STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.09.2016., petak


UNIŠTENJE TIZ-a ZADAR ( I DIO)
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

UNIŠTENJE TIZ-a ZADAR ( I DIO)

Početkom 2016. godine izvjestili smo hrvatsku javnost o rušenju kopmleksa zgrada nekadašnje tekstilne tvornice Boris Kidrič (TIZ) u čijoj tvornici je bilo zaposleno 2.252 radnika. Sada smo u posjedu dopisa iz 2000. godine kojim je Udruga malih dioničara TIZ-a zahtjevala reviziju pretvorbe i privatizacije TIZ-a Zadar, a koji je dostavila bivšem predsjedniku Vlade RH Ivici Račanu, potpredsjedniku Vlade RH Slavku Liniću, ministru za gospodarsto RH Fižuliću, Hrvatskom fondu za privatizaciju Zagreb i Županijskom državnom odvjetništvu Zadar Ivanu Galoviću, a sve da se nastavi proizvodnja. Najveći dioničar TIZ-a je bila Dalmatinska banka d.d. Zadar, koju Udruga malih dioničara optužuje za uništenje proizvodnje TIZ-a.






U Zadru, 30. rujna 2016. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.09.2016., utorak


PLENKOVIĆEV HDZ STOPAMA SANADERA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PLENKOVIĆEV HDZ STOPAMA SANADERA



Dana 27.09. 2016. godine u Slobodnoj Dalmaciji objavljen je tekst pod naslovom „Pupovcu pet mjesta pomoćnika ministara“. Također, u tekstu se navodi da SDSS još namjerava osim pet pomoćnika ministara zatražiti i funkcije u Hrvatskim šumama, Hrvatskim vodama, Hrvatskim cestama, kao i u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi. Plenkovićev HDZ opet je izgubio kompas i počeo se baviti trgovačkim podmetanjima. Njima su važni isključivo vlastiti interesi i osobne beneficije. Hoće li jednako završiti kao i Sanader?

Dva sporazuma sa Sanaderom (2003. i 2008.), te izmjene hrvatskog Ustava 16. 06. 2010. godine Pupovca su toliko osilile da ga nisu omele ni optužbe njegovih Srba da je „zamračio“ više od dva milijuna kuna, koje je Sanader-Kosoričina Vlada doznačila njegovu Srpskom narodnom vijeću. Zatim Tesla banka koja je Pupovcu postala etno biznis za osobno bogaćenje i osobnu korist. I umjesto kazne za antihrvatsko djelovanje u Hrvatskoj i izvan nje, on sada trgovinom i njegov SDSS dobivaju pet pomoćnika ministara i funkcije u hrvatskim javnim poduzećima. Traže da opet budu u Hrvatskoj ravnopravniji od Hrvata, kad god im se pruži zgodna prilika. Pa gdje to još ima? Jedino u Hrvatskoj. Ima li luđih političara na svijetu od nekih hrvatskih? Zar smo stvarno toliko naivni ili, možda, pokvareni? Eto zašto Hrvati takvu politiku nazivaju kurvom jer iza njihova upravljanja ostaje sve devastirano, a veliku odgovornost snosi i Most nezavisnih lista koji ih suportira.


Zagreb - Zadar, 27. rujna 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA



- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2016., subota


Subvencioniranje mogu priuštiti stanovnici bogatih zemalja, a ne sirotinja u Hrvatskoj
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Subvencioniranje mogu priuštiti stanovnici bogatih zemalja, a ne sirotinja u Hrvatskoj



Ovih dana u hrvatskim sredstvima informiranja navodi se da će naknada za obnovljive izvore električne energije (OIE) biti povećana, od 1. siječnja sljedeće godine i da će poskupjeti električna energija. U kampanji za izbore nije bilo riječ o poskupljenju struje.

Hrvatski stručnjaci energetike upozoravaju da će «razvijanje» energetskog sektora biti još gore ako se prepusti političarima da «razvijaju» energetski sustav iz razloga što isti premalo znaju te se žele dodvoriti stanovnicima, a samo da za njih glasaju.

Vjetroelektrane iste snage kao termoelektrane godišnje proizvedu oko 5 puta manje električne energije nego termoelektrane. Zagovornici vjetroelektrana stoga vole govoriti samo o njihovoj snazi (stoga uopće ne žele govoriti kolika je proizvodnja el. energije) , jer onda ispada da je njihov udio značajniji.

Naprimjer, samo termoelektrana Plomin 2 snage oko 200 MW godišnje proizvede toliko električne energije koliko bi proizvelo ukupno vjetroelektrana snage 1000 MW.
Proizvodnja električne energije u vjetrenjačama u svijetu je 1,3% , a u solarnim 0,1% proizvodnje električne energije. Da je cijena kWh iz vjetroelektrana u svijetu niža nego iz klasičnih elektrana, njihov udio u proizvodnji el. energije u svijetu bio bi mnogo veći od 1,3%.

Ako netko želi proizvoditi električnu energiju iz vjetra, solarnu, geotermalnu, neka je proizvodi i prodaje, ali zbog toga ne treba od stanovništva ubirati novac za subvenciju (u cijeni kWh) takve proizvodnje. Takvo subvencioniranje mogu si priuštiti stanovnici bogatih zemalja, a ne sirotinja u Hrvatskoj koja jedva može plaćati sadašnje prekomjerne cijene energenata. Uz to treba imati druge klasične elektrane za slučaj kada nema vjetra.

U svakom slučaju bilo bi pametnije prije gradnje vjetrenjača (i drugih elektrana) smanjiti gubitke u dovođenju električne energije od elektrana do potrošača. Ti gubitci pojedinih godina (npr. 2003.) veći su od potrošnje električne energije u cijeloj industriji Hrvatske (koja je dobrim dijelom razorena).

Projekata s vjetroelektranama je mnogo, zacijelo zbog toga što će na uvozu vjetroelektrana netko dobro zaraditi, pa stoga obmanjuje javnost njihovom velikom snagom (ali ne i proizvedenom el. energijom) i "dostatnošću" za opskrbu stanovnika. Kad bi to bila domaća proizvodnja vjetrenjača, možda bi im se čak moglo dijelom i oprostiti obmanjivanje. Uz to, pričama o obnovljivim izvorima političari dobivaju političke poene (nije to samo kod nas) jer je velika društvena prihvatljivost, ali ne i gospodarstvenost, dodatnih obnovljivih izvora (vjetar, sunce) za proizvodnju električne energije.

Političare ne zanimaju nuklearne i termoelektrane, jer se njih stanovništvo boji zbog utjecaja na okoliš. No niti vjetroelektrane (kada se razmatra cijeli tzv. gorivi ciklus) nisu bitno različite. Uz to, kamo s golemim materijalom (po jedinici proizvedene el. energije) prilikom njihove razgradnje? Stoga uz političare koji premalo znaju i žele se dodvoriti stanovnicima (da za njih glasaju) i njihovo "razvijanje" energetskog sektora, može se očekivati još gore stanje u Hrvatskoj.


Zagreb - Zadar, 24. rujna 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2016., petak


OKO GODINU DANA OPĆINA POLIČNIK BEZ ZAMJENIKA NAČELNIKA KOJI SE PRESELIO U ZAGREB
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


OKO GODINU DANA OPĆINA POLIČNIK BEZ ZAMJENIKA NAČELNIKA KOJI SE PRESELIO U ZAGREB

https://www.sukobinteresa.hr/hr/imovinske-kartice/imovinsko-stanje-duznosnika-stjepan-marinovic



OPĆINA POLIČNIK OSTALA BEZ ZAMJENIKA NAČELNIKA

http://polickepromjene.blogspot.hr/

Iako se skriva od javnosti, naročito od članova Općinskog HDZ-a Općine Poličnik, Stjepan Marinović već duže vrijeme nije zamjenik Davora Lončara. Zašto je tajna njegov odlazak nitko nije siguran. Za spomenuti je da je i njegov ulazak u stranku bio nepoznanica, osim da ga je Davor Lončar predložio za svog zamjenika. Nepoznanica i upitno ostaje i dalje dali je uopće zamjenik bio iskreni član HDZ-a ili je bio samo potreba načelniku Lončaru. Bilo kako bilo, zamjenik je napustio brod kojim upravlja načelnik Davor Lončar, ujedno i predsjednik općinskog odbora HDZ-a.

Na službenim stranicama Općine Poličnik još se vodi zamjenik općinskog načelnika:

http://www.opcina-policnik.hr/kontakt

DAVOR LONČAR
načelnik

STJEPAN MARINOVIĆ
Zamjenik općinskog načelnika


POSLANO:

1. Ministarstvu uprave



U Zadru, 23. rujna 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2016., srijeda


SHZ Zadar: Komentari na tekst Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?
SHZ Zadar: Komentari na tekst Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?

http://www.udruga-gavran.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=4196%3Ashz-zadar-komentari-na-tekst-zato-stranke-koje-se-bore-i-daju-najvie-priopenja-koja-se-odnose-na-kriminal-i-korupciju-dobiju-najmanje-glasova&catid=101%3Azanimljivosti&Itemid=154



Komentari na tekst Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?

I
Pitate hrvatsku javnost zašto prevarantske stranke u RH dobivaju najviše glasova na izborima? Po mome mišljenju za to jer su prevarantske. Dobio sam dojam da većina hrvatskoga naroda glasa za komuniste, jugoslavene i prevarante, jer te stranke naivnom hrvatskom narodu obećavaju mnogo više nego mogu dati. Naivni hrvatski narod nije samo sada naivan, nego smo bili 840 godina robovi pod Austro- ugarskim carstvom i nadali se da ćemo od njih dobiti mnogo više nego da sami sobom vladamo.
Zar nismo iz tih isti razloga, lakoumnosti prihvatili Jugoslaviju, odnosno Srbiju, a sada EU.
Srdačno Vas pozdravljamo i želimo Vam sve najbolje

J.C.


II
Udbaši i njihovi nasljednici izmanipulirali su naš narod koji je postao pasivan i kukavan. To je žalosno, sjetimo se 1991. kad smo išli u borbu bez razmišljanja. Zato mi nije jasno kako smo postali kukavice. Pozdrav svima!
S.R.

III
NAROD nije KORUPTIVAN nego manipuliran.
Manipuliran je od tih 'humanoida' slugana nsp-a.
Jasno i direktno primih jutros od dragog Boga.
Amen.

D.P.

Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?

Molimo građane da komentiraju zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova, a stranke čiji su pojedinci povezani raznim aferama kriminala i korupcije i koji su uništili hrvatsku ekonomiju na izborima dobivaju najviše glasova. Zašto?

Da li je hrvatski narod izmanipuliran ili koruptivan kada i dalje nagrađuje one koji su uništili industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju i koji su omogućili krađu 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća?

- 20:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2016., nedjelja


OVO SU GRADOVI I OPĆINE U KOJIMA HDZ I SDP GODINAMA VARAJU BIRAČE!
OVO SU GRADOVI I OPĆINE U KOJIMA HDZ I SDP GODINAMA VARAJU BIRAČE!

http://istinomprotivlazi.com/component/k2/512-2016-09-10-18-05-51



DZS (Državni zavod za statistiku) -službeni popis stanovništva 2011-te …………… 4.284,889

Broj osoba do 18 godina u RH ( 18,2% EU prosjek) …………………….…………………… 779.850

U RH ima ukupno birača (kada se odbiju osobe do 18 godina)………………………… 3.505.039

Ministrica MOST-a Dubravka Jurlina prijavila je 3.799,609 birača što je više za 294,570 birača, čak i više od Baukovog prošlogodišnjeg popisa ( 3.788,788 birača ), iako je ministar Orepić javno izjavio da je izbrisao iz Baukovog prošlogodišnjeg popisa oko 35.000 birača!?

