nedjelja, 03.04.2016.

Srce na usnici

(srce uslikao Petar)

Svemir, posljednja granica. Ovo su putovanja svemirskog broda Randomheart. Njegova petogodišnja misija: istražiti čudne nove svjetove, tražiti novi život i nove civilizacije, hrabro ići gdje još ni jedan čovjek nije išao.
Zvijezdani nadnevak 016004003
Caninosfera nas je još jednom ostavila bez daha, kada smo u njenoj domeni uočili vrlo rijetku pojavu, koja se prema zapisima ponavlja, svakih otprilike sto godina, a specifična je po tome što se manji satelit, odnosno mjesec nađe na putu suncu, ostavljajući tako svoju sjenu na površini planeta. Ova djelomična pomračina jedinstvena je još po tome što je sam mjesec sačinjen od bizmuta kombiniranog sa radijem i još jednog kemijskog elementa koji se vodi kao nepoznat, a koji se smatra odgovornim za nemjerljivo veliku količinu zračenja, zbog čega je nemoguć pristup satelitu i njegova detaljnija analiza. Ekstremna količina radioaktivnog zračenja, ograničenog magnetskom sferom jedinstvenom za taj mjesec, odnosno prividom gravitacijske ograničenosti zračenja pruža sunčevim zrakama posebna svojstva.
Specifičnost kod ovog zračenja, je to što sunčeve zrake isfiltrirane kroz radioaktivno polje stvaraju privid blještavila, vildljiv na površini planeta samo u tom određenom trenutku, ostavljajući sjenu mjeseca specifično oblikovanu, tako dugo dok se sam mjesec nalazi u području preklapanja linije planeta i sunca.
Ova generacija istraživača, posade broda Randomheart, imala je priliku svjedočiti jedinstvenom vizualnom događaju, otvarajući prostor mašti za buduće, nove možda još fascinantnije pojave, negdje u bespućima svemira.
Živite dugo i napredujte!


19:15 | Komentari (5) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --