1744

utorak, 25.09.2007.

Duhovnost - što je to?

by 1744

Duhovnost je razvijati u sebi ljubav i praštanje. Dakle, početi se odvikavati od naučenoga uzimanja i posjedovanja, učiti se susprezati to u sebi i s vremenom pretvoriti u što više davanja...

Analogija je neznanstvena, ali - kao tranzicija od crne rupe ka zvijezdi. Od potpunoga Upijanja do punog Isijavanja, to znači učiniti pun krug ljudskoga postojanja - od životinje...

...do Krista.


Druga, meni osobno daleko bitnija stvar, prag koji zapadne religije na žalost ne prelaze a skoro se može reći da je temelj ispravnog i potpunog duhovnog razvitka... je osvještenje u sebi i onda polagano razvijanje sve jače svijesti o energetskoj, ne-čvrstoj (namjerno neću reći nematerijalnoj) prirodi svijeta i naših tijela.

Najlakše je ovo sebi dočarati ako svakodnevno vizualiziramo da se recimo naša soba, ovaj kompjutor i naše tijelo sastoje od milijuna naranđastih iskrica, nešto kao "snijeg" na praznom kanalu na tv-u.

Svi znaju ono da je materija forma energije - ali samo *znati* ovo kao još jednu činjenicu koju imamo pospremljenu u kartoteci je fundamentalna, tragična pogreška čitavog ljudskog postojanja - upravo TO je, ukratko, ono što se naziva Iluzija, maya!


Istinska duhovnost počinje kada nekome od nas - još jednome! - jednoga dana svane što to z - n - a - č - i da je "materija energija", i na koji je način ta činjenica nezamislivo važna za njegovo postojanje...

Kada jedne večeri taj jedan, jedini netko napokon, istinski *spozna* ovo... kada začuje jasni, zvonki zvuk trube arhanđela Gabrijela koji zove odabrane na Buđenje, na ustajanje iz grobnice strašne nesvjesti o tome tko smo zapravo - kada pogode, kao vlak te odnesu sve one nepojmljive, šokirajuće implikacije koje ta jednostavna, temeljna istina povlači za sobom!

Trideset godina šaptavog moljenja krunice u mračnoj katedrali, ili mantranja krišninog imena (kojega shvaćaš kao simpa plavog čovca sa slike u knjizi) ili godine bavljenja yogom i meditacijom zbog boljeg zdravlja neće te naučiti ovome, najvećoj tajni ovoga svijeta, KAmenu Mudraca, Eliksiru Života i Tajni nad Tajnama:


da je zvati se čovjekom isto što i zvati se suncobranom ili pršutom jer smo svi mi u biti energetska bića, ali u potpunoj nesvjesti o ovome kao i o ne-čvrstoj prirodi oceana u kojemu postojimo i kojega smo dijelom, beskrajno složenijoj nego što pretpostavljamo...

Svi smo mi duhovi, a ovo je već sada Duhovni Svijet jer "fizičko" je pogrešno shvaćanje jednog energetskog polja! A to je samo početak... do izlaska iz lijesa nesvjesti i spoznaje čega sve ima tamo vani tako je dug put!

Ovo je svijet iluzije... ovo je svijet iluzije... ovo je svijet iluzije!!!


A ako vas pitaju odakle dolazite... recite im da ste došli iz Svjetla! :)

- 17:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #