Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

NATO ( Naj Ajgore Tanamse Ogodilo ? )



Prije 10-ak godina smo ušli u NATO da nas kao narod, nitko o tome riječi nije pitao. A ulazak u NATO je za nas daleko važnija stvar od toga da li će našu zemlju "voditi" HDZ ili SDP, što nas se pita svako malo.

Upravo sam mislio okačiti link na svoj post od prije 7-8 godina, kad sam pisao kako me tv presreo na trgu J.B. Jelačića u Zg-u i kako su me pitali što mislim o ulasku Hrvatske u NATO. Bila je to namještena propaganda gdje se objavljuju samo oduševljenja tim ulaskom. Zato sam intervju bio odbio rekavši u kameru da ne želim javno o tome, međutim odmah me savjest ispravila i pozvao sam natrag novinare. Ton?-ide, Kamera?-Ide.
novinarka: -"Što mislite o ulasku Hrvatske u NATO?"
ja: -"Da li ulazim ja u NATO ili tko? Možda Hrvatski narod?
novinarka:-"Paaa, Hrvatski narod"
ja: -"E, pa pitajte njih što misle. Jel' ih itko pitao? Je li bilo referenduma?"

Eto što sam mislio o ulasku u NATO. Pametnom dosta, a za manje pametne objašnjenje: ulazak je izveden na lopovski način. A vijesti su bile točno kako sam ih i doživio, čista propaganda, objavili su moj komentar u dnevniku da "ne želim o tome javno", i ništa više.
Ni riječi o vrlo sažetoj filozofiji ulaska Hrvatske u NATO.

Danas tražim taj, jedan od najvažnijih mojih postova ovog bloga i jednostavno ga nema. Ne sjećam se da sam ga ikada obrisao, ne vjerujem da mi se to može dogoditi ni slučajno. Razlog za brisanje jednog od najvažnijih mi postova, jednostavno nisam imao.



"Gorby", iako vidim da ga mnogi naši komentatori preziru kao nekakvog izdajnika, pozivao je '89 na to da Varšavski pakt učini korak unazad i da NATO pakt učini isto. Rusi su se srušili, NATO je zgrabio čitav niz zemalja raspadnutog im saveza sa kojim je graničio.
Sad Gorby vidi sliku OVAKO.

Neki dan sam išao odbaciti neki otpad na odlagalište Jakuševac, Zg, bilo je rano jutro, vraćam se od tamo, vidim u vojarni raspoređene tenkove, po mojoj ocjeni, inače sam dosta vojno stručan, po mojoj ocjeni učinilo mi se da vidim nekoliko američkih tenkova Abrams, i to bez ikakve oznake.

Nekoliko godina smo sudjelovali u "mirovnim" misijama (kako to zvuči...) po Afganistanu, Siriji, Africi. Vojnici se jagme za takve misije, jer nisu slani na bojišnicu već više kao logistika u pozadini, plaća samo takva, treba tražit vezu za upast i otplatit stan.
Stvorilo se ozračje (i to nikako slučajno) da je NATO pun pogodak zemlji u krizi.

Sad samo zbrojite iz svega 2 i 2.

Ovako je kretao i prvi i drugi svjetski rat.




Post je objavljen 13.07.2016. u 23:05 sati.