STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

18.01.2024., četvrtak


ZABRINJAVAJUĆE IZJAVE GRADONAČELNIKA BENKOVCA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZABRINJAVAJUĆE IZJAVE GRADONAČELNIKA BENKOVCA




Posebno nas žalosti i zabrinjavaju izjave Tomislava Bulića gradonačelnika Benkovca za izgradnju vjetrelektrana u Vukšiću u kojima navodi “da je po njemu sporna naknada iz obnovljivih izvora energije jedinicama lokalne samouprave i da će vidjeti s investitorima na koji bi način oni gradili vjetrolektrane u Vukšiću ”. Iz takvih izjava u javnosti isčitava se da gradonačelnik Benkovca staje na stranu interesnih grupa, a na uštrb domicilnog stanovništa.

Gradnja vjetroelektrana u Vukšiću trajno bi i nepovratno uništila najvrijednije resurse i netaknutu prirodu na području Vukšića, a iste nemaju gotovo pa nikakav pozitivni učinak na lokalnu sredinu. Vukšićka brda obiluju bogatom florom i predstavljaju staništa divljih životinja i ugroženih ptičjih vrsta. Iste bi devastirale krajolik, a visina stupova bi snažno narušila esteski izgled okoliša.

Gotovo nemoguće bi bilo razvijati ikakve planove i ideje o razvoju ruralnog i izletničkog turizma kojima brojni mještani Vukšića već razmišljaju, a ne bi bila moguća niti bilo kakva druga gospodarska aktivnost idućih nekoliko desetljeća jer vjetroelektane rastjeruju i uništavaju svaku perspektivu života na tom području.

Podržavamo svaki razvoj, ali priča s vjetroelektranama vodi u jednu neprihvatljivu krajnost u kojoj će mjesto Vukšić postati tek jedan veliki vjetropark, a s posljedicom da u Vukšiću ostanu samo čevrtaljke s opustjelim mjestom Vukšić.

Neodgovoran pristup gradonačelnika Benkovca ovome egzistencijalnom problemu nešto što je neshvatljivo i neoprostivo.

Zadar, 18. siječnja 2024.godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.