Stjepan Šuman

14.07.2016., četvrtak

Definitivni dokaz nadolazece katarze

U jednom od par proslih postova sam pisao o "nadolazecoj katarzi"

Osim Ukrajine, raspređivanje NATO snaga u ex SSSR zemljama (Litva, Latvija, Estonija), Poljskoj, Rumunjskoj (ali ne i u Orbanov Mađarskoj),
sa druge strane zemaljske kugle se analnogno zbivanjima u Europi zateže situacija.

Južno Kinesko more, Filipini, Kina.

Filipini su produžena ruka SAD-a i sad je Haški sud presudio da su ti otoci filipinski.
Moš mislit, Haški sud. Sjetimo se samo smijurija balkanskih osuđenika tamo.

Kinezi su najavili da će braniti svoje.
Oružjem.

Rusija i Kina, po najnojivijoj povijesti , novi bezdolarksi ekonomski sustav se opkoljava. Već se to 10 godina pripremalo ubrzano, glodale su se stabilne zemlje u okolici, sjever Afrike, pola Bliskog Istoka, Afganistan, žele isto tako i Iran, malo su zapeli na Siriji zbog Rusije, A vamo u Europi Ukrajina da ne govorim. I onda sve opisano sa NATO paktom.

Situacija definitivno ubrzano ide točki vrenja
- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sigurnost i povjerenje

Svaka čast pojedincima u MUP-u koji rade kako treba ali ja na takve nisam naišao u svom iskustvu s njima.

Prije koji mjesec me neka baba izgurala sa ceste, jednostavno mi je uletjela sa sporedne ulice, s lijeva, direkt u mene, i instiktivno skrenem u nogostup desno samo da ne dođe do sudara.
I pošto je baš tu cesta bila niža zbog šahta, odnosno rizol viši, shebem gumu, felgu i još štošta... Ukupni trošak 3000 kn

Baba se nakratko zaustavila, s lijeve, suprotne meni trake je bio zaustavljen bijeli caddy, čovjek se unutra uhvatio za glavu jer je u zadnji tren zakočio. Baba je zapravo nama dvojici uletjela u škare.

Što je dalje bilo?
Baba se nakratko zaustavila i kad je vidjela u retrovizoru moje auto shebano na travnjaku (a čuo se i jak udarac), dala se u bijeg.
Pošto je moj auto još i dalje vozio (uz lupanje i poskakivanje), krenuo sam u potjeru i zaustavio je u 3 navrata u sljedećih 300 m, pokušavao sam joj objasniti što je napravila, ona je negirala i digla prozor i pobjegla, iako sam je upozorio da zovem policiju.

Policija je stigla, očevid je obavljen, auto za koji dan popravljen, i onda su počeli problemi.
Hodočašćenje u MUP u Heinzelovu, 2-3 puta tjedno, i podastiranje dokaza iz istrage koju sam osobno vodio.

Dakle, mjesto gdje sam presretao babu (ne i samo mjesto nesreće), je pokriveno komunalnim nadzornim kamerama. Našao sam točnu snimku točne kamere (koju nisam vidio jer to ne smijem), registraciju gospođe, i najvažniji podatak, da je gospodin koji je netom prije nesreće također prošao caddy-ijem ispod kamera, zapravo SVJEDOK slučaja, kojeg je poslije prolaska ispod kamera vidio.

Trebam li napomenuti da sam u tom postupku od očevidnog policajca, na moje predlaganje korištenja snimke, dobio odgovor da osobno nabavim snimku, jer kao on nema vremena 24 h dnevno rješavati moj slučaj. A po zakonu snimku ne može nabaviti čak ni drugi policajac osim očevidnog zaduženog za konkretan slučaj, a kamoli bi to snimku mogla nabaviti civilna osoba (ja).
Igre i igrice.

Dakle, na kraju krajeva, nakon mojih 10ak posjeta postaji sa sve suženijom istragom (koju sam vodio ja, a tamo sam donosio dokaze), ostali smo na tome da postoji svjedok i kamera koja ga je snimila i na tome je visio čitav slučaj.