Hrvatska ima 21 županiju, 127 gradova i 428 općina.

Dakle, U 90. gradova i 251. općini ima viška birača i zahvaljujući tom višku HDZ i SDP će ponovno, kao i do sada, dobiti potreban broj mandata da bi bili na vlasti ili u oporbi, iako ih podržava svega 20% birača.

No, kako DIP ne dozvoljava ručno prebrojavanje glasova opet će se ponoviti krađa i prijevara birača i tu nema lijeka. Problem smo mi koji to toleriramo i dozvoljavamo. Oni moraju ukrasti izbore da bi nastavili služiti Europskoj uniji, Europskoj komisiji, bankarima, korporativnoj oligarhiji koja ih je kupila i da bi izbjegli procesuiranje za sve protuustavno donesene zakone u Saboru.

Pročitajte u kojim gradovim i općinama ima viška birača pomoću kojih nas HDZ I SDP godinama varaju zbog čega sve stranke i koalicije 'drugog reda', kao i nezavisni kandidati za saborske zastupnike, moraju tražiti poništenje izbora!

Pogledajte:

http://istinomprotivlazi.com/component/k2/512-2016-09-10-18-05-51

- 21:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

EVO JEDNOG OD NAČINA KAKO NESTAJU GLASOVI NA BIRAČKIM MJESTIMA
EVO JEDNOG OD NAČINA KAKO NESTAJU GLASOVI NA BIRAČKIM MJESTIMA


VIDLJIVO JE DA SE IZBORI TREBAJU PONIŠTITI



Slobodna Dalmacija, 18.09.2016.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2016., subota


LAŽNA OBRADA IZBORNIH PODATAKA
LAŽNA OBRADA IZBORNIH PODATAKA

http://medjimurjepress.net/vijesti/prenosimo/izbori-ce-se-ponistiti-a-slazu-vladu/



IZBORI ĆE SE PONIŠTITI A ONI SLAŽU VLADU!?

18 političkih stranaka ne priznaje rezultate izbora jer je podijeljeno najmanje 200 tisuća nepostojećih glasova. Opravdane prigovore DIP proslijedio Ministarstvu uprave.

UDRUGA za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda – Korektiv i Inicijativa za regularne izbore, koju čine 18 političkih stranaka, objavili su u četvrtak da ne priznaju rezultate nedavnih parlamentarnih izbora i traže njihovo poništenje, ostavku predsjednika Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branka Hrvatina i međunarodni nadzor nad rezultatima izbora.
Govoreći u ime Korektiva, Darko Petričić je na konferenciji za novinare najavio da će te zahtjeve uputiti DIP-u, Etičkom povjerenstvu i međunarodnim institucijama. Ustvrdio je da njihovim promatračima nije bio omogućen pristup DIP-u i tvrtki za informatičku potporu APIS, kao ni uvid u biračke popise i rezultate izbora.

Ostavku predsjednika DIP-a traže zbog manipulacija medijima i javnošću te onemogućavanja civilnog nadzora izbornog procesa. Petričić kaže da je DIP omogućio netransparentne izbore i nije omogućio nadzor promatrača civilnih udruga, naročito obradu izbornih podataka.
Kao primjer manipulacija DIP-a navodi broj birača jer je, po podacima Ministarstva uprave, 2. rujna birača bilo 3.740.200, a broj birača registriran na biračkim mjestima 11. rujna bio je 3.531.279. Gdje je nestalo oko 200 .000 birača, pita Petričić.

Na meti kritika Korektiva i Inicijative za regularne izbore bio je i HRT za kojeg tvrde da nije osigurao ravnopravnu izbornu utakmicu jer je sudjelovanje u sučeljavanjima omogućio samo strankama i koalicijama koje su, po rezultatima jedne agencije za ispitivanje javnog mijenja, prelazile prag od 4 posto u jednoj od izbornih jedinica.

Za HRT ocjenjuju da nije bio ni etičan niti pravičan u ravnopravnom predstavljanju svih kandidata na parlamentarnim izborima, a smatraju upitnim i rezultate agencije za istraživanje javnog mnijenja koja je radila predizbornu anketu za HRT.

Inicijativa za regularne izbore okuplja koaliciju POMAK (HSP, HČSP, Akcija za bolju Hrvatsku, Obiteljska stranka), Domovinsku koaliciju (HSP Dr. Ante Starčević, Demokratski savez nacionalne obnove – DESNO, HKDU Dr. Marko Veselica, Ujedinjena stranka prava, Hrvatska demokratska stranka), koaliciju Nema prodaje (Nezavisna lista Stipe Petrina, Slobodna Hrvatska, Pokret zajedno, ORaH) te stranke Blokirani, Hrvatsku braniteljsku Pučku stranku, Hrvatske laburiste i Pokret za modernu Hrvatsku.

Vrijeme je da se ovom cirkusu stane jednom na kraj. Javno smo objavili popis svih gradova i općina u kojima HDZ i SDP godinama kradu na izborima. Sve te podatke dobila je i Most-ova ministrica uprave Jurlina. Umjesto da končno uredi popise birača (prethodni ministri uprave Mlakar i Bauk konstantno su od 2000.-te varali birače na svim izborima), ministrica Jurlina predala je DIP-u popis u kojem ima čak više birača nego u popisu Arsena Bauka na prošlim izborima iako je ministar Orepić skinuo 35 tisuća birača!?

