oj ulico alaj si pijana

20 listopad 2006

lijevo,desno nigdje moga stana
oj ulico alaj si pijana
uvijek učim noću!nitko me tada ne drka na mobitel,nitko ne baulja po stanu,nitko.......od kada su nam ukinuli porno kanale više mi ni tv ne odvlači pažnju tako da niti stvaralačku pauzu ne upotpunjavam bacanjem drkice praveći od ruke pizdu,a od kurca budalu.noću imam svu koncentraciju usredotočenu na knjigu uz potrebnu tišinu koju eventualno naruši prduckanje radioaktivnog goluba pismonoše iz podkrovlja ili škripa guma nekog lokalnog heroja ulice.
sa količinom kave u sebi dostatnom za napuniti bazen olimpijskih dimenzija borim se sa nekom usranom matematikom koja mi je razumljiva koliko i svahili na šatrovačkom.pogleda tupog od nekuženja krećem prema wc-u na ritualno zapišavanje daske,pločica,veš mašine.....
prilikom pišanja sam ugledao njega.... svog pišulinca!provirio je ispod trbuha nakon duuuuugo vremena,što je ujedno najbolji znak da sam smršavio.doduše,provirio je samo sa prvih 17 cm,onako prestrašeno poput vojnika u nekom rovu na prvoj liniji fronta,ali je provirio.
SMRŠAVIO SAM!,SMRŠAVIO SAM!....urličem od sreće poput mornara koji sa vrha jarbola ugleda kopno nakon poduljeg zajebavanja po oceanu.
s osmijehom od uha do uha vraćam se učenju ne uzrujavajući se zbog zapišane nogavice.ubrzom počinjem kljucati zbog nespavanja poput izgladnjelog pileta pa odlučujem napraviti pauzu uz laganu šetnjicu na sviježem zraku.
nailazim na vidno pijanog starijeg čovjeka koji mi teturajući prilazi zakopčavajući šlic nakon zalijevanja obližnjeg grma i suženog vokabulara žica cigaretu.
objašnjavam mu da ne pušim i upozoravam ga da iznad oka ima rasjekotinu iz koje krvari.očigledno mi ne vjerujući prelazi rukom preko čela i onda tupim pogledom primjećuje krv na 2 kažiprsta desne ruke.da se ne bi rastavio na proste faktore daljnjim padovima na putu do kuće nudim mu svoju pratnju.ionako nemam pametnijeg posla:)
krećem se uz njega brzinom silovanog jazavca pridržavajući ga za rukav i moleći se svetom jeronimu da ne naiđe murija kojoj bi morao objašnjavati šta radim usred noći sa pijanim starcem razbijene arkade.nakon pola sata i prijeđenih pedesetak metara zaustavljamo se ispred račvanja puteva gdje postaje očigledno da on u stvari nema pojma gdje ide.
promrmljao je da živi iznad dispanzera i da krenemo putem koji tamo vodi??????????
slažem upitnik iznad glave i pokušavam mu objasniti da na gornjoj vežici uopće nema dispanzera.
al jebe lud zbunjenoga.....nastavio on mene uvjeravati da ima dispanzera,a ja poput njurgavog trogodišnjaka koji nije dobio željenu igračku urlam da nema.......
ima!
nema!
ima!
nema!
čovječe,na vežici te u ovo doba eventualno mogu poslati u dispanzer,ali izgrađenog dispanzera nema!!!!!!!!!!kao što nema ni mozga u mojoj fudbalerskoj glavi kada se prepirem usred noći sa pijanim starcem umjesto da učim za ispit!
molim ga da mi pokaže osobnu pa da sam saznam njegovu adresu.grizem usnicu do krvi od muke jer mi homo konjakus umjesto osobne karte vadi karticu od bankomata.imaš više sreće nego pameti,mislim si ja,kad od cijele vežice ti naletiš na poštenog.to ti je kao da sa povezom preko očiju ušetaš u starački dom prepun ocvalih babuskara i uhvatiš za sisu vesnu pisarović.iznervirano mu čupam novčanik iz ruku i na osobnoj čitam adresu ne vjerujući svojim očima:antuna jebenog španca.....
pa to je na drugom kraju grada,retarduse jedan!!!!!u susjedstvu nebodera one moje bivše,jebala te ona(ako je opet ne boli glava).ma jebo te i cijeli dispanzer i antun španac osobno.od muke tučem glavom u prometni znak.na žalost svojom,a ne njegovom.......

<< Arhiva >>