Policija je rekla na sve da se na snimci ne vidi registracija caddyija, a kad sam osobno našao jedan sličan caddy i policiju uputio na njega, taj čovjek mi je poslije prepričao da mu je policija rekla da caddy nije WV kao njegov nego citroen. Dakle oni na kameri vide koje je marke vozilo, a ne vide registraciju čija slova su jasnija i veca od slova marke vozila.

Nekako sam skeptican u ispravnost istrage.
belj


Slučaj drugi
Neki dan šetak djecu i vidim očevidni kombi na parkingu i reko djeci ajmo vidit što se događa, da djeca vide policiju i kombi. Tamo susjed kojeg pitam što se događa, kad susjed odma mene pita jel to moj auto nasuprot njegovog (balkon mu je odmah iznad auta).
Kažem "ja sam tu parkirao", kaže susjed "razbili ste mi limove" (ispod maske na prednjam dijelu su mu na bokove zinuli limovi a presavijeni dijelovi su bili hrđavi".

Policajac me napao agresivnim tonom je li to moj auto i da djecu odmah vozim kući i da se vratim sa dokumentima.

Instantno sam negodovao na pristup službene osobe. Cijeli slučaj se rješavao sat ipo vremena u policijskom kombiju gdje sam policajcu sa debelim stažom objašanjavao da moje auto nema oštećenja, da nisam pijanac i debil i da ne razbijam auta okolo.
Policajac je krenuo pristupom samilosti da upozori susjeda ako me ovaj tuži da ću ja biti ovršen za 1000 eura.
Ja taj pristup nisam odobravao već sam krenuo protunapadom da nisam kriv i da me susjed prvo mogao pozvoniti doma kad zna čije je auto i gdje živim.
U tom metežu , kad nije bilo policajca par minuta, susjed me pokušavao utješiti da neću ja platiti štetu nego osiguranje, i da je moja registracija dirala njegovu i da nešto moram platiti. Čisti pokušaj prevare i iznude i za to sam ga ulovio nisam htio puštati.
Policajac se sav tresao govoreći mi da ja prijetim (zapravo upozoravam da ako me ne puste obojica da slijedi kaznena prijava).
U međuvremenu stari laže 3 puta, mijenja iskaz kada je zadnji put vozio auto, 2 dana, 10 dana, i nakraju u zapisniku 20 dana.
Opet nema policajca 2 minute. Kažem starom da ima kamera pred ulazom, želi li na sud sa mnom , jer ja neću odustati i da kune neću uzet svojoj djeci iz usta da njemu plaćam popravak auta.
Stvar se oteže.
Konačno postavljam pitanje glasno na cijelom parkingu: Je li ja imam pogrešnu registaciju (DU) ???
Uz sve obojicu molim da me puste na miru, upozoravam ako se ne urazume da ću zvati hitnu, a da isto tako i ja mogu sad pozvati policiju i tržiti odvojeni uviodjej tvrdeci da je ovaj mene udario, što ne radim, naravno jer sam normalan.

Na kraju ipak kombinacija moljenja, upozoravanja i objašnjavanja kako moje auto nema oštećenja, prislonio sam registraciju na drugu ali ne i udario, i da sam to namjerno napravo kako mi se podmeće i namjerno "sakrio", "napustio mjesto nesreće", i "neostavio svoje podatke" kako je policajac govorio, pa valjda bi preparkirao auto da sam tako udario i išao sakriti slučaj. Ne bi ga ostavio dodirnutog registracijama.

Sat ipo vremena.
Za očiglednu susjedovu namještaljku.
I da to policajac ne riješi na neki bolji način nego dovodeći mene u još stresniji položaj....
Ne znam...

povjerenje i sigurnost...?
Ja da sam iskusan i pošten policajac, odmah bi čovjeku rekao kako to sve izgleda i uputio obojicu u prava....meni je to , imao sam osjećaj tada, oduzelo 5 godina života.
A trebam li govoriti da sam zbog toga kasnio sa svojim dogovorenim poslom?
Očigledno ni kriv ni dužan, za što???