Protiv Bauka i Mlakara smo podigli kaznene prijave. Isto tako podnijeti ćemo kaznenu prijavu protiv ministrice Uprave Dubravke Jurlina Alibegović za isto dijelo prijevare birača za koje je zapriječena kazna zatvora od tri godine.

Ovlaštenim promatračima od DIP-a APIS nije dozvolio ulaz. Sve je potpuno jasno! Oni rade protiv Hrvatske i za strane sile kao što je i sam Šeks potvrdio. Država nam je oteta, moramo je vratiti!

- 19:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2016., petak


DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU PRIJAVLJENI DAVOR LONČAR I JOSIP SURAĆ: Povlasticama do vile 'Marije' s bazenom u Murvici!
DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU PRIJAVLJENI DAVOR LONČAR I JOSIP SURAĆ: Povlasticama do vile 'Marije' s bazenom u Murvici!

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/clanak/id/25652/drzavnom-odvjetnistvu-prijavljeni-davor-loncar-i-josip-surac-povlasticama-do-vile-marije-s-bazenom-u-murvici



Zbog prodaje općinskog zemljišta za potrebe stambenog zbrinjavanja mlađih mještana općine Poličnik, Državno odvjetništvo zaprimilo je anonimnu prijavu protiv načelnika općine Poličnik Davora Lončara i Josipa Suraća (sina Dragana) koje se optužuje da su "svjesno oštetili općinski proračun i namještali kupovanje građevinskog zemljišta, zbog stjecanja materijalne koristi pojedinaca i korištenja državnog stambenog poticaja suprotno svrsi i namjeni".

Prema navodima iz prijave, Josipu Suraću je Općina Poličnik, na temelju javnog natječaja, prodala dva građevinska terena u Murvici Donjoj po povlaštenoj cijeni umanjenoj za 70 posto od procijenjenog zemljišta u tome mjestu, uz uvjet da povlasticu umanjenja cijene imaju oni koji su ostvarili pravo na poticajnu mjeru stambenog zbrinjavanja. Suraću su prodana dva terena ukupne površine 1108 kvadrata, iako je, tvrdi se u prijavi, bio dovoljan jedan. Vrijednost zemljišta bila je 20 eura po kvadratu ili 22.160 eura. S popustom od 70 posto, tereni su plaćeni 15.500 eura manje, što je 116.000 kuna manje u općinskom proračunu.

Surać: Gradit ću...

Umjesto na kupljenim parcelama, Surać – koji s Lončarom dijeli stranačku iskaznicu HDZ-a, a uz to je i direktor Komunalnog poduzeća općine kojoj je Lončar na čelu – uz državne je poticaje u materijalu kuću izgradio na očevoj, privatnoj parceli, a zadržao je dva terena, povlašteno kupljena od Općine. Nakon izgradnje kuće iz programa stambenog zbrinjavanja, za koju u Murvici tvrde da je opremljena čak i bazenom, Surać se nije preselio u nju, nego ju je prenamijenio u apartmane za turizam, što je reklamirao i uz cestu kao "apartmane Marija".

Ove ozbiljne navode temeljito smo provjerili kod načelnika Lončara, kao i kod Josipa Suraća, koji nam je kazao:
– Točno je da sam kupio zemljište od Općine Poličnik 2008. godine. Bio je raspisan natječaj, javio sam se, ispunio uvjete i kupio zemljište za stambeno zbrinjavanje, a jedan od razloga za to bile su i obiteljske okolnosti koje ne želim potanko navoditi. Bio je to poticaj za mlade obitelji, na što sam imao pravo, ali pojavio se problem nakon što su mi za tu parcelu odbili izdati građevinsku dozvolu jer su se za te terene morali izraditi detaljni planovi. Potrošio sam desetak tisuća kuna samo za projekt, digao kredit, a nisam mogao ništa napraviti. Zbog toga sam taj materijal preselio dalje i izgradio obiteljsku kuću na parceli u očevu vlasništvu. Te kupljene parcele ostale su moje i kada budem mogao, ja ću tamo graditi. Ja zemljište neću preprodavati niti ću bilo što drugo s njim raditi. Niti to smijem prema ugovoru, niti imam tu namjeru, isto kao i svi drugi koji su kupili takve parcele. Nije ništa sporno u tome, ali ne mislim da bih parcele trebao vratiti Općini. Ja tamo namjeravam graditi i živjeti, i čim bude prilike, tamo ću izgraditi kuću.

'Proganja me šest godina'

Načelnik Davor Lončar također opovrgava bilo kakvo pogodovanje Suraću i odbacuje navode da je Općina oštećena.
– U članku 6. ugovora o prodaji navodi se: "Ugovorne strane suglasno utvrđuju da kupac ne može fizičkim i pravnim osobama prodati građevinsko zemljište u roku od 30 godina." Kupac je platio cjelokupni iznos 23. ožujka 2008. godine i 28. ožujka dobio je potvrdu da se može uknjižiti na zemljište. Godine 2009., u listopadu, dobio je odbijenicu za građevinsku dozvolu iz Županijskog ureda, zbog toga što je tada po Prostornom planu Općine Poličnik trebalo izraditi urbanistički plan, a mi ga nismo radili. Izmjenama i dopunama Prostornog plana 2012. godine predvidjeli smo da se kroz urbanistički plan to ponovno odredi kao građevinsko zemljište, tako da će se tamo moći graditi – kaže načelnik općine Poličnik Davor Lončar.
Što se tiče korištenja državnih potpora u materijalu za kuću na očevoj parceli, načelnik ističe da program stambenog zbrinjavanja ne vodi Općina, nego Ministarstvo regionalnog razvoja, te da on osobno nema uvida u to.
– Želim pomoći svima, posebno mladima, zapošljavanjem i zbrinjavanjem. Iza prijave stoji osoba koja je mene osobno prijavila 40 puta zbog ovakvih slučajeva. To je tempirano samo da se meni našteti zbog izbora, ništa drugo. I za Suraćevo zaposlenje imam svu dokumentaciju o raspisivanju natječaja, o povjerenstvu koje je provelo izbor, sve na temelju zakona. Rodbinske veze nemaju nikakve veze, kao ni stranačka pripadnost HDZ-u. Nitko nema popust zbog toga, zašto bi imao? Ovo je isključivo motiv jedne zločeste osobe, za koju ja pretpostavljam koja je, a mene već šest godina doslovce proganja. Gdje je tome kraj? Ništa ne tražim, nego samo da napišete činjenice. Ako mi to našteti zbog izbora u nedjelju, neka je to osobi koja to piše i šalje na čast. A nikome u životu ne želim zlo – zaključuje Lončar.

