Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

ponedjeljak, 27.05.2013.

Bolska bolna rekapitulacija

Brđani nisu uspjeli na Finalu Kupa u Bolu, završili su jedanaesti s po dvije pobjede, poraza i neodlučena rezultata.
Bilo je toliko šansi za prodor u sam vrh, ali su sve upropaštene lošom realizacijom dobrih pozicija.
Inače, na Bolu smo i doslovno pokisli i nasmrzavali se zbog loših vremenskih uvjeta, a većina igrača ponijela je samo kratke rukave. Zato je sve nadoknađeno vrhunskom ishranom, neusporedivo boljom od one u Solarisu.
Ali idemo na uvijek rado iščekivanu rekapitulaciju:......



1. Denis Kadrić 2,5/6
Denis nije bio u pravoj formi, napravio je performans od samo 2295 i izgubio 13 bodova rejtinga. Iako je bez problema remizirao dvije partije s crnim figurama protiv Lalića i Ferčeca, u partijama sa slabijim igračima je preforsirao dvije bolje pozicije i obje izgubio. Ali zato je najavio maksimalni angažman na ligi u rujnu.

2. Miroslav Rade 3,5/6
Rade je ostvario performans od 2345 bodova i izgubio 7 bodova rejtinga.
Igrao je zapravo vrlo dobro, a mučila ga je samo realizacija zbog cajtnota. Gotovo u svim partijama bio je dobiven i nema sumnje da će i na ligi biti pravi.

3. Mateo Ivić 4/5
Iako umoran od nastupa na EP u Poljskoj, sportski direktor bio je najuspješniji igrač ekipe na Kupu.
Ostvario je performans od 2405 bodova i zaradio 13 bodova rejtinga. Odličan rezultat ipak ima mrlju, jer je u važnoj partiji predzadnjeg kola samo remizirao iako je imao čisti kvalitet više. Ali i u prvih par kola stajao je sumnjivo u dvije partije pa se izvlačio, pa je rezultat realan.

4. Dražen Čurić 2/3
I na "Barbi" se osjetio umor od Europskog, ali je ipak smogao snage, stisnuo zube i nastupio. Ostvario je performans od 2219 bodova i izgubio 2 boda rejtinga. Zato je u hotelskom restoranu pomagao ostalim igračima momčadi objašnjavaći im nutritivne vrijednosti pojedinih namirnica. Posebno im je objasnio nevjerojatnu važnost konzumacije kupusa.

5. Željko Šušak 1/3
Šuki je ostvario performans od 2168 i izgubio 3 boda rejtinga. Igrao je zapravo dobro, zamalo pobijedio Vladu Kovačevića, ali ponovile su se stare boljke, pad koncentracije u finišu. Iako su svi igrači imali mali milijun propusta, na kraju je Šuki ispao tragičar zbog partije u pretposljednjem kolu. Rezultat u meču protiv Riječana bio je 1,5:1,5, a Šuki je igrao protiv Zelenike. Imao je nadmoćnu poziciju, vjerojatno dobivenu, ali je pogriješio i došao u tešku završnicu. Branio se herojski, partija je trajala preko 6 sati, a kad je došao do totalnog remija, grubo je pogriješio, izgubio i oduzeo svaku nadu Brđanima u visok plasman. Naime, da je Šuki barem remizirao, Brđani bi se u posljednjem kolu borili za medalju. Ali što je tu je, Šuki je barem igrom ako ne i realizacijom pokazao da kapetan Krnić može na ligi na njega računati i u najzahtjevnijim mečevima.

6. Tihomir Bužančić 1/1
Predsjednik je jedini ostvario stopostotni učinak. Došao je na prvo kolo, pobijedio, otišao i ušao u legendu.
Kasnije je tu i tamo svraćao i bodrio ekipu, a poslije zadnjeg kola došao je s kišobranom(lumbrelom).
Neki su pomislili da će s tom lumbrelom možda dobiti po glavi zbog loše igre, ali "Presidente" je ipak ponio samo zbog kiše.







- 10:56 - Komentari (12) - Isprintaj - #

utorak, 21.05.2013.