Ajmo dalje...

Tuđi slučajevi

Trebam li opisati da mi je jedna bliska osoba doživjela provalu i pljačku stana i da na poziv policije očevid uopće nije obavljen?


Ajmo dalje...

Pogledajte OVO. Pod okom kamere, javno, i policajac ne rezonira gdje je granica kršenja zakona i zaštite zakona, jer on bi tu trebao biti samo i isključivo da štiti i uspostavlja već pomno donešene zakone za koje su neki krv lili. Ali ne izgleda da je tako. Prije bi se reklo da policajac na licu mjesta donosi svoje zakone na svoju ruku. Kako njemu paše, da nema problema na poslu.
Jer on "naređuje" i onda uhićuje jer se osoba "oglušila o naredbu" i "ne sluša". Kao kad plaše malu djecu, "ako nisi dobar, ako ne slušaš, doće striček policajac".... još gore, daleko.
Meni to liči više na sustavno razrušavanje ustava i zakona nego na štićenje a kamoli pomoć u izgradnji ustavno pravnog poretka, što je dužnost MUP-a.

Koliko je sustav truo da čovjek koji bi trebao biti glavni za suzbijanje prostitucije ispada da je dulje vremena glavni u zaštiti i omogućavanja iste...LINK



Imamo Rvacku

Oznake: MUP


- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sudac govori isto što i ovaj blog

Evo što vlč. Sudac vidi o općim događanjima u Hrvatskoj i svijetu.
Da li i on misli isto kao i ja kad kaže da ne treba biti prorok da vidiš kuda ide smjer događanja u državi i svijetu?

Oznake: sudac, prorok, katarza


- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dokaz da je Britanija na dobrom putu

Osim što se nisu dali odreći funte (nisu bili uveli Euro), što im je omogućilo lakši izlazak iz EU i konačno osim što izlaze iz kupleraja zvane EU (da bar i NATO-a), Boris im je postao ministar vanjskih poslova.

Pa pogledajmo malo o vanjskopolitičkim stavovima Borisa što oni obećavaju, kamo će ti njegovi stavovi projicirati UK?
Link

Oznake: Boris Johnson, UK, vanjska politika, ministar


- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.07.2016., srijeda

NATO ( Naj Ajgore Tanamse Ogodilo ? )



Prije 10-ak godina smo ušli u NATO da nas kao narod, nitko o tome riječi nije pitao. A ulazak u NATO je za nas daleko važnija stvar od toga da li će našu zemlju "voditi" HDZ ili SDP, što nas se pita svako malo.

Upravo sam mislio okačiti link na svoj post od prije 7-8 godina, kad sam pisao kako me tv presreo na trgu J.B. Jelačića u Zg-u i kako su me pitali što mislim o ulasku Hrvatske u NATO. Bila je to namještena propaganda gdje se objavljuju samo oduševljenja tim ulaskom. Zato sam intervju bio odbio rekavši u kameru da ne želim javno o tome, međutim odmah me savjest ispravila i pozvao sam natrag novinare. Ton?-ide, Kamera?-Ide.
novinarka: -"Što mislite o ulasku Hrvatske u NATO?"
ja: -"Da li ulazim ja u NATO ili tko? Možda Hrvatski narod?
novinarka:-"Paaa, Hrvatski narod"
ja: -"E, pa pitajte njih što misle. Jel' ih itko pitao? Je li bilo referenduma?"

Eto što sam mislio o ulasku u NATO. Pametnom dosta, a za manje pametne objašnjenje: ulazak je izveden na lopovski način. A vijesti su bile točno kako sam ih i doživio, čista propaganda, objavili su moj komentar u dnevniku da "ne želim o tome javno", i ništa više.
Ni riječi o vrlo sažetoj filozofiji ulaska Hrvatske u NATO.