Bez tereta

U izvatku iz zemljišne knjige čestice zemljišta 825/320 i 825/321 upisane su u vlasništvo Josipa Suraća, sina Dragana, Murvica 85, Zadar. Nikakvog tereta ni ograničenja prodaje zemljišta nema.

'Lončar je morao znati...'

"Načelnik Lončar, čija je obitelj i rodbinski povezana sa Suraćem, bio je upoznat sa svime i morao je znati da kuća nije izgrađena na prodanim parcelama, da u vlasničkom listu nema zabilježbe i da Surać nije ispunio uvjete iz ugovora o kupnji zemljišta. Trebao je pokrenuti proces oduzimanja zemljišta, što nije učinio i zbog toga je svjesno sudjelovao u oštećivanju proračuna Općine", navodi se u prijavi.

'Iza prijave je nečija ljubomora'– U ovoj kući koju sam izgradio ja sam i živio, ali ne mogu preživjeti od jedne plaće jer sam oženjen i imam troje djece pa sam jedno vrijeme iznajmljivao apartmane turistima. U Općini sam primljen na temelju natječaja i radim tek zadnjih godinu dana, prije toga sam radio u jednoj našoj građevinskoj tvrtki i tri sam godine preživljavao bez plaće. Sve je tu čisto, a iza te je prijave nečija ljubomora, ništa drugo – ističe Surać.

Općinske odluke

– Godine 2006. Općina Poličnik objavila je odluku u službenom glasniku kojom je vrijednost građevinskog zemljišta u Murvici procijenjena na 20 eura po kvadratu. Godinu kasnije donesena je odluka da se ljudima koji imaju 20 godina boravka na području općine Poličnik cijena umanji za 70 posto. Dana 27. studenoga 2007. godine donesena je odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju toga građevinskog zemljišta, a natječaj je raspisan i javno objavljen 4. prosinca, i to ne za te parcele, nego za više njih. Dotični se javio, uplatio jamčevinu i 16. siječnja 2008. godine izvršen je odabir – navodi Lončar.


- 13:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2016., srijeda


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odugovlači postupak protiv dužnosnika Davora Lončara
Stranka hrvatskog zajedništva
Podružnica Zadar

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odugovlači postupak protiv dužnosnika Davora Lončara




Izvješćujemo hrvatsku javnost da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odugovlači postupak protiv dužnosnika Davora Lončara, načelnika Općine Poličnik, a koji je prijavljen POVJERENSTVU, dana 08.04.2016. godine. Zašto se odugovlači postupak? Hoće li i u ovom predmetu doći do zastare, kao i za prijavljeno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, kada USKOK nije mogao voditi pravni postupak protiv osumnjičenika zbog protoka od 10 godina.


U Zadru, 14. rujna 2016. godine


Stranka hrvatskog zajedništva
Podružnica Zadar


- 19:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UDRUGA «SOLIDARNOST» ZADAR ZATRAŽILA OD HNB ELABORAT O PRETVORBI I PRIVATIZACIJI DALMATINSKE BANKE D.D.
UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA «SOLIDARNOST» ZADAR
Rikarda Katalenića-Jeretova 5
23 000 Zadar
OIB: 91774566224
Kontakt br.mob: 092/2362408, 098 /194-2678
E-mail: solidarnostzadar@gmail.com

UDRUGA «SOLIDARNOST» ZADAR ZATRAŽILA OD HNB ELABORAT O PRETVORBI I PRIVATIZACIJI DALMATINSKE BANKE D.D.



HRVATSKA NARODNA BANKA
Boris Vujčić
guverner HNB-a
Trg hrvatskih velikana 3
10002 Zagreb

Poštovani,
Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, obraćamo Vam se sa zahtjevom da nam dostavite elektronskim putem na e-mail adresu solidarnostzadar@gmail.com
pravodobne, potpune i točne sljedeće informacije:
1. Ima li HNB u arhivi "ELABORAT O PRETVORBI I PRIVATIZACIJI DALMATINSKE BANKE D.D."?
2. Ako HNB ima navedeni elaborat dostavite presliku ELABORATA na adresu Udruga bivših zaposlenika „Solidarnost“ Zadar Rikarda Katalenića-Jeretova 5, 23 000 Zadar.

