Slogica

Napravite sami kostim za karneval



Karneval je idealno vrijeme za zabavu.

Možemo odbaciti svoje maske i pretvoriti se u bilo što.

To vrijedi za vas, vaše dijete i za cijelu obitelj.

Kao i uvijek, naš savjet je da u uklopite svoje dijete i u pripreme samog događanja.

A najlakši način za to je da napravite sami kostim za sebe i svoje klince.

I dozvolite da vam svi ukućani pomognu.

Dakle krenimo...


Prvi dio je ujedno i najkreativniji. Moramo odlučiti što želimo biti i kakav kostim ćemo imati, kupovni ili onaj "kućne" izrade.
Sjedite pred kompjuter, ne sami, neka tu bude cijela obitelj. Prosurfajte po bespućima interneta. Ukoliko u google upišete tag hallowen i zadate da se pretražuju samo fotografije, tisuće ideja su pred vama. Odlučite se za nekoliko i glasajte...
Zatim je vrijeme za surfanje, ovaj put po ormarima. Duboko udahnite i pregledajte sve svoje stvari, stare, nove, zaboravljene. Što ukoliko dobijete neku novu inspiraciju? Pa ugledajte se na političare, glasanja se mogu ponoviti sve dok nismo zadovoljni rezultatom :-).

Naravno da ćete se i vi maskirati. Razmislite o grupnoj temi... Obitelj maca je neodoljiva gledaocima. A djeca će se više unjeti u obiteljsku atmosferu.

Popričajte sa djetetom. Ukoliko želi biti neki superheroj iz svojih crtića, zašto ne? Dora explorer je vrlo jednostavna, ni Ben ten nije puno kompliciraniji.

Jednobojne trenirke, piđame, stari body, tajice, štucne i dolčevite su odlična baza za početak "gradnje" vašeg kostima. Crne stvari i uskoro je kostim zebre ili pantomimičara tu. Imate narančasto – vaš mali tigar će biti presladak. Bijele tajice, zeko, snježna pahuljica ili Dalmatinac (pas). Crveno, hm moram li objašnjavati, vražićak!

Čarape navučene preko ruku, postaju odlične šape.

dora

Nekada su bili moderni šalovi od paperja. Našli ste jedan? Razmislite o kostimu ptice.

Remen, stara majica kratkih rukava (sa pokojom rupom), šareni šal iz vaše hipi faze. Dodajte malo mašte i gusar, ciganka gatara ili dijete cvijeća su tu.

Ukoliko nemate pravi karnevalski make-up, sigurno u svom kozmetičkom ormaru imate sjenila, ruževe i pudere koji zadovoljavaju samo karnevalske kriterije (pokloni ili shopping spree greške). Koristite ih obilno, ali zapamtite da na dječjoj koži ne smiju ostati predugo i da se moraju temeljito skinuti sa iste.

Bez alata, nema zanata. Kazuje stara narodna poslovica. A vama će trebati; igla i konac, super ljepilo, izolacijska traka, samoljepiva vrpca, dvostruka samoljepiva vrpca, debela žica, spužva i boja u spreju. Ako nemate nešto od toga – improvizirajte..

"Pištolj" za ljepilo je sjajna, ne preskupa investicija koja će vam olakšati život pri izradi kostima. Ne zaboravite. Djeca ili odrasli ne smiju biti u kostimu kada ga lijepimo, bojimo, šivamo ili glačamo :-)

Kartonska kutija, vata, samoljepive folije (u Bauhausu ili sličnim dućanima ima tisuće različitih uzoraka i boja takvih folija), aluminijska folija za kuhinju, vreće za smeće, kartonske reklame (svaka ljekarna ima negdje u skladištu tone takvih koje im ne trebaju – pitajte možda ih razveselite),

tanke spužve su sjajna pomagala za izradu kostima.

zvoncica

Debela žica će sjajno poslužiti za oblikovanje krila ili natjerati haljini da stoji široko. Zgodno ju je oblijepiti tankom spužvom. Da nam bude ugodnije.

Boju kostimu će dati flomasteri, zgodne su razne boje u spreju ili vodene boje..

Ukoliko imate vremena. Obavezno uključite klince u izradu kostima. Karneval će tada rano početi. Zgodna ideja je da napravite generalnu probu prije izlaska na cestu. Nabavite grickalice, veselu muziku, reflektor (stolna lampa). Modna revija će možda biti zabavnija za vašu obitelj od karnevalske povorke.

Kao i uvijek za kraj savjetujem slijedeće. Možda je vrijeme da zaboravite na svakodnevne probleme. Nije bitno dali je karneval ili valentinovo. Posvetite se obitelji i stres će otići sam od sebe. A ako vaš mali leptirić potrga žice i krila više nema?? Kog briga, skinite krila, malo boje, zlatni reme i stigao je Petar Pan.

PS: Jedan mali link na stranicu sa puno inspiracija i savjeta. PSSSST nemojte nikom reći :-)

Na ovom linku imamo galeriju slika... Za dodatnu inspiraciju

05.02.2010. u 09:59 | 1 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (7)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (7)
Ožujak 2010 (12)
Veljača 2010 (10)
Siječanj 2010 (8)
Prosinac 2009 (6)


Komentari da/ne?

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic

Roditeljstvo... Savjeti za preživjeti i biti sretan roditelj. A time imati i sretno dijete...


Podržavamo...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Slogica



Free Counters




Linkovi

www.slogica.com.hr
Slogica - stolica za vaše sretno dijete