STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

25.02.2019., ponedjeljak


PROGRAMSKE SMJERNICE SHZ-a ZA EU PARLAMENT
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PROGRAMSKE SMJERNICE SHZ-a ZA EU PARLAMENT

http://www.znet.hr/2019/02/priopcenje-stranka-hrvatskog-zajednistva-hoce-u-eu-parlament-evo-kako-povlacenje-sredstava-iz-eu-fondova-blokiranje-srbije-zabrana-rada-slobodne-opcine-zadar-u-izgnanstvu/



Stranka hrvatskog zajedništva izlazi na izbore za EU parlament, čije su programske smjernice sljedeće:

1. Učinkovito povlačenje sredstava iz EU fondova čime bi se zaustavilo iseljavanje iz Hrvatske. Hrvatska je jedna od najgorih članica EU po iskorištenju ponuđenog novca iz EU fondova.

2. Blokiranje Srbije da postane punopravna članica EU dok ne plati ratnu odštetu fizičkim i pravnim osobama u Hrvatskoj zbog srpske agresije na Republiku Hrvatsku. Ratnom štetom smatra se imovinska i neimovinska, posredna i neposredna šteta zbog srpske agresije na Hrvatsku, a naročito šteta učinjena tjelesnom integritetu, životu i zdravlju ljudi, slobodi i časti, imovini (pokretnoj i nepokretnoj), ratni rashodi, gubitak nacionalnog dohotka, gubitak nacionalnog bogatstva, šteta po okoliš i sve druge vrste šteta.

3. Da EU zabrani rad udruga u Italiji članici EU čiji su ciljevi svojatanje hrvatskog teritorja („Slobodna općina Zadar u izgnanstvu“..., i dr.). Vidljivo je da im je meta hrvatski teritorij, jer to potvrđuje njihovo ponašanje, kao što je nedavni govor predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija kojim svojata hrvatsku Istru i hrvatsku Dalmaciju.

4. Da EU institucije primoraju OTP banku da isplati osnivače Dalmatinske banke d.d. Isplaćen je samo jedan osnivač od 140, odnosno dioničar „Bagat precizna mehanika“, a ostali nitko. Navedeni osnivači (kompletna zadarska privreda) su manje više svi uništeni, odnosno otišli su stečaj, a banka se obogatila.


Zadar - Zagreb, 25. veljače 2019. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 09:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.