Studentska Galerija

ponedjeljak, 19.04.2010.

PRIJAVI SE...

...na natječaj koji se provodi za PRVU IZLOŽBU novootvorene STUDENTSKE GALERIJE na prostorima Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Organizator natječaja je SAVJET STUDENTSKE GALERIJE.

Svrha natječaja je poticanje studenata na aktivno sudjelovanje u projektu galerije, izlaganje vlastitih radova, samostalnih projekata i prezentiranja bilokakvog oblika umjetničkog stvaralaštva.

Pravo sudjelovanja imaju studenti SVIH GODINA Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci SMJERA LIKOVNE PEDAGOGIJE I PRIMIJENJENE UMJETNOSTI.

Svaki student može se prijaviti sa najviše TRI RADA.

Pijavljeni rad ne smije biti dio nastavnog programa akademije, radi nadolazeće završne izložbe u lipnju 2010.

DOZVOLJENI SU SVI MEDIJI (slike, skulpture, instalacije, grafike, fotografije, strip, plakati, crteži, performans itd.)


Početak natječaja je 13.4.2010. a prijave se primaju do dana 5.5.2010.!!!!!!

Službeno otvorenje PRVE IZLOŽBE je 12.5.2010. u prostorima STUDENTSKE GALERIJE.

Prijave šaljite na e-mail adresu: studentska.galerija@gmail.com

U prijavu obavezno priložiti:


Podaci o studentu:

* Ime i prezime studenta
* Smjer i godina studija
* Kontakt (br. mobitela i/ili e-mail adresu)

Podaci o radu:

* Naziv rada
* Kratak opis rada (dimenzije, medij, odnosno materijal koji se koristi, koncept, ideju rada...)
* Fotografiju rada

Autori odabranih radova bit će obaviješteni o postavu izložbe, te kontaktirani u svrhu dopremanja radova na prostore akademije.

Puno sreće i kreativnosti!
Savjet Studentske Galerije :)
- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Vizija projekta

Cilj projekta je promicanje studentske umjetničke prakse i unapređenje studentskog stvaralaštva, te interakcije i suradnje među studentima, ne samo na državnoj već i na međunarodnoj razini.

Savjet bi putem natječaja uređivao i organizirao izložbe, umjetničke akcije, radionice i ostale projekte. Savjet bi sačinjavali studenti, profesori i asistenti. Članovi savjeta djelovali bi zajednički i ravnopravno. Njihov mandat trajao bi jednu akademsku godinu, kako bi se smanjila subjektivna procjena u odabiru radova i projekata, te kako bi se zadržala otvorenost prema raznolikosti projekata. Svi studenti pozvani su uključiti se u organizaciju rada galerije u bilo kojem trenutku.

Studenti bi vodili cijeli postupak i na njima bi bila sva odgovornost procesa realizacije. Pritom bi stjecali iskustvo i razvijanje samostalnosti u realizaciji umjetničkog projekta, kako u svom individualnom stvaralačkom postupku tako i u odabiru, postavljanju i predstavljanju javnosti vlastitih radova a također i radova drugih autora.

Vizija projekta je poticanje kreativnosti i dinamičnosti prvenstveno studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, kao i mogućnost prijavljivanja i sudjelovanja studenata sa srodnih studija, na razini države ili šire. Namjera je da se u projekt uključe i studenti Povijesti umjetnost, kako bi se potakao rast u komunikaciji između tih dviju srodnih struka. Na takav način potakla bi se interaktivnost studenata i otvaranje Akademije prema javnosti.

Djelovanje projekta ne bi bilo ograničeno isključivo na prostore Akademije.

Galerija bi bila smještena u prostoru sporednih stepenica na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci, s mogućnošću korištenja predvorja i prostora ispred dekanata, kao i dvorišta Akademije.

Postav izložbi trajao bi mjesec dana, pokušao bi se održati kontinuitet izlaganja a time i rada, te promišljanja studenata.
- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.