Twilight

ponedjeljak , 12.04.2010.

Što mislite o filmu/knjizi Twilight (Sumrak, kako god)? Ovo me vec gnjavi duže vrijeme, a nikako da napišem post. Ukratko, uopce mi se ne sviđa. Zašto? Da vidimo:

1. Glavni lik: Pazi joj samo ime. Bella Swan. Ljepotica Labud. Šta nije mogla spisateljica nešto mrvicu originalnije smislit? Ona je inace jako posebna, kao snjezna pahuljica, i iako nije Barbie girl svi je vole prvi dan i najzgodniji decko se zaljubi u nju... zijev... Takvi perfektni likovi postoje vec stoljecima, najcesce u prvim pokušajima u pisanju. Mozete li pogoditi zašto?

2. Drugi glavni lik: Edward Cullen. Polumrtav čudak pedofil koji se sjaji na suncu. Need I say more? Stalno govori Belli kako je jako opasan i kako ce je ubit i slične brbljarije, a ništa se ne događa. Ništa. U filmu taj naš najdraži pseudo-vampir izgleda kao junkie. Blijed k'o krpa, stalno zuri negdje u daljinu... Robert Pattinson je i sam rekao: “When you read the Twilight series, it’s like saying ‘Edward Cullen is so beautiful I creamed myself’. I mean every line is like that. He’s the most ridiculous person who’s so amazing at everything.I think a lot of actors tried to play that aspect. I just couldn’t do it. And the more I read the script, the more I hated this guy, so that’s how I played him, as a manic-depressive who hates himself. Plus, he’s a 108 year-old virgin, so there’s clearly some issues there.”

3. Radnja: Cura se preseli u nekakav grad usred ničega gdje se ništa ne događa osim što se vampir zaljubi u nju i ostatak filma bulji u nju dok spava, prijeti joj ili radi nešto treće. Zašto se uopće preselila u taj grad, that's beyond me.

Mogla bih još pisati o ovome, ali tema je isfurana. Ako sam vas neke fanove uvrijedila, sorry. Jednostavno ne razumijem kako je Twilight postao tako popularan, što vidite u tom filmu? To nisu ni vampiri, ne znam što je to. Ako hoćeš vampire, pogledaj Nosferatu. On se barem nije sjajio na suncu.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.