Uz pozdrav

U Zadru, 14. rujna 2016. godine


Predsjednik
Udruge bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar
Petar Smokrović

- 14:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2016., utorak


U IME OSNIVAČA 'SOLIDARNOST' OD OTP BANKE TRAŽI: Vratili ste 'Bagatu' 58 milijuna, vratite i ostalima 11 milijardi kuna!
U IME OSNIVAČA 'SOLIDARNOST' OD OTP BANKE TRAŽI: Vratili ste 'Bagatu' 58 milijuna, vratite i ostalima 11 milijardi kuna!

http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/teme/clanak/id/25486/u-ime-osnivaca-solidarnost-od-otp-banke-trazi-vratili-ste-bagatu-58-milijuna-vratite-i-ostalima-11-milijardi-kuna



Nekadašnju Dalmatinsku banku u Zadru osnovalo je 123 poduzeća od kojih danas radi njih desetak, većina ih je likvidirana, a neka upravo prolaze kroz stečajni postupak. Banka je prošla kroz pretvorbu, jedno je vrijeme nosila naziv Nova banka, a danas je to OTP banka od koje, u ime radnika čija su je poduzeća osnovala, zadarska Udruga „Solidarnost“ traži čak 11 milijardi kuna. Iako su dionice netragom nestale u mutnom procesu uništavanja većine tih zadarskih poduzeća, u „Solidarnosti“ smatraju da „imaju zakonsko pravo kao pravni slijednici“ na vrijednost navodno zagubljenih „vlasničkih dionica“.

Svoj zahtjev temelje na pravomoćnoj nagodbi koju je nakon sudskog spora OTP banka 2008. godine sklopila s tvrtkom „Bagat precizna mehanika“, što je jedan jedini slučaj u kojemu je netko od osnivača banke obeštećen i to za čak 58 milijuna kuna! Ako je mogao jedan, moraju biti obeštećeni svi, smatraju u „Solidarnosti“, pa su na tom poslu angažirali splitsku pravnicu Mariju Brčić.

-Kontaktirala sam OTP banku zbog mirnog rješenja spora, ali oni tvrde da nema dokaza da su ta poduzeća bili osnivači banke, pa i dalje tražimo dokumentaciju koja bi to potvrdila. Banka od nas traži dokaze, broj dionica svakog poduzeća, njihove serijske brojeve i vrijednost, a to je veliki posao, jer do dokumentacije ne možemo doći ni u Hrvatskom fondu za privatizaciju ni u Središnjoj depozitarnoj agenciji. Poslane su prijave i USKOK-u i DORH-u u Zadru odakle su nam prije nekoliko dana odgovorili da prikupljaju informacije, izjavila je Marija Brčić.

Način na koji se „Bagat precizna mehanika“ izborila za 58 milijuna kuna rasvijetlio je dugogodišnji direktor poduzeća Šime Medić.

-Nekadašnja Dalmatinska banka je prošla pretvorbu po „modelu Ante Markovića“ još 1989., a mi smo pokrenuli sudski spor s bankom 1995. godine tražeći povrat naših 4-5 posto dionica vrijednih 92 milijuna kuna. Kada su 2008. godine vidjeli da će izgubiti spor, sklopljena je nagodba na 58 milijuna kuna, na 60 posto iznosa plus sudski troškovi, a mi smo s tim novcem isplatili zaostale plaće i obveze prema državi, kaže Medić pojašnjavajući da je raspolagao serijskim brojevima i vrijednostima dionica, ali da je ključni dokument kojega je pribavio bio elaborat o pretvorbi banke.

-Kada smo došli do elaborata, OTP banka je pristala na nagodbu. Banka vam nije dužna dati elaborat o pretvorbi, nije to dužna ni HNB, ali mi smo radili pritisak, nekoliko puta sam razgovarao s tadašnjim predsjednikom Stipom Mesićem i na koncu smo došli do elaborata. Ali, to je tek pola posla, poslije morate vidjeti gdje su dionice nestale i zašto. I danas je moguće doći do elaborata, ali za to vam treba nalog stečajnog suca koji to može zatražiti od HNB-a ili središnje depozitarne agencije, kaže Medić svjestan da je i tada moguć odgovor „mi taj dokument nemamo“.

Njegovo rješenje je bilo – angažiranje jednog zagrebačkog odvjetnika koji je svojim kanalima uspio doći do elaborata o pretvorbi.

-On se i sada nudi za pomoć, a morate znati da je dokumente možda moguće pronaći i u arhivu nekadašnje Narodne banke Jugoslavije. Mi smo novac dobili jer smo uporno tražili dokumente, kaže Medić po kojemu kod „osnivača u stečaju“ dokumente mogu zatražiti samo stečajni suci, ali to mogu učiniti i vlasnici desetak „preživjelih“ i poslovno aktivnih osnivača.

U slučaju poduzeća koja su otišla u stečaj, priču o „osnivačkim dionicama“ moguće je oživjeti jedino kroz dokaze o „naknadno pronađenoj imovini“, zaključuje Medić.

„Daju nam lažne dokumente, kriminal zastarijeva…“

-Nailazimo na opstrukciju čak i u državnoj administraciji, pa dobivamo odgovore o dokumentaciji koja je nestala ili je uništena ili je nema ili nitko za nju ne zna. Ponekad dobivamo i lažne dokumente, a pretvorbeni i privatizacijski kriminal u međuvremenu ide u zastaru, naveli su Čedo Alić i Miljenko Marić iz Udruge „Solidarnost“.

-Strašno je što među osnivačima Dalmatinske banke ima i poduzeća koja su danas u vlasništvu općina, gradova ili države, ali ni oni ne reagiraju, kao da ni njih nije briga što se dogodilo s našim novcem. Imate tu i Opću bolnicu Zadar kojoj kronično nedostaje novca, a i Bolnica je bile među osnivačima banke, što bi mogla biti vrijednost od nekoliko stotina milijuna kuna, rekao je Alić.

„Solidarnost“ predlaže da se eventualno dobiveni novac unese u Fond za razvoj i revitalizaciju gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta.

- 06:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2016., petak


Lista broj 10 kandidat br.3. mr.sc. Miljenko Marić, dipl.iur.
IX. izborna jedinica

Lista broj 10 kandidat br.3. mr.sc. Miljenko Marić, dipl.iur.


