free counter

Slučajna prolaznica

02.10.2004., subota


Kako?!?





Kako sam preselila počeli su ljudi hodočastiti k meni. I oni koji su me i prije posjećivali i oni koji me nisu vidjeli već dugo.

Jedan od njih koji me nije vidio već dugo, možda ponekad u prolazu je A. Ima ženu i dvije krasne djevojčice. Jedna je krenula u prvi razred ove godine.

Kad su bili kod nas njegova žena mi je rekla kako nekad nemaju ni kruha za jesti. Stvarno nisam znala što bih joj rekla, ostala sam zatečena. Mislila sam da možda malo preuveličava stvar, da više metaforički govori. Nažalost nije bilo tako.

Njihova djeca stvarno nekada nemaju što jesti, ne znaju što je to cvjetača, karfiol ili kako god ga zvali. Kad smo napravili ručak (juha, piletina i krumpir) njihov komentar je bio da je to ručak kao u svatovima. Nisam vjerovala da se to stvarno dešava.

A. može raditi ali ne radi, ako radi onda je to na par dana, dok ne dobije nešto novca i onda sve, ili skoro sve, prokocka. I nije mi jasan, uopće mi nije jasan. Ja ne bih sebi dozvolila da nemam što jesti, a o svojoj djeci da ne pričam. Već danima pokušavam dokučiti u čemu je stvar ali ne uspijevam.

Kako može otići kockati, a znati da su mu djeca gladna?!?
- 11:03 - Komentari (48) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>