Stjepan Šuman

11.08.2013., nedjelja

Razgovor sa zbornim pjevačem (uz svirku)

Inspiriran prošlim postom prisjetio sam se kad je naš zborni pjevač svirao na gitari par mračnih komada, jedan je bila "Nothing else matters" od Mettallice.
Usput rečeno, isti komad znam bez greške odsvirati do 3/4 duljine pjesme, ali sam ulazeći u katoličanstvo sve više spoznao kolike snagu ima riječ, te sam se lagano otresao mračnjaka...no to je priča za sebe. Htio sam samo naglasiti da se među pjesmama treba doslovno BIRATI jer melodije i riječi imaju snagu te onda i učinak, tako da sve što je lijepo nije i korisno, bla bla..Uglavnom, moj stav je da te pjesma može izgraditi i obogatiti te oplemeniti a isto tako onda te može i osiromašiti, razoriti i spustiti na niske grane (proanalizirajte samo riječi turbo folk narodnjaka).
Da vidimo što kaže naš pjevač iz crkvenog zbora, inače visokoobrazovana osoba:
"Ja na mogu vjerovati (u pozadini svira Metallicu) da netko kaže da postoje sotonističke pjesme...Koje gluposti, tamo da se vrti nešto u nazad, da ovo da ono..."

Fabula gotova, počinje analiza:
Dakle, unatoč školi, inteligenciji, dostupnom znanju, godinama životnog iskustva, osoba ne mora uopće ovaj materijalni svijet u kojem očito "drma"
ni trunku doživljavati na duhovno (čist) način (za koji je potrebno postaviti se kritički). Zapanjujuće je dokle sežu ti razmjeri duhovno/materijalnog jaza ali ako pogledamo Bibliju, vidjet ćemo da se tim stvarima ne treba čuditi, jer su materijalni i duhovni svijet potpuno dvije različite stvari koje su čak često i u "sukobu interesa".
Da završim najvažnijim: Riječ ima navjerojatnu snagu, pa tako i molitva a pjesma može biti i molitva. Kako u mašem dohuvno-materijalnom svijetu sve ima svoju suprotnost (anđeli-demoni, crno-bijelo, hladno-vruće, dobro-zlo, materija-antimaterija, itd), tako i riječi molitvene pjesme imaju svoje suprotnosti...
Ponukan ovim postom krećem na sljedeći post: Sotonistička diskografija
- 14:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2013 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio