Suzbiti svoje ''slabe točke''

Kad je tvoj ljubavni i seksualni život u pitanju, svaki trud i rad je uzaludan ako zapravo uopće ne znaš što želiš. Želiš li spavati s više žena od Micka Jaggera i Kid Rocka ili tražiš curu za ozbiljnu vezu? Treba li biti opako zgodna ili je dovoljno da ne izgleda kao krumpir? Što si sve spreman tolerirati od njezine osobnosti, a što ne? Što joj mora biti važno u životu?

Možda ova pitanja zvuče glupo ovako napisana, ali odgovori na njih su bitni da bi čovjek mogao dalje razvijati samog sebe u pravom smjeru. Bezbroj je onih koji nemaju pojma što žele i samo zbog toga tapkaju na mjestu. Kako ostvariti svoje ciljeve kad uopće ne znaš koji su? Ako se želiš samo spontano zabavljati u životu i ne razmišljati o budućnosti, onda je to ok. Ali ako si upao u krizu i želiš se iz nje izvući, potreban je plan spašavanja. A da bi on uspio, moraju postojati ciljevi i sredstva kako ih ostvariti. To je prvi preduvjet k poboljšanjima u tvom ljubavnom životu.

Međutim, stvari nisu toliko jednostavne kako se čine napisane na ekranu. Nažalost, postoje ''crne rupe'' u znanosti o muško-ženskim odnosima koje mnogim muškarcima stvaraju probleme, a spasonosni odgovori na njih izostaju. Riječ je o iznimno bitnom pitanju: ''Kako biti uvijek onaj pravi čak i pred curama koje te očaravaju?''

Kad analiziramo ''slabe točke'' kod nas muškaraca, onda valja reći da ih ima svatko. Ovdje govorimo o curama koje su nas u stanju potpuno emocionalno izbaciti iz takta. Vjerujem da je svatko doživio barem jednom susret s takvom fatalnom djevojkom. Čak su i neki od najvećih svjetskih zavodnika znali završiti u ludnici zbog žena. Da, to su oni isti ljudi koji godišnje spavaju sa više od 100 različitih djevojaka.

Dakle, postoje cure u čijem društvu jednostavno izgubiš glavu, i nikakav rad na osobnosti i bariteljskoj tehnici ne pomaže, a sav tvoj napredak pada u vodu. Nema više ni samouvjerenosti ni odlučnosti ni ničeg što je privlačno i muževno na tebi. Jednostavno se rastopiš i potpuno raspadneš u njezinoj blizini. Kad se sve zbroji i oduzme, to je prokleto lijep osjećaj, ali i prokleto kontraproduktivan. To je misterij kojim se stručnjaci i dalje intenzivno bave i pokušavaju naći lijek. Zasad bezuspješno.

Svi mi imamo ''slabe točke''. Moram priznati da i ja imam. Kompletni ''Stifmeisterov pristup'' pada u vodu kad je vidim. Međutim, što si iskusniji muškarac, to će se ''slabe točke'' sve rjeđe pojavljivati, i moći ćeš ravnopravno parirati gotovo svakoj curi. Također, ako nisi romantična osoba niti sklon sanjarenju, onda nećeš imati problema s gubljenjem glave. Ako ti se ovakve stvari ipak ponekad događaju, bijeg je dobro rješenje, te uvijek prilaženje privlačnim, ali ne i fatalnim curama.

Postoje i oni dečki koji izgube glavu gotovo svaki put kad upoznaju slatku curu koja ih milo gleda. To je velik problem i potreban je nadljudski trud i rad na vlastitoj osobnosti da bi se to barem malo suzbilo, jer takav mentalni sklop vrlo je blizu invaliditetu. Muškarac se ne smije slomiti i potpuno emocionalno otvoriti na početku, jer tada ljubavnim snovima dođe kraj.

Rastapanje je dopušteno tek kad između tebe i nje postoji jaka emocionalna povezanost, a to se sigurno neće dogoditi odmah nakon tvog uleta ili površnog poznanstva, osim ako se ne baviš hipnozom ili si vrsni manipulator svjetske klase. Nažalost, tako funkcionira svijet muško-ženskih odnosa i to je pravilo koje je jako teško izigrati: na početku treba igrati čvrsto, hladnokrvno i besprijekorno, barem do prvog poljupca. No, nekad se iznimno teško držati toga...

25.11.2008. u 11:57 • KomentirajPogledaj komentare (2) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)