a-strip

ponedjeljak, 24.10.2005.

The Creech

Upravo sam završio čitanje šest pizoda jednog zanimljiog stripa pod nazivom The Creech. To su, koliko mi je poznato prve od nekoliko do sad izašlih Creech epizoda, a sam strip nastao je, možete me ispraviti ako griješim, 1997. godine. Pod okriljem Todda McFarlanea, crta ga i uređuje, pišući čak i priču, Greg Capullo koji pomaže Toddu i oko popularnog Spawn serijala koji upravo slavi 150 izlaženje na kioske. Budući da mu je dobro išlo, mislim na Grega, oko Spawna dobio je i vlastiti serijal no evo ne znam kakva budućnost čeka The Creecha. Znam samo da Greg ima sva prava na Creecha i da ja ovdje poluilegalno, jer ga nisam pitao, objavljujem nekoliko slika njegovog junaka.

Image Hosted by ImageShack.us

Tko je zapravo The Creech. Ovo što piše na stranici izdavača: When Dr. Battu created the Creech, he was trying to honor his wife, who died during childbirth, by making life from death. Unfortunately, the group that funded his project had a different goal. They wanted to create the ultimate weapon of war. When his creator helps him escape, The Creech ends up in the middle of a battle between THE AGENCY, the group that funded his creation, and the alien race whose genetic material he shares. (Zašto da prevodim kad mogu samo copy paste.)

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Pročitao sam dvije priče, svaku podijeljenu na dva dijela: Rage against Death i Out for Blood. Prva opisuje Creechovo rođenje, odnosno dolazak među žive, a druga njegovu prvu službenu pustolovinu u kojoj mora štiti svoju krv koju zločesti znanstvenici žele iskoristiti kako bi napravili još jedno čudovište kao što je i on sam. Creech sam, kao veliki zeleni stvor podsjeća malo na Hulka po boji i veličini, pa čak i po jednoj epizodi gdje je u pitanju bila Hulkova krv. Podjeća i na Spawna zbog crteža, ali i načina na koji priča teče. Vizualno atraktivan strip, ali priča ipak nije nešto njbolje što vas u životu može zapasti. Kako god, drago mi je što sam upoznao Creecha.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.10.2005.

SIMON VUČKOVIĆ

Rođen u Kotoru 14. siječnja 1975., Simon Vučković, pored stripa uspješno se bavi i karikaturom, počasni je član udruženja karikaturista Crne Gore! Takođe i član art grupa "Crni kreč" sa sjedištem u Valjevu. Tvorac je prvog crnogorskog fanzina "Čučavac".

Od više strip konkursa u zemlji i inostranstvu na kojima su njegovi radovi bili zapaženi i ostvarili zavidne rezultate izdvajamo: -Pohvalu za najoriginalniji pristup stripu na konkursu u Vršcu (Patagonija 6-7) -Nagradu za najoriginalniji strip na konkursu za izložbe stripa pod nazivom "Umjesto gluposti" u organizaciji nedeljnika "Zid". Objavljivao je u brojnim tiskovinama kao što su: Patagonija, Žalosna sveska, Čučavac, Koronja oglasi, Pomamna nozdrva, Hemoroid, Foton, Minimalna monofobija, Zid, Grafiti, Boka, ...

Izložbe:
-Kafić galerija "Portobelo", Kotor 1997. (samostalna)
-Art grupa "Crni kreč", Mionica 1997. (kolektivna)
-Kafić galerija "Portobelo", Kotor 1998. (samostalna)
-Dom kulture, Niš 1998. (kolektivna)
-Izložba srpskog stripa, Leskovac 1998. (kolektivna)
-Cinema Rex, Užice 1998. (kolektivna)
-Galerie "Slaphanger", Roterdam, Holandija 1998. (kolektivna)
-Galerija "Stara kapetanija", Beograd 1999. (kolektivna)
-Izložba stripa Simona Vučkovića, galerija kulturnog centra Kotor, Festival pozorišta za djecu, Kotor 1999. (samostalna)
-Break 21, Ljubljana 1999. (kolektivna)

Ovdje možete pogledati još neke aktualne Simonove stripove.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.10.2005.

Laki

Evo novog lika kojeg sam smislio prošlog vikenda i odmah našarao jednu epizodu; u dva primjerka (za svaki slučaj)
Image Hosted by ImageShack.us
i
Image Hosted by ImageShack.us

- 23:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>