- 22:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NAKON NIZA GODINA Nazire se rješenje za obespravljene radnike!
NAKON NIZA GODINA Nazire se rješenje za obespravljene radnike!

http://www.kalelargainfo.hr/nakon-niza-godina-nazire-se-rjesenje-za-obespravljene-radnike/



Dana 9. 9. 2016 . godine, Udruga bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar održala je konferenciju za medije na kojoj je Marija Brčić, odvjetnica iz Splita, izvjestila bivše radnike uništenih zadarskih poduzeća u pretvorbi o poduzetim aktivnostima koje se odnose na Dalmatinsku banka d.d., sada OTP banka, te je navela da je moguća naknada štete osnivačima banke uz nadopunu dokumentacije, koja će se prosljediti OTP banci za mirno i dogovorno rješavanje spora. Na sastanku su bili nazočni Marija Brčić, odvjetnica, mr.sc. Miljenko Marić, dipl.iur., pravni savjetnik Udruge „Solidarnost“ Zadar, Čedo Alić, dopredsjednik Udruge „Solidarnost“ Zadar i Petar Smokrović, predsjednik Udruge.

- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZAJEDNIŠTVO
Zajedništvo koje nas je vodilo u gradu pobjedniku, u kraljevskom gradu Kninu, nek nas vodi u nedjelju.
Samo zajedno sa vama dragi birači možemo zaustaviti raspadanje i rasprodaju naše zemlje. 11.09. birajte svoju budućnost, bolju budućnost



- 06:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2016., srijeda


Kandidati koalicije „Nema prodaje“ 9. izborne jedinice Miljenko Marić i Čedo Alić družili se s građanima Zadra
Kandidati koalicije „Nema prodaje“ 9. izborne jedinice Miljenko Marić i Čedo Alić družili se s građanima Zadra



Dana 7. rujna 2016. godine u sklopu predizborne kampanje kandidati na listi koalicije „Nema prodaje“ 9. izborne jedinice Miljenko Marić i Čedo Alić družili se s građanima Zadra na Branimirovoj obali dijeleći im promotivni materijal programa koalicije „Nema prodaje“.


Kandidati koalicije „Nema prodaje“ 9. izborne jedinice
Miljenko Marić i Čedo Alić

- 13:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2016., ponedjeljak


MILJENKO MARIĆ, KANDIDAT 9. IZBORNE JEDINICE KOALICIJE „NEMA PRODAJE“, DRUŽIO SE S MJEŠTANIMA PROVIĆA, VUKŠIĆA I BULIĆA
MILJENKO MARIĆ, KANDIDAT 9. IZBORNE JEDINICE KOALICIJE „NEMA PRODAJE“, DRUŽIO SE S MJEŠTANIMA PROVIĆA, VUKŠIĆA I BULIĆA



Dana 4. rujna 2016. godine u sklopu predizborne kampanje, kandidat na listi 9. izborne jedinice koalicije „Nema prodaje“ - Miljenko Marić, družio se s građanima Provića, Vukšića i Bulića.

Mještani navedenih mjesta ogorčeni su s gradskom vlašću Benkovca, kao i županijskom vlašću, pogotovo jer navedena mjesta još nemaju vodu u 21. stoljeću. Nitko ne zna kada će početi izgradnja vodoopskrbnog sustava, odnosno lokalne mreže.

Grad Benkovac i Zadarska županija krše odredbe članka 135. Ustava RH koje navode da “Jedinice lokalne samouprave obavljaju poslove iz lokalnog djelokruga kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana, a osobito poslove koji se odnose na uređenje naselja i stanovanja, prostorno i urbanističko planiranje, komunalne djelatnosti, brigu o djeci, socijalnu skrb, primarnu zdravstvenu zaštitu, odgoj i osnovno obrazovanje, kulturu, tjelesnu kulturu i sport, tehničku kulturu, zaštitu potrošača, zaštitu i unapređenje prirodnog okoliša, protupožarnu i civilnu zaštitu. Jedinice područne (regionalne) samouprave obavljaju poslove od područnog (regionalnog) značenja, a osobito poslove koji se odnose na školstvo, zdravstvo, prostorno i urbanističko planiranje, gospodarski razvoj, promet i prometnu infrastrukturu te planiranje i razvoj mreže obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih i kulturnih ustanova.”

Također, krše se i odredbe čl.49. i čl.70. Ustava RH koje navode da “Država potiče gospodarski napredak i socijalno blagostanje građana i brine se za gospodarski razvitak svih svojih krajeva i da svatko ima pravo na zdrav život”.

Mještani Vukšića prepričavaju da su postavljali pitanja gradonačelniku Benkovca, Branku Kutiji, zašto Vukšić nema vodu i tom prilikom jedan ga je ogorčeni mještanin opsovao, a isti im je na to uvrijeđen odgovorio: „Dok je mene i HDZ-a, Vukšić neće dobiti vodu“. Eto zašto se ne rješava vodoopskrbni sustav Provića, Vukšića, Bulića...

Kandidat na listi 9. izborne jedinice koalicije „Nema prodaje“ Miljenko Marić ih je izvjestio o glavnim programskim smjernicama kao što su reforma pravosuđa, zabrana prodaje prirodnih resursa i nove privatizacije državne imovine, izmjena ovršnog zakona, smanjenje plaća zastupnika, kao i ukidanje svih njihovih povlastica, te obavezan otkup proizvođača domaće hrane za sve državne institucije, hotele i dr.

