 - Komentari (17) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.10.2007.

nekoliko imperativa

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




gladna sam,
poljubi me!

snena sam,
probudi me!

prljava sam,
operi me!

trijezna sam,
napij me!

izgubljena sam,
pronađi me!

puna sam misli,
saslušaj me!

blizu sam,
dotakni me!

guram te,
pomakni me!

prilazim ti,
dočekaj me!

odlazim,
otprati me!

dosadna sam,
ušutkaj me!

usamljena sam,
zagrli me!

želim te,
shvati me!

gušiš me,
makni se!

postojim,
uoči me!

padam,
uhvati me!

čupava sam,
počešljaj me!

mokra sam,
osuši me!

suha sam,
umoči me ( u umak života).............

žena sam,
voli me!

- 13:07 - Komentari (17) - Isprintaj - #

srijeda, 03.10.2007.

JuhUhuhuhuhu!!!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Dobila sam četiri iz ispita, upisujem drugu godinu doktorata, sretna sam!


super mi je ova stvar, još je i neka čudna obrada, Lady G, odlična stranica, hvala na preporuci!

Roisin Murphy - If...


- 15:28 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.