nedjelja, 12.07.2015.

Srce na gepardu

(srce uočila Mayday)

Svemir, posljednja granica. Ovo su putovanja svemirskog broda Randomheart. Njegova petogodišnja misija: istražiti čudne nove svjetove, tražiti novi život i nove civilizacije, hrabro ići gdje još ni jedan čovjek nije išao.
Zvijezdani nadnevak 015007012
Jubatus, najbrži planet sustava Felidea. Brzina okretaja ovog planeta oko svoje osi, prednjači ispred svih ostalih poznatih planeta iz ovog sustava. Povećana brzina okretaja smanjuje gravitaciju planeta što utječe na klimu, a time i na vegetaciju na površini planeta.
Planet je prekriven gustim niskim raslinjem sa čvrsto povezanim korjenjem. Zbog velikih razlika u tlaku zraka, na površini planeta pušu jaki vjetrovi što je utjecalo na prilagođavanje biljaka, odnosno njihovom dubokom ukorjenjivanju i niskom rastu, kako bi se što uspješnije oduprli vjetrovitim uvjetima.
Stručnjaci za proizvodnju energije već duže vrijeme rade na projektu iskorištavanja takvik klimatskih uvijeta i kanaliziranju energije u ampule koje bi služile pokretanje raznih mehanizama, a time bi se stvorila pogodna atmosfera za razne vrste proizvodnih pogona ili istraživačkih centara, koji bi iskorištavali specifičnosti Jubatusa i njegove prirodne osobine kao izvore energije.
Na planetu nismo opazili nikakve neobične aktivnosti, tako da nastavljamo sa svojom ophodnjom sustavom.
Živite dugo i napredujte!


19:15 | Komentari (3) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

-- Ništa nije slučajno. --