subota, 13.10.2007.

A day of dappled seaborne clouds.

specijalno

Pročitala sam Portret umjetnika u mladosti (James Joyce: A Portrait of the Artist as a Young Man) i U očekivanju Godota (Samuel Beckett: En attendant Godot) jer mi nedostaje obrazovanje. Naslov je najpoznatija rečenica tog djela (Portreta, naravno, na irskom engleskom je.), mislim da jest. Za Joycea sam očekivala da bude dobar, za Godota nisam (jer je drama) i opako sam se iznenadila. Nevjerojatno dobro. I J.J. je wow, al to, kažem, je normalno.

Dosta o lijepom :)
Majka je prekjučer držala predavanje koje je trajalo dva sata. U ta dva sata je netko otključao njen kabinet, otključao ormar i uzeo njenu torbu. Kasnije su je našli na fakultetu, no unutra nije bilo novčanika i rokovnika. Najviše joj je bilo žao zbog brojeva koje skuplja od srednje škole, ali u novčaniku su joj bili svi dokumenti, kartice i dvije tisuće kuna. Naravno, zvali su policiju, banke etc. I kartice su poništene. Sva sreća da American Express ima izvrsno osiguranje (Zaslužili reklamu jer iako je članarina skupa, pokrivaju troškove ako se ubrzo prijavi nestanak kartice - dakle ako netko na American kupi auto, a vi ubrzo javite da ste okrani, ne naplaćuju vam taj auto nego taj trošak pokriju oni. Što ne znači da možete lažirat, al eto. I njihovi se pinovi teže probiju.) jer joj je s kartica skinuto preko trinaest tisuća, dakle sve skupa joj je uzeto preko petnaest tisuća kuna!! Koje još treba zaraditi. A dok ih ne zaradi će kamate rasti.
Fakat jadno.
Dobro da sam par dana prije potrošila dva soma kn na knjige za faks jer ne znam čime bih ih sada platila. Majka se uglavnom brine za financije oko školovanja. Ipak nije u redu.
I još ne zna što je s deviznim računom. I što je najbolje, bilo je organizirano. Netko ju je morao naravno pratiti danima da bi znao njen dnevni raspored. Dio novca je podignut s bankomata, a dio iz banke čak!! Nemam komentara za zemlju. Oh da. Rekli su policiji da uzme otiske. Policajci su pitali je li tko ozlijeđen. Nije. "Onda nećemo, pa kuda bi mi došli." Nije to stvar glupih policajaca nego glupog ustrojstva države. Nažalost.

- 18:15 - Komentari (56) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

design byRuby Nelle