U Zadru, 5. rujna 2016. godine

mr.sc. Miljenko Marić, dipl.iur.
kandidat na listi 9. izborne jedinice koalicije „Nema prodaje“

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2016., subota


BIRAČIMA!
Priopćenje za javnost

BIRAČIMA!


mr.sc. Miljenko Marić, dipl.iur., kandidat IX izborne jedinice koalicije „Nema prodaje“

Na predstojećim parlamentarnim izborima hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice. Vladajuće garniture do sada nisu nikada shvatile kako u pravcu općeg dobra treba ulagati, naprotiv njihova drskost se pokazuje dok rastaču opće dobro. Sad stvarno ovisi o masi, koju tako nazivaju, a koju su tako i tretirali dok se poigravaju s općim dobrom.

Dakle, ukoliko im ubuduće hrvatski narod dade svoj glas onda će to biti očito da su hrvatski narod pretvorili u inertnu masu, što je ubuduće i pokazatelj za ravnanje očiglednog na terenu. Svaki narod, po iskonu, ima pravo na samopouzdanje i dostojanstvo, ukoliko želi biti čovječan, a što je zapravo osnova za život kao smisao na zemlji i kretanje u pravcu bilo kakvog zadovoljstva. Imajući na umu ovu istinu valja se najozbiljnije zamisliti čime se olako poigrava Hrvat, zapravo koliko dozvoli pojedincima sadističko ponašanje prema sebi.

U podneblju gdje Hrvati obitavaju ne obrađuje se zemlja dok se u isto vrijeme uvoze poljoprivredni proizvodi i to toliko zaduženim novcem da Hrvati više realno ne mogu vraćati kredite. Hrvati imaju ili su imali more koje ne iskorištavaju, naprotiv daju to more u zakup, ili pak dijelove mora skoro pa ne znaju obraniti od grabežljivih susjeda, očito uz pomoć nekih svjetskih «posrednika». Ako vam netko uzme polja i more i poruši tvornice, isti vam ne dozvoli pravo na rad, najdirektnije pravo na život.

Gospodo, ukoliko se ovo tolerira znači sadističko ponašanje, kroz stoljeća nad hrvatskim narodom stvorilo je mazohističko ponašanje hrvatskoga naroda. Ukoliko se ovakva tendencija ne promjeni već želi nastaviti onda je za konstatirati da čovjek ima volju kojom tvori svoju sudbinu, bez obzira kakva će ona biti.

Danas je u Hrvatskoj veći mortalitet od nataliteta, dakle to je posljedica svih uzroka koji vode u pravcu konačnosti, tj. zla. Odlučimo da je optimizam naš početak i volja za životom i to u pravcu beskonačnom, zato gospodo imamo šansu za tvorbu bolje hrvatske sudbine u odnosu na ovu koju sada predočavamo. Pretpostavlja se da tvorac vlastite sudbine vlastitom voljom treba biti čovjek koji drži do samopouzdanja i dostojanstva, što mu je zadaća za ocjenu.

Dakle, čovjek angažiranjem i poticanjem – samokritički mora sudjelovati aktivno - što jednako znači živjeti. Prevedeno konkretno u ovom slučaju treba izaći na sljedeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj zbog biranja najboljih predstavnika iz svojih sredina.


U Zadru, 3. rujna 2016. godine


mr.sc. Miljenko Marić, dipl.iur.
kandidat IX izborne jedinice koalicije „Nema prodaje“



- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2016., petak


BUDUĆI ZASTUPNIK KOSTOLOMAC
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Kandidat HDZ-a IX. izborne jedinice br.8.

BUDUĆI ZASTUPNIK KOSTOLOMAC

NAČELNIK LONČAR ZAPOSLENIKU U OPĆINI: “Smeće jedno… j**o ti Bog mater… smrade… polomit ću ti sve kosti!”

https://blog.dnevnik.hr/shzzadar/2014/06/1631777932/nacelnik-loncar-zaposleniku-u-opcini-smece-jedno-jo-ti-bog-mater-smrade-polomit-cu-ti-sve-kosti.html



- 22:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2016., četvrtak


USKOK nije mogao voditi postupak protiv kandidata IX. izborne jedinice Davora Lončara zbog zastare
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


USKOK nije mogao voditi postupak protiv kandidata IX. izborne jedinice Davora Lončara zbog zastare



Općinsko državno odvjetništvo u Zadru 2014. godine utvrdilo da je Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik kao službena osoba 2001. godine omogućio TD Vinilplastika da kupoprodajom građevinskog zemljišta te kasnijom preprodajom istog zemljišta stekne imovinsku korist u iznosu 136.584,00 maraka te da stoga postoji sumnja na učin zlouporabe položaja i ovlasti. USKOK je rješenjem obrazložio da za prijavljeno kazneno djelo nije mogao voditi pravni postupak protiv osumnjičenika zbog protoka od 10 godina.

Stranka hrvatskog zajedništva poziva na odgovornost one koji su dozvolili da kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti osumnjičenika Davora Lončara, načelnika Općine Poličnik, sada kandidata HDZ-a IX. izborne jedinice br.8. i Željka Lončara, bivšeg člana poglavarstva Općine Poličnik i direktora trgovačkog društva Vinilplastika d.d. iz Zadra, sada predsjednika skupštine Zadarske županije prijeđe u zastaru.

Postavlja se pitanje kako mogu takve osobe i dalje obnašati funkciju, jedan kao načelnik Općine Poličnik, koji se još i kandidira za zastupnika u Hrvatski sabor, a drugi kao predsjednik skupštine Zadarske županije. I dalje besramno obavljaju funkcije uz blagoslov institucija koje nisu reagirale.

Pozivamo Hrvate i ostale građane da komentiraju.

Prilog:

1. Rješenje da se kazneni progon protiv I osumnjičenika Davora Lončara i II osumnjičenika Željka Lončara zbog zastare ne može poduzeti





U Zadru, 1. rujna 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE




- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #