subota, 12.04.2008.

Svi van iz ludnice!!!!

Bravo!!!!
Dogodio se presedan u slučaju Pukanić koji nije viđen u novijoj povijesti hrvatske psihijatrije koju sam imao prilike pratiti s ove i one strane brave psihijatrijskih ustanova lijepe naše. HHO na čelu sa Ivanom Bancem i frontom eminentnog hrvatskog novinarstva uspjeli su izbaviti bolesnu osobu iz bolnice.
Svi vi koji ste mogli vidjeti snimku "časnog" otpusta iz psihijatrijske bolnice Vrapče mogli ste svjedočiti kako prof. dr. Vlado Jukić objašnjava jatu novinara obraćajući im se kao da se obraća djeci iz vrtića koja ne znaju što čine sa svojim kamerama i prisustvom u krugu bolnice koje je on ravnatelj dok tata Ivo Banac staje u njihovu obranu i suprostavlja se "zločestom" psihijatru.
Eto, trube jerohinske su srušile posljednji bedem kojii je štitio društvo od psihijatrijskih ustanova ili možda... !?
Nesvakidašnji apsurd gdje Ivo Banac voda gospođu Pukanić poput "cirkuskog medvjeda" po riječima gospodina Pukanića je nesagledio tragičan po psihijatriju u ovoj zemlji koja ionako grca u problemima neadekvatnih uvjeta rada u zemlji gdje broj pacijenata gotovo eksponencionalno raste.
Ovim je srušen bedem kojim psihijatrijske ustanove čuvaju svoje pacijente od društva koje se u ovom slučaju pokazalo nesposobnim da prihvate činjenicu da bolesna osoba treba bolničku skrb i da su psihijatrijske ustanove medicinske ustanove u kojima rade ljudi čiji je posao da pomažu osobama sa duševnim smetnjama.
Ivo Banac je uz potporu novinara isčupao "nevinu" osobu iz ralja psihijatrije koja je htjela smjestiti gospođu Pukanić u društvo luđaka i represivnog bolničkog sustava. Nadam se da na ovome slučaju njegovo djelovanje neće statii te da će i dalje nastaviti u svojoj viteškoj nakani te malo pomalo osloboditi sve luđake iz ludnica ili barem samo one koji tvrde da im tamo nije mjesto jer su potpuno zdravi.
- 15:25 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.