STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

08.10.2014., srijeda


ZADARSKI ILEGALNI IZBORI ZA VIJEĆE MJESNIH ODBORA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ZADARSKI ILEGALNI IZBORI ZA VIJEĆE MJESNIH ODBORA

http://www.zadarski.hr/vijesti/clanak/id/856/odluka-o-kvartovskim-izborima-jos-nije-objavljena-pa-opozicija-pita-jesu-li-ovo-ilegalni-izbori


ODLUKA O "KVARTOVSKIM" IZBORIMA JOŠ NIJE OBJAVLJENA, PA OPOZICIJA PITA: Jesu li ovo "ilegalni izbori"?

Gradsko vijeće je ne svojoj prošloj sjednici donijelo odluku o raspisivanju izbora za vijeća mjesnih odbora na području Zadra jer četverogodišnji mandat aktualnih sastava istječe 14. studenoga. Izbori će se, potvrđuju u gradskoj upravi, održati 16. studenoga u svih 37 gradskih mjesnih odbora, a Dolores Grdović Kalmeta, pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove, na temelju dosadašnjeg iskustva s "kvartovskim izborima" i niskim postotkom odaziva birača, skreće pažnju na mogućnost ponavljanja starog problema.

-U svim dosadašnjim izborima za vijeća mjesnih odbora uvijek se pojavio makar jedan mjesni odbor u kojem nije bila predana niti jedna kandidacijska lista, pa u tom mjesnom odboru izbori ne bi bili ni održani niti bi vijeće bilo konstituirano, kaže pročelnica Grdović Kalmeta navodeći da se mahom radilo o otočnim mjesnim odborima s malim brojem stanovnika.

U takvim slučajevima, građani su se sa svim svojim prijedlozima i sugestijama mogli izravno obraćati zadarskoj gradskoj upravi.
Iz zadarske opozicije upozoravaju na nešto drugo:

-Odluka koju je na toj brzopoteznoj sjednici donijelo Gradsko vijeće stupila je na snagu trenutkom njenog usvajanja, a to znači da je 16. listopada posljednji dan za predaju kandidacijskih lista. Međutim, kao da se radi o "ilegalnim izborima": do danas još nije objavljen Glasnik Grada Zadra s tom odlukom, nije objavljen ni popis članova izbornog povjerenstva, pa čak ni broj birača u pojedinom mjesnom odboru. Sve to bi moralo biti poznato, jer, primjerice, o broju evidentiranih birača ovisi broj potpisa kojega nezavisne liste moraju prikupiti. Izgleda da je, u staroj maniri, HDZ-u dovoljno to što oni znaju sve ono što bi i grđani morali znati, ali, eto, ne znamo, kaže gradska vijećnica SDP-a Omerka Šarić Frantin.

Da nije objavljeno u Slobodnoj Dalmaciji i internetskom portalu Zadarski hr., dana 8.10.2014. godine nitko u Zadru ne bi znao da su izbori za vijeće mjesnih izbora grada Zadra. Ovo nema nigdje nego u Zadru. Zašto gradonačelnik Zadra i grad Zadar kriju datum izbora? Na ovo bi trebalo reagirati Ministarstvo uprave.


U Zadru, 8. listopada 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.