STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

23.10.2014., četvrtak


UDRUGA SOLIDARNOST KAZNENO PRIJAVILA ČELNIKE HRVATSKOG FONDA ZA PRIVATIZACIJU Uništili su više od 40 zadarskih tvrtki i moraju odgovarati!
UDRUGA SOLIDARNOST KAZNENO PRIJAVILA ČELNIKE HRVATSKOG FONDA ZA PRIVATIZACIJU Uništili su više od 40 zadarskih tvrtki i moraju odgovarati!

http://www.zadarski.hr/teme/clanak/id/1221/udruga-solidarnost-kazneno-prijavila-celnike-hrvatskog-fonda-za-privatizaciju-unistili-su-vise-od-40-zadarskih-tvrtki-i-moraju-odgovarati



Udruga bivših zaposlenika "Solidarnost" kazneno je prijavila Državnom odvjetništvu bivše predsjednike Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Republike Hrvatske Ivana Penića, Milana Kovača i Krešimira Starčevića, direktora Agencije za restrukturiranje i razvoj Zlatka Matešu, te bivšeg Predsjednika Uprave Hrvatskog fonda za privatizaciju Hrvoja Vojkovića. Zadarska udruga "Solidarnost" sve predsjednike Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Republike Hrvatske, ministre privatizacije i upravljanja imovinom, te direktore Agencije za restrukturiranje i razvoj od osnutka 27. studenoga 1992. godine do ukidanja 2011. godine, tereti za kaznena djela protiv službene dužnosti kojima su tijekom privatizacije sudjelovali u uništavanju više od 40 tvrtki na zadarskom području.

-Krivi su jer su u društvena poduzeća postavljali sebi politički podobne osobe ili pak motivirani nepotizmom, dakle braću, sestre, prijatelje, ljubavnice u nadzorne odbore, koji su dalje birali političku podobnu upravu, direktore i šefove i to sve s jednim jedinim ciljem da bi se bitno smanjila vrijednost ili gotovo uništila imovina trgovačkih društava, te rasprodala u bescjenje, a ovdje inkriminirane osobe dijelile dobit. Bivši djelatnici tih poduzeća ostali su bez posla i sredstava za život, pa sada žive na granici ili ispod granice siromaštva. Njihova djeca, koja su završila određene škole, a neki čak i fakultete nemaju gdje raditi - navode iz udruge Solidarnost i dodaju kako netko za sve to mora biti kriv i odgovarati pred zakonom.
-Upravo gore inkriminirane osobe su imale namjeru (dolus) da se sve tako dogodi, te su tim svojim činom počinili niz kaznenih djela u stjecaju s kaznenim djelom iz članka 337. Kaznenog zakona i prouzročili štetu koja se broji milijardama kuna.Kao što je opće poznato prema relevantnim odredbama Ustava Republike Hrvatske kaznena djela koja su počinjena u postupku pretvorbe i privatizacije ne zastarjevaju, navode iz Udruge bivših zaposlenika "Solidarnost" kojom predsjeda Petar Smokrović, te traže od Državnog odvjetništva da provede istragu protiv inkriminiranih osoba.


- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.