::SEiZe ThE Day oR Die ReGrEttInG ThE tImE YoU LosT::

srijeda, 23.05.2007.

BIOHAZARD

Eto nakon par godina totalnog neslusanja ovog benda(totalno sam ih zaboravio), slucajno sam naletio na njih u ladici..mislim ne na NJIH neg na njihove cd-e:) i eto ovaj bend mi je jedno veliko osvjezenje postao i zasluzili su da napisem post o njima.

Image Hosted by ImageShack.us

Osnovani su 1987. u Brooklynu u New Yorku te su bili jedan od prvih bendova koji je je spojio hardcore-punk sa metalom i to sve zacinio sa elementima hip-hopa. Oko svog prvog demo cd-a bend je optuzivan za svoje rasisticke poruke no to je bila zabluda posto je i sam frontmen zidov. Nakon tog dogadaja bend se poceo drzati poruka vezanih za toleranciju i anti-rasizam.

Iako se ni sami momci iz Biohazarda ne smatraju bas "pravim" hardcore-om, cesto su zajedno nastupali s bendovima poput Cro-Mags-a, Agnostic Front i Mucky Pup. 1990. potpisuju za Maze records i izdaju "Biohazard" koji je prodan u 40.000 primjeraka zahvaljujuci slaboj promociji. Inace bavili su se temama poput kriminala, ratova bandi, nasilja itd..a na to je utjecalo okruzenje u kojem su bili(Brooklyn).
1992. potpisuju za dobro nam znani Roadrunner Records i izdaju "Urban Discipline" s kojim privlace pozornost na sebe i prodan je u vise od milijun primjeraka. Iza tog albuma, bend izdaje "State of the world adress" koji je imao slican uspjeh kao i njihov prethodni album.

Image Hosted by ImageShack.us

1998. frontmen Evan Seinfeld je poceo glumiti u mega-popularnoj seriji OZ! Glumio je kao Jaz Hoyt(onaj celavi biker istetovirani)..fakat sam se iznenadio kad sam procitao to, jako zanimljivo:)
2001. izdaju album Uncivilization na kojem gostuju clanovi razlicitih bendova poput Agnostic Front, Hatebreed, Pantera, Slipknot, Sepultura i Cypress Hill-a.

DISKOGRAFIJA:
Biohazard (1990)
Urban Discipline (1992)
State of the World Address (1994)
Mata Leao (1996)
No Holds Barred (Live in Europe) (1997)
New World Disorder (1999)
Tales From The B-Side (2001)
Uncivilization (2001)
Kill Or Be Killed (2003)
Means To An End (2005)

CLANOVI:
Bas/vokal - Evan Seinfeld
Gitara/vokal - Billy Graziadei
Gitara - Bobby Hambel
Bubnjevi - Danny Schuler

Nakon zadnjeg albuma bend se polako poceo raspadati radi bolesti Seinfelda i razlicitih projekata koje su clanovi bendova imali te su 2006. objavili da se razilaze.
Eto to bi bilo to..

Toliko od mene--->Over & Out
- 16:13 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.