ples - i sve što to donosi sa sobom...© https://blog.dnevnik.hr/suvremeni

nedjelja, 04.11.2007.

dan 10
nedjelja, 4.11.2007. “Sex i grad ili Koliko velikih ljubavi imamo?”

Vratio se u Salzburg i osjećam se trenutno nadobudnim. Već sutra sam na akademiji do 22, pa mislim da ću već sutra nekom psovat sve po spisku, no još to vijeme nije došlo, pa - budimo nadobudni!
Uglavnom, perem suđe nakon napornog puta i sine mi ideja. Neku večer draga naša Carrie Bradshaw pričala je o tome kako svaki čovjek ima jednu ili dvije ljubavi ili koju već od njih četiri najviše volite i čijim se idejama prvo priklanjate. Uglavnom, u sred kupanja jednog bijelog Mercatorovog tanjura sine mi ideja – ja sam jednu veliku ljubav pustio, zapravo napustio. Kako to već ide, u jednom trenu u životu morao sam se odlučiti između violine i kazališta, veliki trenutak, velika odluka, jako veliki prasak. No, nije ni približno jako prasnulo onaj dan kada sam zapravo izabrao kazalište preko ljudske osobe. Od onog momenta kada sam prvi put odabrao kazalište znao sam da će mi dosta velik dio života oduzeti upravo ono i bio sam spreman na ni manje ni više nego upravo to, ali kako sam se sada čudno osjećam. Osoba o kojoj pričam nije bilo kakva osoba. To je osoba s kojom bih mogao provesti ostatak svoga života. Hollywoodska rečenica, istina, ali priznajte, Hollywood ponekad ima dobre ideje, i to posebno onda kada se drži onih starih i ofucanih za koje uvijek barem na sekundu poželiš da se dogode i tebi. Uglavnom, ja sam u sred kupanja bijelog Mercatorovog tanjura pomislio na sebe i tu djevojku i to mi je cijeli život proletio pred nosom, jednostavan život koji se vrti oko nas dvoje. Naravno da su mi na pamet pale i stvari koje mi nisu odgovarale i hrpa kompromisa koje bih morao napraviti, koje bih želio napraviti, jer mi se istovremeno prikazala moja velika ljubav i moj život kakav bi mogao izgledati da sam zapravo nedavno, odvagnuo drugačije.
Zanimljiv mi je zapravo bio način na koji mi se sve ovo dogodilo, u jednoj stotinjki mi je proletilo kroz glavu, kao da nije smjelo, ali da sam ipak iz nekog razloga morao to vidjeli. Budalo, probudi se. Stao sam tu sekundu i utopio se u beskonačnoj ljubavi toga sna, jednog lijepog sna. Teško je saznanje da si jedan voz propustio. Imam osjećaj da ne ipak to nešto što nije beskonačno. Imam osjećaj da nas u životu ne čeka samo jedna ljubav, ali imam osjećaj da ih nema ni bezbroj. Mislim da nekakav brojčanik odbrojava... samo je pitanje vremena. Meni sada nije vrijeme, ma koliko god mi se plan B činio divnim, prekrasnim i koliko ga god možda potajno htio. To nešto, to divno, to prekrasno. Zamisli...biti siguran i imati nekoga uz sebe, beskonačnu potporu. Istovremeno nekoga o kome se ti brineš, pored čijeg tijela navečer legneš u krevet, nakon svih dnevnih muka. Nekoga koga maziš prije spavanja, nekoga kome tepaš, nekoga kome potpuno vjeruješ i ničega se pred njim ne stidiš. Otvorena knjiga leži, kao i ti, i zajedno ispisujete stranice.
Neće toga uvjek biti na dohvat ruke. I upravo zato me pogodilo što sam jednu pustio da ode od mene, odlučio sam u tom trenutku drugačije, povrijedio je. Ja sad imam kazalište i sretan sam. Bit ću sretan s njim cijeli svoj život, volim ga. Međutim, hrpa betona, dasaka i reflektora malo teže uzvraća ljubav.
A ako sam sad dobro zbrojio, već sam na broju 2.
Nadam se da tu nije kraj...


Prekasno je i moram spavati. Sljedećih dana ću možda još dodati koju rečenicu, izbaciti koju postojeću. A ako do tada tekst nema smisla, očito je mi je tok svijesti – u banani! Uživajte!

04.11.2007. u 23:49 • 3 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

evo me opet.

volim pisati. trenutno sam preinspiriran. bit će i faza (a možda i ne) kada neću biti tako inspiriran, ali... radujmo se dok traje, ne?!

unaprijed - hvala na pažnji!

linkovi

za znatiželjne:

(meni je balet samo strast, a ovo su neka djela koja su mi jako draga)

the swan lake
sylvie guillem, jonathan cope


william forsythe: in the middle, somewhat elevated
sylvie guillem (solo)


matz ek: smoke
sylvie guillem (solo)


(moje područje je bliže ovom...a zapravo između ovog gore i ovog dolje)

angelin preljocaj: le sacre du printemps
nagisa shirai (the chosen virgin)


pina baush: le sacre du printemps
malou airaudo (the chosen virgin)


wim vandekeybus: blush
ultima vez (company)

obitelj
Nina
Meggy
Lina
Tea
Elizabeta
i prijatelji
Jura
Coco
Zahir
Pink*kniP

also se me at:
mojprostor
- za međunarodnu komunikaciju

knjiga lica
- za još malo međunarodne komunikacije

ovo slušam sada...

amy winehouse


damien rice


anthony and the johnsons


hairspray