Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

srijeda, 09.02.2011.

Izvještaj Disciplinske komisije Š.K. Brda: Mucić neda pečat, a Petrov zajedničke prostorije ponudio Gradu!

Baš kad smo pomislili da su sramotni događaji na skupštini Županijskog saveza zaboravljeni i da smo napokon uplovili u mirne šahovske vode, demantirao nas je izvještaj Disciplinske komisije Š.K.Brda.
Naime, u redovnom mjesečnom izvješću koje komisija daje upravi kluba na uvid, piše da će se poražena strana žaliti na izbor novog predsjednika.
Da podsjetimo, na skupštini je Tiho Bužančić pobijedio Mira Mucića 17:14 i postao novi predsjednik Županijskog saveza. Ipak, kako kažu naši "disciplinci", poraženi će tvrditi da je izbor bio nelegalan. Ne zna se još na temelju čega, ali kao da se poraženi nisu dovoljno osramotili već na skupštini. Naime, ničim izazvani vrijeđali su Bužančića od početka do kraja skupštine, a izrazi su pregadljivi i za ovaj blog.
Ali nije im dosta, idu dalje i svjesno opstruiraju rad nove uprave Županijskog saveza.
Evo i primjera.
Tiho Bužančić i Ivica Brkić otišli su prije nekoliko dana u zgradu Županije Splitsko-dalmatinske kako bi dogovorili njihovu pomoć oko odigravanja Županijskog prvenstva. Dobili su obećanje kako neće biti problema te kako će dobiti financijsku pomoć.
Međutim, da bi se to i ostvarilo nova uprava treba od stare dobiti papire, pečat, broj računa i sve ostalo neophodno za normalno funkcioniranje.
Ali Mucić Bužančiću ne želi dati pečat dok mu ovaj ne da Rješenje iz Županije o izboru nove uprave Županijskog saveza. Sve je to u redu, iako stvarno nije jasno čemu se Mucić nada. Na skupštini se pošteno borio i izgubio i nikom nije jasno šta se zapravo čeka s primopredajom.
Jer šahisti su željni igre, ovako se samo odugovlači, a bez primopredaje papira ne može se odrediti termin "Županijskog".
Iz tabora poraženih čak su Bužančiću poručili da mu neće još dati papire, ali da sponzori slobodno uplate novac na račun Županijskog saveza.
Ha ha ha, drugi komentar nije potreban.

Druga točka u izvješću Disciplinske komisije tiče se odnosa sa bratskim klubovima A1 i Mornarom. Nakon niza sastanaka proteklih mjeseci nije dogovoreno ništa. Ipak, članovi uprava bratskih klubova otišli su u zgradu Banovine bez znanja uprave Š.K.Brda i navodno predložili gradu da preuzme zajedničke prostorije na Blatinama.
Od toga srećom neće biti ništa, a navodno je to učinjeno kako bi se A1 izvukao iz velikih dugova. Poznato je naime da u dijelu prostorija koje bi trebao koristiti A1 nema struje, kao i da je klub dužan igračima, hotelima itd. Šteta, svi se nadamo da će se Poštar izvući, to je matični klub mnogih igrača Š.K. Brda.
Ali teško s ovakvim postupcima uprave. Možda bi mogli razmisliti o istinskoj suradnji s Brđanima, umjesto postupaka iza leđa i razgovora s figom u džepu. Možda bi ovo prvo i pomoglo u rješenju bar dijela problema, ali im izgleda to još nije palo na pamet. Svejedno pozivamo na dijalog i ovom prilikom. Jedini uvjet je iskrenost i da traje manje od 90 minuta.
Što se tiče Mornara, "disciplinci" navode sve bolje odnose i zajedničko rješavanje financijskih problema.

- 17:33 - Komentari (9) - Isprintaj - #