Size Matters

utorak, 12.09.2006.

Nađemo se u sredini?

Image Hosted by ImageShack.us Ok, ovo ne treba služiti kao obeshrabrenje u mršavljenju (jer ipak sam daleko i od gornje granice), ali je odlična vijest!
Dakle, na modnoj reviji u Madridu zabranili su pristup premršavim manekenkama. Vode se po indeksu poznatom kao BMI, koji se izračunava iz visine i težine (više informacija ovdje). Pritom, iako PLIVAzdravlje kao donju granicu normalnog BMIa stavlja 19.1, mnogi biraju i nižu granicu - 18. Tako i organizatori gorespomenute revije, koji, na savjet španjolske ministrice zdravstva Elene Salgado, odbijaju sve manekenke čiji je BMI niži od ovog, a ako je niži i od 16 pružaju im liječničku pomoć (jer postoji opravdana sumnja na anoreksiju i bulimiju). A toga ima - na primjer, BMI najpoznatije španjolske manekenke Esther Canadas navodno je svega 14.
Sve je potaknuto zbog sve većeg broja jako mladih djevojaka u Španjolskoj koje boluju od ovih bolesti, ohrabrene tim kosturima koji se predstavljaju kao ideali ljepote.
Priča ima i dodatnu pozadinu: ovo ljeto je praktično na pisti, za vrijeme modnog tjedna u Urugvaju, umrla manekenka Luisel Ramos. 22-godišnjoj djevojci zakazalo je srce i to zbog - izgladnjivanja!
I dalje će manekenke biti vitke, pa i mršave, ali nadam se da će se ovaj trend proširiti (hm, kolike su šanse za to?) i da će mnoge cure, uključujući i neke na čije sam blogove naišla zadnjih par dana (proANA?!), shvatiti poruku: DA zdravlju i ljepoti, NE kost-i-koža stilu.

12.09.2006. u 14:07 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2006  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Da prvo nešto razjasnimo...

Naslovom bloga ne mislim na ovu veličinu:
Image Hosted by ImageShack.us
...nego na ovu:
Image Hosted by ImageShack.us

A o čemu se radi?

Ovo je mali blog velike djevojke

U principu je to jednostavno dokumentiranje mog najnovijeg projekta - mršavljenja. Da, znam, ima već puno blogova ove vrste... E, pa ovaj neće biti ništa bolji, možda malo gori.

Zajedno smo jači

Ok, moja cjelokupna potpora me napustila, ali evo ove dame su mi pomogle u prvim danima:
Vesna
Berta
Bucka
Ogromna
Mršavljenje (uz akupunkturu!)

A ove sam našla ovih dana:
Tanjevka
S osmijehom dalje
Nikad više! :-)