Legnica je prošlost, Brda idu po Kup u najjačem sastavu u povijesti kluba


Još se nisu ni slegli dojmovi s Europskog prvenstva, a pred Brđanima je novi izazov. Naravno, radi se o Kupu RH koji se ovog tjedna igra u Bolu na Braču.
Ivić, Ćurić i Krnić osvjetlali su obraz kluba na Europskom prvenstvu, a isto se očekuje i od svih igrača koji će nastupiti na Kupu.
Inače, Brđani će na Kupu zaigrati u najjačem sastavu u povijesti kluba.
Tako će u Bolu u formaciji 3-1-2 istrčati:

1.Kadrić
2.Rade
3.Ivić
4.Čurić
5.Šušak
6.Bužančić

Sve je jasno, radi se o atomskom sastavu kojeg predvodi najperspektivniji igrač s ovih prostora, Denis Kadrić iz BiH. Slijedi ga Miroslav rade, vjerojatno najbolji hrvatski IM.
Potom slijede Ivić i Čurić, aktualni 196. i 257. igrači Europe.
Malo je iznenađenje što u momčadi nema kapetana Krnića koji je bio spriječen zbog poslovnih obaveza.Zamijenit će ga predsjednik Bužančić koji nam je dao i kratku izjavu prije polaska na Brač:
- Zanima me samo trofej, a to znači plasman među tri najbolja, zaključio je predsjednik.
I za kraj malo slika iz Legnice:


Brđane su dočekale mažoretkinje...

... a najviše su gledale "Barbu"!

Kapetan je odavno svladao Poljski...

...a sportski direktor kulinarske vještine

Brđani su razgledali i povijesne znamenitosti (ali ovaj što je slikao nije shvatio poantu)

Turnirska sala

Kapetan je svugdje imao poseban tretman...

... a "Barba" je muku mučio s "vatrom".

Odmor u "kraljevskom apartmanu".

Možda bi "Barba" bolje prošao da se manje smijao savjetima iskusnog "morskog vuka"!












- 16:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 11.05.2013.

Brđani kreću u furiozni finiš na EP

Čurić i Ivić zabilježili su u petom, odnosno šestom kolu važne pobjede protiv jakih protivnika, a danas se isto očekuje i od Ivana Krnića.
Te su pobjede navodno izazvale pravo oduševljenje u klupskim prostorijama u Splitu.
A u kišnoj i prohladnoj Legnici, daleko od doma, Brđani se danonoćno pripremaju za furiozni finiš turnira.
Uskoro više..


Ona: Ma koji Jakovenko i Moiseenko.......

- 09:29 - Komentari (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.05.2013.

Dug put uzeo danak, moral i dalje na visini

Brđani su na EP krenuli s porazima, ali velike šanse imali su u partijama protiv GM-ova i Ivić i Čurić. Dugo putovanje uzelo je danak, ali moral je i dalje visok, što pokazuje i slika:

- 22:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 04.05.2013.

Brđani stigli u Legnicu nakon 1400 km, 16 sati vožnje i uz samo 2 kg pohanih junećih šnicela


Elita iz ŠK Brda dočepala se Legnice nakon iscrpljujućih 16 sati vožnje od grada pod Marjanom. Put bi trajao i duže da kapetan i vođa "kaznene ekspedicije" Ivan Krnić nije genijalno pronašao prečicu nadomak grada Brna u Češkoj. Srećom, nismo završili u Bratislavi.
Bez obzira na to, momci su spremni za prvo kolo i prve pobjede naravno. Ivić i Čurić igrat će na stolovima na kojima će se partije prenositi uživo pa se u Splitu sutra od 15 sati očekuju puste ulice.

- 23:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 03.05.2013.

Brđani kreću po titulu...

Samo je nekoliko sati ostalo do početka puta "elitnog trojca" iz ŠK Brda prema dalekoj Legnici. Na posljednjem sastanku pred put, predsjednik Bužančić održao je emotivan govor kojim je razgalio srca svih prisutnih. Između ostalog "Presidente" je rekao:
- Prioritet je titula europskog prvaka ili barem plasman među 23, na Svjetsko prvenstvo. Ukoliko se nijedno od toga ne ostvari, zahtijevam od Ivića i Čurića barem po jedan GM, a od Krnića IM skalp. I to je to, zaključio je predsjednik.
Naravno

, na ovim stranicama uskoro očekujte i prve izvještaje s EP...

- 22:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #