< siječanj, 2023 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Studeni 2024 (10)
Listopad 2024 (26)
Rujan 2024 (16)
Kolovoz 2024 (23)
Srpanj 2024 (1)
Svibanj 2024 (18)
Travanj 2024 (21)
Ožujak 2024 (16)
Veljača 2024 (17)
Siječanj 2024 (22)
Prosinac 2023 (14)
Studeni 2023 (8)
Listopad 2023 (11)
Rujan 2023 (11)
Kolovoz 2023 (15)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (14)
Svibanj 2023 (12)
Travanj 2023 (19)
Ožujak 2023 (20)
Veljača 2023 (16)
Siječanj 2023 (21)
Prosinac 2022 (28)
Studeni 2022 (38)
Listopad 2022 (21)
Prosinac 2020 (1)
Kolovoz 2017 (1)
Ožujak 2017 (1)
Veljača 2017 (2)
Siječanj 2017 (7)
Studeni 2007 (2)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (11)
Siječanj 2007 (7)
Kolovoz 2006 (1)
Svibanj 2006 (3)
Travanj 2006 (1)
Siječanj 2006 (2)
Prosinac 2005 (9)
Studeni 2005 (9)
Listopad 2005 (1)
Rujan 2005 (13)
Kolovoz 2005 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
a blog

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

supatnik
21.01.2023., subota
Ko kuha ne bavi se pizdarijama

Danas smo imali za ručak carsko meso na neki Filipinski način, dobro ajde ne baš Filipinski jer nikad nemaš sve te đinđuve šta oni meču, pa onda metiš šta imaš štagod nadodaš, modificiraš, ubaciš nešto kineskih tehnika, ili japanskih ili nešto jednostavno izmisliš.

Dakle veliki lipi mesnati komad carskog, od donjeg dila potrbušine, di kosti skoro i nema, narižeš na fete, složiš fete u duboku tepsiju, a onih pet šta nisu stale, vratiš u frižider, pa ćeš kasnije mislit šta ćeš s njima.

Staviš začine, sol, papar, smrviš papričice, pospeš s chilijem u prahu, staviš soja sos, nako odoka, ko će mirit pedeset mililitara, dodaš ulje od sezama, acetto balsamico, i zaliješ bilim vinom, i onda odeš leć i cilu noć spavaš.

Ujutro kad se probudiš popiješ kavu i odeš na pazar kupit šta ti triba, oko jedanaest se vratiš i kažeš jebate moram stavit meso peć.

Meso se onda u stvari jedno dvi ure na 180 kuva u Marinadi, pa mu se onda jedno pet minuta diviš, onda ga izvadiš da se ocidi a u onome u čemu se meso peklo šufigaš povrće, odnosno kapulu poriluk karotu i kupus i sve šta nadeš u frižideru i na balkonu.
Dok se to šufigava skuvaš basmati rižu, a na tavi zažutiš zeru luka i na tome samo na brzinu prepržiš ono meso.

Rezultat bude fantastičan meso savršeno mekano i hrskavo koje se rastapa u ustima, povrće nako zeru pikantno, a riža ko riža.

Kaže Peđa Grbin kako je slučaj Kongo izazvao pojavu rasizma i mržnje u našem društvu, pa se nemore čovik ne zapitati šta bi glavata spodoba rekla da je osmero hadezeovaca ošlo kupit male crnce u Afriku.

Kad čovik vidi ovog zadriglog Milanovića i glavatog Peđu, pa onda ove ucviljene Jugoslovene iz Možemosa, i vazda histerične Benčićku i od Milutina Kekina hanumu, skoro da mu dođe milo naših ljevičara, naravno to se ne odnosi na kretene, njihovo bilo koje opredjeljenje je nevažno.

Možda su jedino od njih jadniji Srbi koji se eto love za srboljubno srce kako niko ne bi primijetio koliko su nevažni, još samo da se iz higijenskih razloga iz političkog života maknu Pupovac i njegova klika, malo je brate nakaradno više da jedna nacionalna manjina, koja u matičnoj državi ni u snovima ne može konzumirati sva demokratska prava i benefite, koji joj pripadaju činjenicom da imaju hrvatsko državljanstvo, toliko kenja bez veze, i glumi žrtvu.

Sutra ću spremati juneću koljenicu, onako slow cooking tehnikama, još ne znam što kao prilog, možda kremicu od mrkve i pire od cvjetače.




- 18:10 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>