Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srdradonic

Marketing

mala fešta za VICEPRVAKE EUROPE

Europsko prvenstvo u pikadu: Zvonimir Pervan i Dino Živković dvostruki viceprvaci Europe

U španjolskom Benidormu održano je Europsko prvenstvo u pikadu u organizaciji Europskog pikado saveza (EDU), na koje su sa hrvatskom juniorskom reprezentacijom išla i dva igrača Pikado saveza Šibensko-kninske županije. U jakoj konkurenciji najboljih mladih igrača Europe ostvarili su odlične rezultate; Zvonimir Pervan je osvojio 2. mjesto u kategoriji U-19, Dino Živković je napravio identičan uspjeh u kategoriji U-16, a zajedno su u konkurenciji U-19 parova osvojili još jedno 2. mjesto pa se kući vraćaju svaki sa po dva srebra.
Živkovića je do pojedinačnog U-19 zlata dijelila samo jedan pobjeda, ali u finalu je ipak bolji bio turski reprezentativac Halilcan Yildiz sa 2:0. U juniorskoj kategoriji U-16 od Živkovića je bio bolji jedan od najperspektivnijih mladih igrača svijeta 13-ogodišnji njemački “wunderkid” Willy Keller, kojeg je Dino u finalu desne strane pobijedio 2:0, ali u velikom finalu Keller je bio bolji identičnim rezultatom.

Uz to, Pervan i Živković osvojili su još jednu zajedničku titulu viceprvaka Europe u U-19 parovima. U izuzetno jakoj konkurenciji naši momci su pobijedili na putu do finala reprezentaciju Češke 2, Slovačku, Tursku, Italiju pa Češku 1, da bi na kraju od iste te Češke 1 (u sastavu Cibula-Ligus) izgubili u velikom finalu sa 2:1.

Ni to nije sve, ovaj fantastični dvojac je sa juniorskom reprezentativkom Hrvatske Lucijom Kodrić iz Malog Lošinja natjecao se i u seniorskoj disciplini Triple Mix 701. U konkurenciji 76 najboljih ekipa Europe naša trojka odigrala je odlično i protiv favoriziranih ekipa seniora, nekoliko takvih pobjeda bilo je dovoljno za 9. mjesto. U juniorskoj reprezentaciji Hrvatske uz Zvonu, Dina i Luciju igrali su još Matej Prskalo iz Zagreba i Ivano Tomić iz Županje, koji su također imali dobre nastupe na Europskom prvenstvu. Izbornik juniorske reprezentacije je bio predsjednik našeg županijskog saveza Ivan Močić, koji je također na jednom od Open turnira u konkurenciji preko 100 igrača osvojio odlično 3. mjesto.
(Autor teksta: Goran Milić | 20.06.2022 Šibenik IN)

ČESTITAMO VAM MOMCI !!!

Šrd Radonić Živkovići, mještani Živkovića, kao i pikado klub 57, su napravili malu proslavu. Evo malo slika sa proslave:

Post je objavljen 20.06.2022. u 12:10 sati.