Ankin prebranac

19.01.2014.



luk photo c2974ede-6728-4540-838d-4902ad51f395.jpg photo f94897f9-9f35-41ea-9ddc-732557037d64.jpg

Potopiti 1kg bijelog graha tetovca preko noći.
Sutradan ocijediti, naliti vodu i prokuhati do ključanja.

 photo 84be9af9-d28c-41ea-981f-d054e0f71bd8.jpg


Odliti vodu i preliti toplom vodom.
Dodati vegetu i papar.
Kuhati oko 1,5 sat do mekog, ali da se ne raspukne.
Pred kraj dodati sol. Ocijediti višak vode.

 photo 029735e1-f11c-4902-843f-e37478c71bed.jpg

Na 2dl ulja propržiti 1kg luka izrezanog na rezance,
nasuti dosta slatke mljevene crvene paprike.

 photo eeac15c5-6c23-4c58-83a8-9bc21f402825.jpg photo 0d4dc032-8dee-4c05-a7da-8d8c08fdd926.jpg

U nauljenu tepsiju staviti sloj graha, preliti uljem, pa sloj luka,
opet ulje, pa drugi sloj graha.
Odozgo nauljiti, posuti mjevenom crvenom paprikom
staviti dva lista lovora i sjeckana tri češnja bijelog luka.

 photo 27ae2975-caca-401d-b2b8-25dc4e80bd50.jpg


Peći u pećnici na 200 stupnjeva 1 sat.

 photo c25765ba-40f5-40a5-86c9-c886a45d160a.jpg

poslužiti toplo ili hladno.
dobar tek !!!

<< Arhiva >>