STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

04.03.2015., srijeda


Radnici Lalovcu: Deblokirajte račun Adrije i opozovite stečaj
Radnici Lalovcu: Deblokirajte račun Adrije i opozovite stečaj

"Tvornica Adria je posljednji proizvodni pogon u Gradu Zadru gdje gasi 150 radnih mjesta. Kome je to u interesu?"

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/radnici-lalovcu-deblokirajte-racun-adrije-i-opozovite-tecaj-993120



Koordinacija radnika zadarske Adrije i Udruga bivših zaposlenika "Solidarnost" Zadar poslale su otvoreno pismo ministru financija Borisu Lalovcu tražeći deblokadu računa Adrije i opoziv stečaja te tvrtke.

Otvoreno pismo dalje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gospodine ministre financija Republike Hrvatske!

Trgovački sud u Zadru je pokrenuo stečaj zadarske tvornice za preradu ribe ADRIA d.d. Zadar, a prethodno je bila dogovorena predstečajna nagodba da bi se spasila proizvodna radna mjesta, ali je Porezna uprava Zadar blokirala račun poduzeća Adria za dug 4.700.000 kuna.

Tvornica Adria je posljednji proizvodni pogon u Gradu Zadru gdje gasi 150 radnih mjesta. Kome je to u interesu? Do sada je samo na području Zadarske županije propalo kroz posljednjih 20-tak godina više stotina trgovačkih društava gdje su radnici ostali bez posla i žive ispod granice siromaštva i na rubu gladi. Nastala je ogromna socijalna diferencijacija radnika koji su stvorili sva ta poduzeća i materijalna dobra i sloj novonastalih bogataša koji su prije Domovinskog rata predstavljali socijalne probleme. Zbog toga nema novih stvaranja vrijednosti, nema proizvodnje, nema otvaranja novih radnih mjesta pa prema tome ni izvoza niti rasta društvenog bruto proizvoda. Za sve je to netko kriv i gle čuda Ministarstvo financija blokira račun Adrije, a sve kako zainteresirani strateški partner ne bi pokrenuo proizvodnju.

Poštovani ministre, mi hoćemo raditi i zahtijevamo da Ministarstvo financija deblokira račun Adrije i da se opozove stečaj, a sve kako bi se omogućilo zainteresiranom strateškom partneru da pokrene proizvodnju."
- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.