Slogica

Djeca ne lažu

bebac

Ha! Vjerojatno su se mnogi zagledali u naslov I pomislili da je tvorac istog neke lude gljive jeo. Dobro priznam, djelomično ste u pravu (ne, nisam jeo lude gljive!). Trebam malo precizirati. Mala djeca do četiri, pet godina ne lažu.

Znam da ste se svačega naslušali, bez obzira dali ste roditelj sa punim radnim vremenom ili samo teta koja tu i tamo posudi tuđe djete kako bi se poigrala.

No i dalje stojim kod toga da djeca ne lažu. Naime postoje tri faktora koja su tvorci svih tih priča i pričica koja izlaze kroz dječja usta.


Dodatno djeca kopiraju odrasle. Hm, lažete li svojoj djeci? Naravno da, da. Stalno im nešto muljamo i petljamo. Zašto striček tuče onu tetu?? Bilo je pitanje kada je jedna naša briljantna TV stanica pustila glasnu i poprilično eksplicitnu scenu sexa-nja u obiteljskom terminu. Odgovor?! Pa, on ju tuče jer je ona...bla...bla...bla... A da vas podsjetim što bi trebali tetovirati u pamet: "DJECA NISU GLUPA". Možda ne zna sve, ali nanjuši muljanje. Mislim da bi ispravan odgovor bio. Ne tuku se, vole se i tetu ne boli. Nakon toga otrčite po bombon i čokoladu da zaustavite bujicu pitanja na koja vjerojatno još spremni niste.

A ono što je najljepše, djeca žele da vi budete sretni. Vjerojatno malo dijete koje je taman pofarbani i skup plaćeni zid ukrasilo bojicama i tvrdi, "NISAM JAAAAAA", to tako i misli. Ne morate mu dati pusu. Ali imate priliku za obiteljsko druženje. Dok je sve još friško, zajedno sa djetetom obrišite zid i nakon toga uzmite bojice i pokažite mu kako i gdje se one koriste. A ako vas traži da nacrtate patku, nema izgovora.. Ja to ne znam. I naj traljavija patka na svijetu vašem djetetu će biti nešto divno i prekrasno.

Dodatno vam može pomoći humor. Da, dobar stari smijeh liječi sve. Pa tako i djetetove bajke i basne. Prihvatite priču i razvijajte istu. Pa u jednom trenutku ćete doći do točke u kojoj će i dijete uz hrpu smijeha shvatiti da je ista čudna i apsurdna.. A niste vikali, nema plača. Samo hrpa druženja i smijeha..

Laž se kuje dok je vruća! Valjda je to narodna poslovica. Ako nije upravo sam izmislio jednu. No ako pitate dijete "dali si ti zalio kupaonu". A to se dogodilo recimo pred par sati. Možda sev dijete zahvaljujući "kraćoj" pameti, mašti i mnoštvu stvari, novih i starih koje se roje po dječjoj glavi, stvarno ne sječa da je on u stvari kriv. Dakle, ako ne možete odmah reagirati, zaboravite..

A tu je i mašta. Možda su stvarno Snjeguljica, vuk i tri mačića razbacali stvari po sobi. Uostalom nikada se ne zna, zar ne ;-)

Savjet:
Djeca vas vole kopirati. Dali vas i vaše dijete moljaka da hoće piti kavic? Naravn, dok vi sa frendovima i frendicama uživate u istoj. Zamolite konobara da vam šalicu za kavu napuni pjenicom od mlijeka. Dajte to klincu i red je uspostavljen. Žličica će dobro doći. Šećer - zaboravite. Nije zdrav!! A, postoji i velika vjerojatnost da će vam konobari "oprostiti" pjenicu i da ćete proći jeftino..


HOME

Klinac je smazao pjenicu, popio vode i igra se. A pjenica ne ostavlja fleke ko kava :-)
smazali smo pjenicu

06.04.2010. u 14:04 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (7)
Ožujak 2010 (12)
Veljača 2010 (10)
Siječanj 2010 (8)
Prosinac 2009 (6)


Komentari da/ne?

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic

Roditeljstvo... Savjeti za preživjeti i biti sretan roditelj. A time imati i sretno dijete...


Podržavamo...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Slogica



Free Counters




Linkovi

www.slogica.com.hr
Slogica - stolica za vaše sretno dijete