Blog za sve!

utorak, 16.01.2007.

Novi prijesednik u Glavicama

Nakon gotovo 4 godine na čelu Nogometnog Kluba Glavice, gospodin Ivan Perić je odstupio s čelništva.
Naime jutros je u općini Sinja održana nogometna skupština kluba Glavice na kojoj je izabran novi prijesednik kluba Zlatko Dolić.
Mještani kluba ponosni su na svoga prijašnjeg prijesednika Ivana Perića, za kojeg kažu da je puno napravio za klub, te uz velik trud klubu odao dobar uspjeh,karakter i ponos.
Mješatani se također nadaju dobrim vodstvom novog prijesednika, te velikom uspijehu i velikom trudu, koji se očekuje od novog prijesednika.


Izvor: NK Glavice

- 21:08 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Sport


Pripreme za novu sezonu počele su i kod nogometaša Junaka tako je jučer trener Boško Anić na Gradskom stadionu izvršio prozivku, a treninzi počinju sutra. Pored igrača koji su do sada igrali u prvom sastavu pripremama će se priključiti i značajan broj Juniora.



Izvor:Grad Sinj

- 21:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 10.01.2007.

Bazen uskoro otvoren

Gradski bazen, mogao bi ubrzo biti otvoren za građanstvo, prema riječima koncesionara Milivoja Bebića prijavljen je tehnički pregled objekta te će se za nekoliko dana moći i precizirati dan otvaranja.

- 18:23 - Komentari (19) - Isprintaj - #

A Sinj kaže..

08. 01. Pobjednik malonogometnih božićno – novogodišnjih turnira u Sinju i Trilju je ekipa GUJ Slivno.
U sinoćnjoj završnici triljskog turnira pobijedili su ekipu CB Dovita 2 : 0. Treće mjesto je osvojila ekipa Gasta i Bule Almont Košute, a četvrto Zabava počinje iz Dugopolja.
Najbolji pojedinci triljskog turnira su: igrač Mirko Hrgović iz CB Dovita, najbolji strijelac je Duje Bajrušević iz Guj Slivna, a najbolji vratar Marin Vugdelija iz Gasta i Bule Almont Košute.
Turnir je proveden u organizaciji Udruge za mali nogomet Trilj.

- 18:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Maligani najavljuju

NAJAVA UTAKMICA
Košarka
9. kolo A1 lige, 13.1.2007, Subota
Sinj: ALKAR - Dubrovnik

Nogomet
1. dio sezone u 3. HNL jug je završen
Prvenstvo se nastavlja u ožujku 2007.

