Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

ponedjeljak, 21.05.2012.

Zamalo treći

ŠK Brda završio je na osmom mjestu na Finalu Kupa Hrvatske.
U konkurenciji 26 ekipa Brđani su bili 13. nositelji, pa je osmo mjesto solidan uspjeh.
Ipak, da su se u posljednjem kolu poklopili neki rezultati, Brđani bi bili treći, uzeli pehar i "lovu".
Evo što se trebalo "poklopiti".

Brđani su trebali pobijediti "Đuru Đakovića" s najmanje 3,5:0,5(završilo je 2:2), Liburnija je od Mladosti trebala izgubiti s najmanje tolikim rezultatom, Đakovo i Dubrovnik morali su odigrati neriješeno, a Mravince su trebale izgubiti.
Nije se poklopilo ništa od navedenog pa su Brđani završili osmi.
Ali uspjeh je uspjeh i kako bi naš narod rekao "poklonjenom zubu ne gleda se u konja".

A sad evo i uvijek rado iščekivane rekapitulacije. Igrači koji bi na prethodnim natjecanjima podbacili, sa strahom su je znali iščekivati. Ovog puta nema potrebe za tim, zato što su baš svi igrači opravdali povjerenje. Dakle, krećemo po tablama:

1. Miroslav Rade 4/6
Plus 11 bodova rejtinga i performans od 2519 sve govore, a da je turnir potrajao još par kola, ni velebal vjerojatno ne bi došao u pitanje.
Rade je u svom debiju za Brđane zapravo oduševio. Pobijedio je Mladena Palca koji u prosjeku gubi tek par partija godišnje, a bez problema je remizirao s još tri velemajstora (Cvitan, Dizdarević, Rogić).
...............................
2. Mateo Ivić 3/6
Plus 4 rejting boda i performans od 2317 vratili su sportskog direktora opet preko 2300, gdje mu je, svi se slažu, i mjesto. Igrao je osrednje, osjetila se duga pauza, a da je u dramatičnim partijama pobijedio Ferčeca, a pogotovo Martića, bio bi to vrhunski rezultat.

3. Željko Šušak 2,5/3
Plus 19 bodova rejtinga iz samo tri partije govore sve o Šukijevom nastupu. A tek performans - 2526!!!
Bio je to onaj stari Šuki, odlučan i beskompromisan u namjeri da dobije partiju. Protivnici su nemoćno gledali kako Šukijeve figure bjesno prodiru u njihove tabore. Potpuno nemoćni, pružali su ruku majstoru.
A bude li "Velika bijela psina" u takvoj formi i na ligi, Brda mogu računati na sam vrh!..

4. Dražen Čurić 4/6
Plus 11 rejting bodova i performans od 2328 učinili su Čurića jednim od najuspješnijih učesnika Kupa. Poznat po brojnim nadimcima "Barba" je igrao s lakoćom. U počecima partija djelovao je nezainteresiran, ali bi se u trećem satu igre razgoropadio i s lakoćom pobjeđivao. Kao da bi umrtvio protivnike u početku, da bi im kasnije pokazao tko je gazda. Barba je bio i idejni vođa u vanšahovskim aktivnostima. Posebno je simpatičan bio dok je gladio kućnu macu u apartmanima Petričević, vidajući joj psihičke rane iz veljače. Za svaku pohvalu!

5. Borivoj Katavić 1/3
Minus 3 boda rejtinga i performans od 2143 nisu pravi odraz "Generalove" igre. Da u partiji s Plenčom nije grubo pogriješio u otvaranju, sve je moglo biti puno pozitivnije. Ali ni ovako nije strašno, Kata je već spreman za nastup na ligi...

I za kraj još malo o vanšahovskim aktivnostima.
Momčad je već tradicionalno bila smještena u apartmanima Petričević, a igrači su se hranili u restoranu "Gušt" u Šibeniku. Džeparca nije bilo, ali su igrači imali obilnu dnevnicu od 100 kuna koja je pokrivala sve troškove (doručak, ručak, večera). Novca je bilo dovoljno (Brđani su poznati po štednji i snalažljivosti), pa se koji put zaigrala i kladionica.
Tako su igrači odlučili uložiti po 50 kuna na utakmicu Bayern-Chealsea. U slučaju pobjede posljednjeg dana turnira otišli bi u "Torcide" na janjetinu. U slučaju "pada" na kladionici, u nedjelju bi ostali bez ručka.
Tip je odabrao, a tko bi drugi nego "Barba". Odlučio je da zaigramo na hendikep pobjedu Bayerna, dakle s 2 ili više razlike.
Okladi se pridružila cijela ekipa, a i predsjednik Bužančić. Uloženo je 250 kuna, a dobitak je bio 750, dovoljno za 3,5 kilograma ukusne delicije.
Utakmica se gledala zajednički u sobi sportskog direktora Ivića, a kad je Bayern u 83. minuti poveo, nastao je urnebes kao da Hajduk igra finale lige prvaka. Ipak, uskoro je Drogba izjednačio i igrači su se uz psovke negodovanja razišli, odbivši gledati produžetke.
I tako se nakon posljednjeg kola ekipa zaputila kući bez obroka ali ponosna na ostvareni rezultat.

- 11:04 - Komentari (11) - Isprintaj - #