Studentska Galerija

ponedjeljak, 19.04.2010.

Vizija projekta

Cilj projekta je promicanje studentske umjetničke prakse i unapređenje studentskog stvaralaštva, te interakcije i suradnje među studentima, ne samo na državnoj već i na međunarodnoj razini.

Savjet bi putem natječaja uređivao i organizirao izložbe, umjetničke akcije, radionice i ostale projekte. Savjet bi sačinjavali studenti, profesori i asistenti. Članovi savjeta djelovali bi zajednički i ravnopravno. Njihov mandat trajao bi jednu akademsku godinu, kako bi se smanjila subjektivna procjena u odabiru radova i projekata, te kako bi se zadržala otvorenost prema raznolikosti projekata. Svi studenti pozvani su uključiti se u organizaciju rada galerije u bilo kojem trenutku.

Studenti bi vodili cijeli postupak i na njima bi bila sva odgovornost procesa realizacije. Pritom bi stjecali iskustvo i razvijanje samostalnosti u realizaciji umjetničkog projekta, kako u svom individualnom stvaralačkom postupku tako i u odabiru, postavljanju i predstavljanju javnosti vlastitih radova a također i radova drugih autora.

Vizija projekta je poticanje kreativnosti i dinamičnosti prvenstveno studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, kao i mogućnost prijavljivanja i sudjelovanja studenata sa srodnih studija, na razini države ili šire. Namjera je da se u projekt uključe i studenti Povijesti umjetnost, kako bi se potakao rast u komunikaciji između tih dviju srodnih struka. Na takav način potakla bi se interaktivnost studenata i otvaranje Akademije prema javnosti.

Djelovanje projekta ne bi bilo ograničeno isključivo na prostore Akademije.

Galerija bi bila smještena u prostoru sporednih stepenica na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci, s mogućnošću korištenja predvorja i prostora ispred dekanata, kao i dvorišta Akademije.

Postav izložbi trajao bi mjesec dana, pokušao bi se održati kontinuitet izlaganja a time i rada, te promišljanja studenata.
- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.