nedjelja, 23.08.2015.

Srce na zmiji

(srce uočila Mayday)

Svemir, posljednja granica. Ovo su putovanja svemirskog broda Randomheart. Njegova petogodišnja misija: istražiti čudne nove svjetove, tražiti novi život i nove civilizacije, hrabro ići gdje još ni jedan čovjek nije išao.
Zvijezdani nadnevak 015008023
Radi neobjašnjivih zbivanja na planetu Serpentes, za kojeg se smatralo da je dobro poznat i istražen, bili smo prisiljeni na povratak prema sunčevom sustavu, a Serpentes se nalazi u sustavu Squamata, koji graniči sa našim sustavom.
Godinama istraživane osobine samog planeta, počele su iznenada dobivati nove oblike, na što su već neko vrijeme upućivali fiziološko-geološki znakovi. Planet je usljed povećane doze elektromagnetskog zračenja za koje se vjeruje da dolazi iz dubokog svemira, a koje je nastalo eksplozijom supernove počeo gubiti udio svoje mase.
Prilikom supernove, pored energije elektromagnetskog zračenja, mnogo više energije se oslobodi u vidu kinetičke energije čestica i u vidu neutrina. Supernova se događa kada masivna zvijezda potroši svoje nuklearno gorivo, pri čemu jezgra postaje nestabilna, pa kolapsira.
Izuzetno smo zabrinuti za novonastalo stanje, jer fiziološke promjene u obliku gubljenja mase, zapravo neodoljivo podsjećaju na efekt inplozije koji kao centrifugalna sila usisava planet, prije same eksplozije, odnosno još jedne supernove.
Druga mogućnost slična ovoj pojavi je nova, koja se od supernove razlikuje po tome što ju zvijezda može proizvesti više puta, a pri tom se ne radi o eksploziji cijele zvijezde, nego samo njenog vanjskog sloja, koji obično iznosi oko stotisućitog dijela mase zvijezde. Po svršetku nove sjaj zvijezde se vraća na uobičajenu razinu.
Za razliku od nove, supernova je eksplozija kvazitotaliteta mase zvijezde, te se njen sjaj ne vraća na prijašnju razinu, nego od zvijezde preostaje samo neutronska zvijezda (pulsar) ili zvijezda kolabrira u crnu rupu, ako joj je masa prije supernove bila veća od najmanje trostruke mase Sunca.
Naša misija je procijeniti potencijalnu opasnost za naš sustav kako bi mogli pravovremeno reagirati odnosno pripremiti naš sustav na moguće promjene vanjskih utjecaja.
U iščekivanju neočekivanog, nastavit ćemo sa promatranjem i pouzdat se u vlastite procjene te nastojat pravovremeno obavjestiti sve potencijalno ugrožene planete.
Živite dugo i napredujte!


19:15 | Komentari (10) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --