svastara1

04.08.2009., utorak

Program Perfect Disk (Defragmentacija)

Što je defragmentacija?

Defragmentacija diska postupak je konsolidacije fragmentiranih datoteka na tvrdom disku računala.

Fragmentacija nastaje usporedno sa spremanjem, promjenom ili brisanjem datoteka. Datoteka i promjene spremljene u nju često se pohranjuju na mjesto na tvrdom disku koje je različito od izvorne datoteke. Daljnje se promjene spremaju na još više različitih mjesta. S vremenom datoteka i disk postaju fragmentirani, a rad računala usporava se zbog pristupa brojnim mjestima radi otvaranja neke datoteke.

Defragmentacija diska alat je kojim se preslaguju podaci na tvrdom disku i ponovo objedinjuju fragmentirane datoteke da bi računalo moglo učinkovitije raditi. U ovoj verziji sustava Windows defragmentacija diska pokreće se prema rasporedu te o njoj ne morate voditi računa, iako je možete pokrenuti i ručno te promijeniti njezin raspored.

Program Perfect Disk je program koji defragmentira diskove bolje nego u programu koji dolazi sa windowsima.

Objasnit cu kako mozete vidjeti razliku u kvaliteti programa koji dolazi sa windowsima i sa programom Perfect Disk koji je među skoro najkvalitetnijim defrag programima. Kako dolazimo do defrag programa u windowsima: MY Computer desni click na hard disk koji hocemo defragmentirati , najbolje disk na kojem su instalirani windowsi , Propertijes (svojstva) , tools , Defragment now. u lijevom uglu nalaze se kvadratiči u crvenoj , plavoj , zelenoj i bijeloj boji kada otvorite program. Perfect Disk ima 7 kvadratica u boji dok windows defrag samo 4. Svaki kvadratic oznacava kakve djelove program defragmentira , (preslaguje). Prvo defragmentirajte s windows programom pa malo pretražite onako brzinski po racunalu bilo sta a zatim se poigrajte sa Perfect Diskom i onako brzinski pretrazite bilo sta. Osjetit cete razliku za skoro otprilike 6%. zatim uđite ponovo u windows defrag i kliknite analyze i uvjerite se koliko je zapravo Perfect Disk bolji , uocavate puno crvene boje to kada bi se desilo prirodnim putem racunalo bi bilo puno sporije a ovako je puno brze , stos je u tome sto windows defrag ne razaznaje neke stvari koje razaznaje Perfect Disk. Perfect Disk ima 3 ponuđene mogučnosti defragmentacije SMARTPlacement , Consolide free space i Defrag only a dolazi u više verzija a to su: HOME-Pc optimizer , home , edition , Professional , Windows home server. BUSINESS-Professional , Server , vsphere ESX , Hyper-V , Vmvare Workstation ,
Enterprise consol , Exchange , Solutions. PUBLIC SECTOR: Professional , Server , vsphere ESX , Hyper-V , Vmvare WorkstationEnterprise consol , Exchange , Solutions.

USKORO NEŠTO I U SLIKAMA!!!!!

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (2)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (5)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Sve o racunalnoj tehnologiji sva pitanja postavljajte na filipsostaricc@gmail.com

IPOS.HR ZARADA PREKO INTERNETA PROVJERENO





Filip Sostaric | Napravi svoju značku


Sudjelujte u open source stvaranju stranice http://chat1.freevar.com/

Vise na linku http://chat1.freevar.com/

DONWLOAD BESPLATINIX LINUX IGARA





Marketagent.com
window.gdprAppliesGlobally=true;(function(){function a(e){if(!window.frames[e]){if(document.body&&document.body.firstChild){var t=document.body;var n=document.createElement("iframe");n.style.display="none";n.name=e;n.title=e;t.insertBefore(n,t.firstChild)} else{setTimeout(function(){a(e)},5)}}}function e(n,r,o,c,s){function e(e,t,n,a){if(typeof n!=="function"){return}if(!window[r]){window[r]=[]}var i=false;if(s){i=s(e,t,n)}if(!i){window[r].push({command:e,parameter:t,callback:n,version:a})}}e.stub=true;function t(a){if(!window[n]||window[n].stub!==true){return}if(!a.data){return} var i=typeof a.data==="string";var e;try{e=i?JSON.parse(a.data):a.data}catch(t){return}if(e[o]){var r=e[o];window[n](r.command,r.parameter,function(e,t){var n={};n[c]={returnValue:e,success:t,callId:r.callId};a.source.postMessage(i?JSON.stringify(n):n,"*")},r.version)}} if(typeof window[n]!=="function"){window[n]=e;if(window.addEventListener){window.addEventListener("message",t,false)}else{window.attachEvent("onmessage",t)}}}e("_tcfapi","tcfapiBuffer","tcfapiCall","tcfapiReturn");a("_tcfapiLocator");(function(e){ var t=document.createElement("script");t.id="spcloader";t.type="text/javascript";t.async=true;t.src="https://sdk.privacy-center.org/"+e+"/loader.js?target="+document.location.hostname;t.charset="utf-8";var n=document.getElementsByTagName("script")[0];n.parentNode.insertBefore(t,n)})("03c24551-d648-4df2-98f9-2ed3dd7b05a8")})();