Sindikalna organizacija Zdravstvenog centra Kruševac

nedjelja, 18.12.2005.

Sindikalni listić 004

Dodjosmo konačno i do toga! Paketići će biti podeljeni posle predstave koja će, za decu članova našeg Sindikata, početi u nedelju, 25. decembra 2005. god., u 16 časova u sali kruševačkog pozorišta i dobiće ih isključivo deca sa spiska. Za decu zaposlenih u Domu zdravlja Varvarin i Ćićevac biće organizovan prevoz do Kruševca. Polazak je u 15 časova ispred zgrade Doma zdravlja u Varvarinu. Autobus će u 15,20 biti ispred Doma zdravlja Ćićevac gde će deca i roditelji iz Ćićevca moći da se pridruže našem karavanu! Bilo je dovoljno vremena da se svi spiskovi provere i revidiraju tako da nikave naknadne reklamacije i upisivanja neće biti mogući. Želimo da vas obavestimo da je Generalni direktor, u dogovoru sa predsednicima sindikalnih organizacija u Centru, odlučio da Centar plati zakup sale i predstavu, tako da će ona biti ista za sve, dok su paketići poklon sindikalnih organizacija i biće odraz snage sindikalnih organizacija i kreativnosti sindikalnih aktivista. Mislite i o tome kada budete birali u koji ćete Sindikat da se učlanite! Ipak, šta god da smislite, trebalo bi da znate da se stav Odbora našeg Sindikata nije promenio – sve privilegije koje nudi Sindikat možete koristiti samo ako se učlanite do 1. maja tekuće godine.
Novogodišnje radosti su na pragu pa nećemo o teškim temama, osim usput! Otvoreno pitamo rukovodstvo da li se moralo insistirati na potpisivanju Ugovora o uredjivanju medjusobnih prava, obaveza i odgovornosti? O ovome smo pisali i objašnjavali zakonske osnove svega još u Sindikalnom listiću 002, ali se, očigledno, niko nije obazro na to. Zar je moguće, da čak i sada, kada se čini da stepen razumevanja sindikata i rukovodstva nikad nije bio na višem nivou, neki ne shvataju konstruktivnu ulogu Sindikata, ne obaziru se na to da se i mi bavimo Zakonom (i da imamo stručne ljude koje pitamo kada nešto ne znamo) i pljuju u ruku koju im pružamo. Ne valja, nikako ne valja. Epilog svega je da neki potpisuju ponudjeni Ugovor, neki ga ne potpisuju, a i on sam nije baš najbolje sročen (sadrži članove koji mu ne pripadaju već su deo koji pripada Ugovoru o radu koga jasno definiše sasvim drugi član Zakona).
Predsednica republičkog sindikata dr Branislava Plančak je, u dopisu ministrima finansija, zdravlja i rada, zapošljavanja i socijalne politike (dopis broj 193 od 5.12.2005. god) ukazala na činjenicu nedopustivo visokog realnog pada zarada od 25,25% i zatražila da plate zaposlenih, pored obezbedjivanja odnosa 1:2:4, u budžetskoj 2006 godini moraju da budu sačuvane, odnosno da njihov rast mora da bude veći od inflacije najmanje za 3%! Pregovori o tome i Posebnom kolektivnom ugovoru su u toku i o rezultatima ćete biti redovno obaveštavani.
Upravni odbor je razmatrao primedbe i pritužbe na sprovodjenje programa racionalizacije u našem Centru i stao na stanovište ispravnosti odluke Generalnog direktora i Komisije za racionalizaciju. Nezvanićno saznajemo da predstoji neki novi Program koji bi, ovaj put, obuhvatio, pre svega, nezdravstvene radnike. Šta će i hoće li išta biti od toga saznaćete čim budemo imali više informacija.
Ovo sa izletima nam ide baš loše! Da li ste se vi to zasitili putovanja ili vam se ne svidjaju destinacije. Ako je razlog ovo drugo, dodjite i predlažite gde bi ste voleli da putujete.



Odbor OO Sindikata ZC Kruševac
- 23:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Koliko je sati?
Da li Kruševac zna koliko je sati
*
*
*
Zašto Kruševljani ruže lice svoga grada?
(Pitanja u slikama)



Da li je Mirko Tomic (poginuo u 34. boreći se za pravedniji svet) bio homic?
Da li je Mirko Tomic zaista bio homic

Da li su jakuze bili srpski junaci iz I svetskog rata kojima je podignut spomenik?
Da li su jakuze bili spski junaci

Nosi li žena (simbol svih srpskih majki u zbegovima) na spomeniku "vinjak" ili "mentol" dečake? Šta je ona pila u časovima dokolice?
Pije li žena na spomeniku vinjak

Da li gradska česma treba da bude oglasna tabla?
Česma

Da li je riba sladja iz "nadjubrene" reke? (Slikao Veljko Simović)
Rasina

*
*
*
Grafiti našeg grada (iliti, morate li baš po zidovima?)

Skroman zahtev, ali zašto na bolničkom zidu?
Image hosted by TinyPic.com


[I]Voleti Jelenu je OK, ali, ko će da kreči zgradu?

Image hosted by TinyPic.com


Verujem da jesi, ali, zašto ne pišeš na zidu svoje štale?
Image hosted by TinyPic.com

Zemlja Srbija XXI vek
Image hosted by TinyPic.com


*
*
*
Posetite sajtove
*
*
*
Kruševac - zvanični sajt

Kruševac portal

Galerija slika o Kruševcu na kruševačkom portalu

Zvanični sajt Zdravstvenog centra Kruševac
*
*
*
Vesti B 92

Sve vesti na jednom mestu

Kakav ste karakter? Zabavite se!

Vicevi

Poslednje reči
*
*
*
Sajt Vlade Srbije

Sajt Ministarstva zdravlja Srbije
*
*
*