Sportsko rekreativno društvo RADONIĆ - ŽIVKOVIĆI

20.06.2022., ponedjeljak

mala fešta za VICEPRVAKE EUROPE

Europsko prvenstvo u pikadu: Zvonimir Pervan i Dino Živković dvostruki viceprvaci Europe

U španjolskom Benidormu održano je Europsko prvenstvo u pikadu u organizaciji Europskog pikado saveza (EDU), na koje su sa hrvatskom juniorskom reprezentacijom išla i dva igrača Pikado saveza Šibensko-kninske županije. U jakoj konkurenciji najboljih mladih igrača Europe ostvarili su odlične rezultate; Zvonimir Pervan je osvojio 2. mjesto u kategoriji U-19, Dino Živković je napravio identičan uspjeh u kategoriji U-16, a zajedno su u konkurenciji U-19 parova osvojili još jedno 2. mjesto pa se kući vraćaju svaki sa po dva srebra.
Živkovića je do pojedinačnog U-19 zlata dijelila samo jedan pobjeda, ali u finalu je ipak bolji bio turski reprezentativac Halilcan Yildiz sa 2:0. U juniorskoj kategoriji U-16 od Živkovića je bio bolji jedan od najperspektivnijih mladih igrača svijeta 13-ogodišnji njemački “wunderkid” Willy Keller, kojeg je Dino u finalu desne strane pobijedio 2:0, ali u velikom finalu Keller je bio bolji identičnim rezultatom.

Uz to, Pervan i Živković osvojili su još jednu zajedničku titulu viceprvaka Europe u U-19 parovima. U izuzetno jakoj konkurenciji naši momci su pobijedili na putu do finala reprezentaciju Češke 2, Slovačku, Tursku, Italiju pa Češku 1, da bi na kraju od iste te Češke 1 (u sastavu Cibula-Ligus) izgubili u velikom finalu sa 2:1.

Ni to nije sve, ovaj fantastični dvojac je sa juniorskom reprezentativkom Hrvatske Lucijom Kodrić iz Malog Lošinja natjecao se i u seniorskoj disciplini Triple Mix 701. U konkurenciji 76 najboljih ekipa Europe naša trojka odigrala je odlično i protiv favoriziranih ekipa seniora, nekoliko takvih pobjeda bilo je dovoljno za 9. mjesto. U juniorskoj reprezentaciji Hrvatske uz Zvonu, Dina i Luciju igrali su još Matej Prskalo iz Zagreba i Ivano Tomić iz Županje, koji su također imali dobre nastupe na Europskom prvenstvu. Izbornik juniorske reprezentacije je bio predsjednik našeg županijskog saveza Ivan Močić, koji je također na jednom od Open turnira u konkurenciji preko 100 igrača osvojio odlično 3. mjesto.
(Autor teksta: Goran Milić | 20.06.2022 Šibenik IN)

ČESTITAMO VAM MOMCI !!!

Šrd Radonić Živkovići, mještani Živkovića, kao i pikado klub 57, su napravili malu proslavu. Evo malo slika sa proslave:Oznake: fešta


- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< lipanj, 2022  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

ŠRD RADONIĆ - ŽIVKOVIĆI

 • e-mail ŠRD Radonić Živkovići


  Ovo je stranica ŠRD Radonić - Živkovići i na njoj se može vidjeti sve o radu društva, događanjima u selu i bližoj okolici.
  Selo se nalazi u dalmatinskoj zagori, na polovici puta između grada Šibenika i grada Drniša kojemu pripada,
  smješteno je između Midenog brda na sjeveru, Kremenova brda na jugu, Mirlović zagore na istoku i NP Krke na zapadu.
  "ŠRD Radonić Živkovići" osnovano je 2002 g. u zaseoku Živkovići selo Radonić.
  Izgradnja sportskih terena započela je 2002 g. samoincijativom mještana, a službeni završetak radova i dovršenje igrališta, 5. 11. 2003 g. proglasio je g. William-Bill Jefferson, predsjednik američke organizacije USAID-a, kao velikog donatora projekta "Sklonimo djecu s ulice".
 • LINKOVI

  VIDI STRANICU:

  AKTUALNI UPRAVNI ODBOR SRD-a (od 2020 do 2024 god.)