Danas tražim taj, jedan od najvažnijih mojih postova ovog bloga i jednostavno ga nema. Ne sjećam se da sam ga ikada obrisao, ne vjerujem da mi se to može dogoditi ni slučajno. Razlog za brisanje jednog od najvažnijih mi postova, jednostavno nisam imao.



"Gorby", iako vidim da ga mnogi naši komentatori preziru kao nekakvog izdajnika, pozivao je '89 na to da Varšavski pakt učini korak unazad i da NATO pakt učini isto. Rusi su se srušili, NATO je zgrabio čitav niz zemalja raspadnutog im saveza sa kojim je graničio.
Sad Gorby vidi sliku OVAKO.

Neki dan sam išao odbaciti neki otpad na odlagalište Jakuševac, Zg, bilo je rano jutro, vraćam se od tamo, vidim u vojarni raspoređene tenkove, po mojoj ocjeni, inače sam dosta vojno stručan, po mojoj ocjeni učinilo mi se da vidim nekoliko američkih tenkova Abrams, i to bez ikakve oznake.

Nekoliko godina smo sudjelovali u "mirovnim" misijama (kako to zvuči...) po Afganistanu, Siriji, Africi. Vojnici se jagme za takve misije, jer nisu slani na bojišnicu već više kao logistika u pozadini, plaća samo takva, treba tražit vezu za upast i otplatit stan.
Stvorilo se ozračje (i to nikako slučajno) da je NATO pun pogodak zemlji u krizi.

Sad samo zbrojite iz svega 2 i 2.

Ovako je kretao i prvi i drugi svjetski rat.


Oznake: nato


- 23:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

immigration program scum from NZ gov

To

newsdesk@nzherald.co.nz



Hi there,

I want to share some info about NZ immigration which is not so fair as it seems at the first glance.

My story:
Born in Croatia 1977. In year 2001 I had BSc degree in Agriculture and decided to immigrate to NZ.
I have found a job in Agriculture (Research and Developing, and later on Science) to gain work experience and also went for Masters degree.

As you can see I invested lots of years of my life, dedication, sacrifice and money in whole life project all according to NZ immi web pages and point system which was my guideline.

Last year I was 38 years old, had Masters, 8+ years of experience in designated field, pass IELTS 7 and go for "preassessment" for "Skill Select" program of NZ immi.
It costs half of median Croatian monthly wage, and guess how it is painfull for someone unemployed and with 3 kids to invest in that and to receive results where my Masters level is not recognized. So instead of preassessed by me, according to points indicatior, and getting what I calculated, 145 (of needed 140 points for direct immigration), I got 135.

There was no any indication in any words in NZ.immi.gov web pages that says that whole process is risky by possibility of not getting points for what you really have.

So it is not just waste of half of Croatian monthly wage, it seems that 15 years of investing in my immigration project is lost and not by my fault.

After all, I noticed that I am not only case, that it is the rule, and that such "scam" (this is right word) is common.



***
To verify that NZ immi politics is not righteous, I wrote to all NZ universities to ask if I could continue with my PhD , based on my Masters. The point is if the Universities can accept my Masters (in a pursue for PhD) that would be sure indication NZ gov is unfair, because going for PhD there would be higher standards then just for immigrating.


After all is it right to conclude that immigration is a business for NZ like tourism. There is so much beautiful stories about NZ on one side (we are righteous, we are fair, we are not corrupted, etc), and after luring big number of potential immigrants, they have so much demand for entering the country that they can now choose what they really need and to just take money of majority of others and to forget it all.
And this money is extremely big for someone form Eastern Europe (like me), not to say about Asia or Africa. The more desperate immigrant are, they would take much effort, and to invest more time, but it all just do not matter for NZ gov as it looks like.




Please share this story and investigate it.
You are the first to know it.

I would share this story worldwide.




Regards

Stjepan Suman
Croatia











To

newsdesk@nzherald.co.nz

Message body
sorry, I forgot to say that all NZ universities and faculties with PhD program in Agriculture accepted my Masters with no any problem at all.