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Torcida piše

POSJET ŠURI Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Dana 17.12.2006. posjetilo se legendu,kako Istoka Starog Placa,tako i sjevera Poljuda,Marka Batarela ŠURU.Ideja za posjet je došla od Torcide s Makarske Rivijere,potpomognute Zambom.Mnogi su mogli primjetit kako Šure nema zadnje dvi godine na Sjeveru,pa se na neviđeno krenulo put njegovih rodnih Lučana da vidimo di je,šta je,kako mu je,a usput se otišlo i na grob nedavno nastradalog Nikice Čovića,Sekula koji je također rodom iz Lučana,mjesta nedaleko od Hrvaca.Zambo nas je vozija svojin kombijem,s ponosom ističući kako je ove godine propustija samo dva gostovanja,što je zadivljujuće za jedog takvog pionira ST punka s najdužim robijaškim stažem od svih navijača bivše države i možda jedinim navijačem koji je iz zatvora iziša s diplomom veterinara.
Glavni pokretač akcije,Neđo iz Makarske,pokupija je još jednog preko 120 kg-Trtu,mene,Matu i još par ljudi.On je organizira da se Šuri kupi jedan odojak za napunit blagdanski stol,uzelo se malo kave,soka,keksiju,nešto navijačkih rekvizita šta je Šuru najviše i obradovalo,te se skupilo i nešto novca jer smo čuli da je dobija otkaz na mistu di je radija i da preživljava živeći sa sestrom Anom u trošnoj i skromnoj kućici od njenih 1000 kuna penzije koje je zaradila radeći u splitskog «Desa» zajedno sa nizom žena s invaliditetom ili raznim drugim zrastvenim poteškoćama u razvoju.
Došli smo i zatekli smo stvarno tešku situaciju ali veseli da smo obradovali dvoje ljudi ko najiskrenije dvoje male dice koji su upravo spremali skromni nedjeljni ručak na starom «šporetu» na drva.Znali smo da će nas dočekat tuga ali mislim da smo mu ispunili skromni dom i s malo radosti.
Šure ko Šure,radostan ko male dite kad nas je vidija,a tek kad je vidija Zamba,čovika koji ga je desetke puta povea put Beograda na gostovanje,morajući pritom pazit kako na sebe tako i na Šuru.Odma su počela navirat sjećanja…pa Šure priča kako je u staroj stanici milicije Zambo lega na njega samo da on primi batine splitkih batinaša,da njega ne tuku…..pa jedan put kad su ga uvatili tuć jer je otrča na centar s zastavom i prekrižija se i uleće Zambo panduru da ga nebi slučajno tukli jer je bolestan,a kaže Šure:…pita me pandur od čega bolujem,a ja mu govorin od gripe….pa u Beogradu kad je vika nekim zvjezdašima …cigani…a jedan mu dobacuje,kako je Šure bija crnoput,…ma pusti bre vidiš da zajebaje,to je neki naš……pa jedno gostovanje u Beogradu di je desetak naših iza utakmice utrpalo šalove Šuri ispod jakete,pa kud koji do kolodvora,a onda poslije traži u Šure di je čij šal…
stotine i stotine anegdota……pa nezaborano pituravanje branki u zeleno na Poljudu prije Hajduk-Dinamo 3:1, Zambo i Šure također u glavnim ulogama…pa par sati iza toga susret sa pravim Šurjakom koji pita Šuru da si ste bili,a Šure mu govori da mu je bolje da nezna….
Sitija se Šure svih likova sjevera od Dugoga i Kule,do Ćamila i Rase,pa kad se siti baklji šta je palija i šta mu je Kula dava ozari mu se lice,najradije bi jednu odma zapalija,pa uz par pivi poveja je i par pismi ko u dobra stara vrimena.Na kraju je Šure iskomentira nezaboravnu utakmicu s Hamburgerom,odveli smo ga doma,pozdravili se uz Zambovo obećanje da će ga povest ove sezone na bar jedno gostovanje.
Rezime cijele priče je da kad čovik vidi odakle je taj čovjek sa Sekulom dolazija na bijele,bezbroj puta u razne gluve ure i pješke,ako nikoga nebi uštopa do sela,a i dan danas bi rado svake subote na bijele ali ne može.Niti ima novaca niti ima s kim.
Neđo mi je reka da su agenti iz Hajduka čuli da on misli posjetit Šuru i pitali su kako oni mogu pomoć,ali im se Neđo zahvalija i reka da je ovo navijački prijateljski posjet prijatelju s tribine stajanje,te da će ih on obavijestit kako mogu doć do njega i kao mu mogu pomoć sa svoje strane ako su voljni i ako osijećaju potrebu za tim.Akcija pomoći Šuri na ovome nije stala.Zambo ga misli odvest na jedno od gostovanja po starom dobrom običaju,a u planu je još jedan skori posjet koji bi bija i konkretniji s pomoći domu tog nezaboravnog navijača.Koliko god poznajete Šuru kad mu upoznate sestru s kojom živi i čije je zdrastveno stanje puno teže onda stvarno čovjeku dođe da mu se mora pomoć.Ironije radi treba znat da i Ana zna Zamba jer je i Zambo jedno vrijeme radio zajedno s njom u Desa.Prije par godina je Šure prebrodio i tragediju kad mu se zapalila štala s jedinom Kravom i sjećam se da je Trepča tad prikupljao novac u Klubu navijača za njega.Završija bi sa željom da omogućimo Šuri da i dalje posjećuje sjever jer su te posjete najveće bogatsvo njegova skromna života.

P.S. Razgovor sa Šurom snimljen je za Torcidin arhiv

- 18:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Siječanj 2007 (6)
Studeni 2006 (8)
Listopad 2006 (7)
Kolovoz 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Gradski Linkovi











O meni

  • Vaš najbolji blog

    Ime: Josip
    Mjesto: Sinj
    Zanimanje : Nogometaš
    Volim :
    Internet, nogomet, cool djevojke, viceve, cool slike, školu itd.




Stadioni in Croatia-EP 2012.