Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

petak, 08.01.2010.

Magnus i Judith na Brdima?!!!

Vrijeme slavlja je za nama, a nakon velikih pobjeda i plasmana u 1.B ligu, na Brdima prevladava jedno pitanje: Kako dalje?
Naime, 1. B liga puno je jača od natjecanja u kojima su Brđani proteklih godina "rasturali" protivnike. Glavno je pitanje kako se pojačati. Atomska postava u sastavu Šarić, Ivić, Šušak, Krnić, Katavić, Ćurić ipak izgleda ide u ropotarnicu povijesti. Naime, klub se mora pojačati da bi ostao u višem rangu natjecanja, iako na Brdima neki žele i instant juriš na 1. A ligu. Sve ovisi o financijama, o čemu brine predsjednik Bužančić. A sad konkretno o imenima: Brđani u startu žele još jednog velemajstora kako bi uz Ibru Šarića zacementirali prve dvije table. Spominjalo se puno imena, a prvi kandidat je slovenac Luka Lenič. Neki pak smatraju da nam treba jači igrač.
Ekskluzivno prenosimo razgovor Ibre Šarića i Ivana Krnića iz Skradina prošlog listopada:
- Šta će nam Lenič na prvoj, treba nam neko jači, neko ko će napravit 6,5 iz 9 na prvoj. Pa neću valjda ja radit punte "doli", nek ih rade velemajstori, za to i dobivaju lovu, objasnio je Krpo GM Šariću.
- Pa ko će ti napravit 6,5 iz 9 na prvoj??? Možda jedino Magnus Carlsen, odgovorio mu je Ibro, ništa ne sluteći.
Krnić, inače klupski glasnogovornik, razgovor je odmah prekinuo i sportskom direktoru Iviću i dopredsjedniku Anti Šariću naložio:
- Hoću Carlsena!
- Ma šta ti je, on bi tražio nekoliko tisuća eura, pojasnio mu je Šarić.
- I ja sam za Magnusa!, povikao je sportski direktor Ivić.
- Dva protiv jednog, krećemo u realizaciju transfera, sretan je bio glasnogovornik.
I tako su počeli pregovori s Carlsenom. Bilo je teško, Norvežanin je tražio puno, ali Brđani su umjesto golog keša ponudili i druge sadržaje, poput obilaska splitskih gospodarsko-kulturnih znamenitosti, između ostalog i željezare u Sućurcu.
Magnus je bio oduševljen i finalizacija dogovora je pri kraju. Neslužbeno doznajemo da bi ugovor trebao biti potpisan do kraja prijelaznog roka.
Ali nije samo Carlsen želja Brđana, već i Judith Polgar, prva dama svjetskog šaha. Nju je kao pojačanje, kako šahovsko tako i psihološko, predložio, Šuki, 4. ploča atomske momčadi.
Šuki, inače poznat kao borac bez straha i mane, i jedini igrač pobjedničke momčadi koji cijelu 2009. godinu nije doživio poraz!, ovako je pojasnio svoju viziju:
- Treba nam neko ko će grist, čupat svaki bod. Šta će nam remizeri! Judith je takva, gledao sam njene partije, a i nju samu pomalo, i ona je pravo pojačanje za Brda, ustvrdio je prekaljeni "fajter".
- Tako je, nećemo zečeve!, potvrdio je glasnogovornik Krnić i izdao upravi novu naredbu:
- Dovedite i Judith!
- Rečeno-učinjeno, uprava se bacila na posao.

...nastavak slijedi


- 13:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #