Ljubav ide kroz želudac,blog,hrvatska,film,fotografija,gastronomija,ljubav,glazba,humor,internet,karijera,književnost,novac,obitelj,obrazovanje,osobno,poezija,politika,priče,putopisi,računala,religija,seks,sex,sport,televizija,umjetnost,zdravlje,znanost,rasprave,diskusije,korisnik,politika,www" /> Ljubav ide kroz želudac,blog.dnevnik.hr/silvijahasanec" />

Silvija Hasanec

srijeda, 15.12.2010.

Ljubav ide kroz želudac



Ta stara izreka da ljubav ide kroz želudac u prošlim je vremenima, nažalost, imala mnogo veće značenje negoli danas. Emancipacija žena svakako je tome pridonijela jer pojam žene danas i pojam žene od prije pedesetak godina nisu niti slični. Nekada prije, vještina kuhanja bila je jedna od top 5 karakteristika koju je svaka djevojka nužno morala imati kako bi ju se smatralo poželjnom udavačom. Danas to nije slučaj! Uloga žene se bitno promijenila, a s time i važnost njezinih kulinarskih vještina. Ima, doduše, žena koje zastupaju stav da vještina kuhanja nikada nije niti bila presudan čimbenik u odabiru partnera, štoviše, da nema veze s time. No, da ne zadirem preduboko u složene žensko–muške odnose, usmjerit ću se na najsočniji dio ovog članka, a to je naravno hrana.
Ljudi u životu imaju različite prioritete i potrebe, a hrana svakako spada među njih. Ali ne uživaju svi u jelu jednako. Neki su prezaposleni da bi uopće što pojeli, a kamoli uživali. Takvi se okreću brzoj hrani, obično nekakvom hamburgeru, što nećemo niti nazivati hranom. Nekima je pak svejedno što će pojesti; bitno da utišaju želudac. No oni pravi zaljubljenici u hranu i kuhanje znat će o čemu pišem. Pripremanje hrane ne iziskuje toliko znanja i vještine, koliko ljubavi prema samom kuhanju. To i nije neka mudrost jer - čovjek bilo čime da se bavi u životu i pritom uživa u tome, mora ispasti dobro. No kod pripreme hrane ipak postoji neka mala (ako smijem tako nazvati) čarolija. Potvrđeno je da namirnice poput badema, čokolade ili meda imaju učinak afrodizijaka, što znači da one već same po sebi stvaraju određenu ugodu. No kako napraviti fantastičan obrok koji će vaši prijatelji pamtiti još mjesecima, a da pritom koristite sasvim obične namirnice? Odgovor leži u vama! Tradicionalna jela, kolači, talijanska kuhinja samo su neka od područja kulinarstva kojima se možete pozabaviti, no najbitnije je zapamtiti da pripremi svakog obroka morate pristupiti drugačije i s puno ljubavi. Kod kušanja vaše omiljene hrane ne oslobađa se samo hormon sreće, već i hormon ugode. Ljudi tome često ne pridaju pažnju jer jedenje smatraju osnovnom biotičkom potrebom; kao nešto što nam je potrebno da bismo opstali i preživjeli. A svi vi koji čitate ovaj članak, prije negoli sjednete za stol, opustite se, pročistite misli, pripremite nepce i prepustite se novom okusu koji ste ili sami pripremili ili ga je, pak, netko drugi s ljubalju pripremio za vas.





Za one koji imaju volju, ali ne i ideja, evo nekoliko poveznica koje mogu poslužiti kao dobar vodič kroz vašu pustolovinu: www.coolinarka.com, www.moja-kuhinja.com, www.brzirecepti.com


"Čulna uživanja mogu se okruniti jedino dobrom hranom"
...riječi su starih Rimljana.





Jedan prigodan zimski recept za sve ljubitelje variva i juha...

Mahune a la Silvija

SASTOJCI:

1 glavica luka
4 mrkve
2 krumpira
˝ kg mahuna
20 dkg svinjetine od buta
2 češnjiča češnjaka
sol, papar, vegeta, lovor list, crvena paprika, ulje

PRIPREMA
1. Na ulju lagano popržite luk; zatim dodajte na kockice narezano meso; malo posolite, popaprite i ostavite da se pirja par minuta
2. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i krumpir narezan na kockice; po mogućnosti zalijte s temeljcem
3. Kada sve to skupa lagano provrije dodajte mahune i zalijte sa vodom. Kuhajte na laganoj vatri oko 40 – 50 min. (vrijeme kuhanja ovisi o tome dali ste koristili svježe ili smrznute mahune; u slučaju smrznutih vrijeme kuhanja je svega 15 minuta)
4. Na kraju ispecite malo brašna na ulju i u tu smjesu dodajte češnjak i crvene paprike i zalijte mahune. Na kraju dodati vegetu.









Coolinarka - Ljubav ide kroz želudac

15.12.2010. u 23:18 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Ovaj blog je nastao kao zadatak jednog kolegija na diplomskom studiju Fakulteta političkih znanosti. Amaterskog je duha i pun laganih tema o svakidašnjim stvarima i događajima...

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

Facebook.com

Večernji.hr

Jutarnji.hr

Net.hr

Javno.hr

Net.hr

FPZG

Sto najvise volite jesti?
cevapcice sa lukom
grah sa kobasicom
piletinu sa rostilja
krumpir salatu
pizzu
  
pollcode.com free polls




Forecast for Zagreb











Free Blog Content



Click to get cool Animations for your MySpace profile
MySpace Layouts!


Click to get cool Animations for your MySpace profile
MySpace Codes!