Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

nedjelja, 20.02.2011.

Večeras na Blatinama svešahovska pomirba!?

Događaji na lokalnoj šah-sceni smjenjuju se iz sata u sat. Tako se nakon velikih svađa čelnici klubova vraćaju kakvoj-takvoj komunikaciji.
Nakon niza uvredljivih komentara sa svih strana na ovom blogu javnosti se prvi obratio Jozo Barać s idejom opće pomirbe i povratka dijaloga među šahistima.
Odgovorio mu je Tiho Bužančić, a oba teksta prenosimo u cijelosti i u izvornom obliku:

Josip Barač
Ponukan sramotnim i uvredljivim komentarima želim otvoreno i sa punim imenom i prezimenom ,a ne kako to rade razbijači šahovskog jedinstva.Poštovani šahisti i prijatelji šaha ,nakon dugo razmišljanja sam ipak odlučio napisati nekoliko rečenica o stanju šaha u Splitu,okolici, Županiji, jer mnogi i neznaju pravo stanje. Moja želja i dužnost kao člana UOHŠS da šahovska situacija bude bez obzira na teška vremena što bolja, zato Vas molim da se svi predstavnici klubova nađemo na jednom skupu na kojem bi se trebali dogovoriti o zajedničkom uvažavanju pojedinaca kao i klubova.Ovakovo stanje je neodrživo i šteti i ugledu i interesu klubova, a po sposobnostima nas i naših igrača trebali bi biti u samom vrhu Hrvatskog šaha.Molim kandidate za Županijsko vodstvo da sjednu i da nađu zajedničku ,a za šah i najbolju opciju ,a da osobna prepucavanja bace u koš,da to bude opcija za naše mlade i stare igrače, to su škole, tuniri i samo turniri ,šahisti nisu plaćeni političari pa da moramo između sebe ratovati.Pokažimo svi skupa zrelost godina koje nosimo.I u drugim županijskim savezima ne cvatu ruže ,ali nigdje nisam pročitao toliko negativnosti i mržnje kao kod nas. Polazim od sebe da je Mravinski klub spreman surađivati sa svim klubovima i pojedincima koji to i iskreno žele,svi smo mi imali i dobrih i loših trenutaka ,stoga mislim da bi bio red da se u razmišljanjima ujedinimo SVI ZA ŠAH. Bio bi sretan ako ovo bude pozitivno utjecalo na svih nas i očekujem podršku,sve loše odbacimo, nije demagogoja nego ljubav i iskrenost. Josip Barač



Tihomir Bužančić
Dragi Jozo!
Lijepo je bilo čitati tvoje pomirbene tonove i želju da se šahovske strasti smire, ali bi isto tako bilo fer i korektno da si naveo tko je zapravo vatru raspirio i što ili tko je uzrok trenutnoj nesuradnji.Ne želeći nikakve svađe i podjele jer ti to Jozo dobro znaš, to nije moj stil odgovaram na tvoj poziv na suradnju nudeći rješenje postojeće pat pozicije u kojoj se našao županijski šah.Naime, ti u svom tekstu pozivaš na uvažavanje "pojedinaca kao i klubova" i ne sumnjajući u tvoje dobre namjere javno te pozivam da uvažiš predstavnike klubova na županijskoj izbornoj skupštini i njihovu legalnu odluku da za novog predsjednika izaberu BT-a, a ne da okolo prijetiš da dok si ti živ BT neće biti predsjednik (rekao si to KK), jer to nije najbolji način stvaranja podloge za buduću suradnju člana UOHŠS i ŽP.Nadalje u svom tekstu moliš "kandidate za Županijsko vodstvo da sjednu i dogovore se" , ali više ne postoje nikakvi kandidati već legalno izabrani predsjednik i ako stvarno to što pišeš" nije demagogija nego ljubav i iskrenost " OTIĐI U PONEDJELJAK UJUTRO U URED ZA REGISTAR UDRUGA, OPOZOVI DVIJE SMIJEŠNE PRITUŽBE NA LEGALNOST SKUPŠTINE TEBE I TVOJIH PRIJATELJA RP I MM, te na taj način odblokiraj dugotrajan proces rješavanja predstavki i žalbi na rješenja koji nas vjerojatno čeka. U tom slučaju ŽŠS neće biti u stanju funkcionirati,a sve se to može izbjeći na način koji sam predložio.
Eto to je, dragi Jozo , interes ŠAHA , te da radimo na organizaciji turnira, kupova, prvenstava itd., a ne da opstruiramo taj isti ŠAH.
Ukoliko uistinu postoji volja za jedan takav potez, da se izdignemo iznad vlastitih egoizama, slobodno se možemo što se mene tiče naći i sutra i iako je nedjelja dogovoriti se o budućim šahovskim ciljevima i načinima zajedničkog djelovanjau Županiji ali i na razini naših gradskih klubova.


- 09:51 - Komentari (32) - Isprintaj - #