But NZ gov bodies for recognising level of my education leveled my Masters with 2 years of schooling after high school, not after University degree, so they stole a whole 4 year degree from me, and thus they stole 10 points from me. And thus they stole my money, unfairly,
stole my 15 years of dedication and sacrifice, and after robbing me, they just throw me in the trash.

Good day,
Stjepan

Oznake: NZ, immi, immigration, Skill Select, preassessment, points, education


- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.07.2016., nedjelja

Made in USA II

Rocky je najbolji prvi, svi ostali su lošiji, isto je sa Supermenom, Spidermanom , Mad Maxom pogotovo, Lesi se vraća kući itd...
Tako je odmah i Made in USA II u očima lošije kvalitete ali zapravo nije ništa lošiji od broja 1. Čaj je važniji.

Pa da vidimo što se još proizvodi u SAD-u.

Vježbanje svojih prava:





Kad na Balkanu bar 1% ljudi postane svjesno svojih prava bit će nam 10x bolje. A o borbi za svoja prava, i naknadno , vježbanju svojih prava.....pih.....
- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.07.2016., petak

Made in USA



Osim ovakvih proizvoda nudimo i još ne ohlađene apartheid zakone, još uvijek aktualne smrtne kazne (nakon kojih se nerijetko utvrdi nevinost osuđenika), nudimo ratove, gmo, FED rezerve, derivacije u kamatama na kamate na kamate na kamate koje nemaju u osnovnici pokriće na ništa, i puno sličnih stvari.
- 17:55 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Gradnja crkve na zagrebačkoj Savici

Veliki sukob oko parka na Savici je cenzuriran na svim javnim hrvatskim televizijama. Od regionalnih televizija, jedino YUTEL prenosi stanje s bojišnice.
Pa da vidimo što kaže jedan protivnik gradnje crkve:






zubozubozubozubozubo

Oznake: Zagreb, Zagrebačka, Savica, Crkva, gradnja, protest


- 00:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.07.2016., nedjelja

Što nije u redu sa Crkvom u Hrvata?

Sa Crkvom je sve u redu.
Crkva sama po sebi je sveta zajednica.

Ali čega sve ima što se predstavlja Crkvom i prima plaću od nje...
a učinak? Odnosno kontraučinak?



Ova slika prosječnom polu-tupastom Hrvatu (koji ionako skoro da uopće ne razmišlja svojom glavom), insinuira kako, ako želi u Raj a ne u Pakao, odnosno ako želi vršiti volju Božju da mora biti ZA Kolindu i ZA od naroda neizabranog Oreškovića.

To je nalog po kojem izgleda pišu novinari Glasa Koncila.
Pa ljudi moji, Crkva se treba umiješati u sve u ovome svijetu, ali svojim svetim utjecajem, a ne zloupotrebom. Odnosno treba to raditi ukazujući na slušanje savjesti pri formiranju politike (glasanja, i sličnog).
Ali nikako Crkva ne smije biti ta koja servira narodu mišljenje, i to manipulativnim slikama. Bog=Bozanić=Kolinda=Orešković


Katastrofa.

A treba li se prisjetiti navodnog članstva Kolinde u masonskim ložama?

Puno je tekstova pisalo o tome a nisam naišao na nijedan demantij navedenoga.

Dakle ako je istina da je Kolinda dio masonerije onda ovaj tekst iz Glasa koncila ne samo da je uvredljivo manipulativan nego je i kontra volje Božje, jer je Crkva službeno u ratu sa masonerijom.

Kome onda služi Bozanić i njegova slika u ovoj , "predstavi"?
Bogu?
zubo

Kad zbrojiš 2 i 2 ovo izgleda apsolutno kontradiktorno.

Još gore, s obzirom da ništa nije slučajno i da "slika govori tisuću riječi" Bozanić (koji bi kao trebao zastupati Boga) je na dnu po slici, iznad njega je Kolinda a Oreškvić je povrh svih. I ne vidi se tko je iznad Oreškovića.

Oznake: Glas Koncila


- 22:35 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< srpanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio