STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

23.09.2014., utorak


ZADARSKI SDP PROTIV SLUŽBENOG HRVATSKOG JEZIKA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZADARSKI SDP PROTIV SLUŽBENOG HRVATSKOG JEZIKA

http://www.zadarski.hr/teme/clanak/id/530/propast-peticije-svi-za-kalelargu-kalmeta-ne-bojim-se-talijanizacije-inicijativa-kalmeta-je-izdao-zadrane



Internetski portal Zadarski.hr, dana 23.09.2014. godine objavio je članak pod naslovom PROPAST PETICIJE "SVI ZA KALELARGU"

U članku Irena Dragić, potpredsjednica GO SDP Zadar navodi da je SDP i dalje za preimenovanje Široke u Kalelargu.

IRENA DRAGIĆ:

SDP je za preimenovanje Široke u Kalelargu i bili smo za to da odluku donosi Gradsko vijeće, a na Odboru nisam baš osjetila nekakav strah od talijanizacije. S kroatiziranim natpisom “Kalelarga” nema govora o nekakvoj talijanizaciji – smatra SDP-ova članica Odbora Irena Dragić.Iz inicijative “Svi za Kalelargu” poručili su da “mala izgubljena bitka ne znači poraz”.

Ovih dana istaknuti zadarski profesori kao što je JURAJ GRACIN navode da je u Domovinskome ratu vraćeno staro hrvatsko ime Široka ulica, a sada neki hoće da se vrati mletačko-talijansko ime Calle Larga, u «fonetiziranoj» inačici - Kalelarga.

Do kada će zadarski SDP i Irena Dragić biti protiv hrvatskih naziva i kockati se s hrvatskim teritorijem?

Stranka hrvatskog zajedništva podržava odluku Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica Grada Zadra da se preimenovanje Široke ulice u Kalelargu ne nađe na Gradskome vijeću.

Svi oni koji vrše pritisak za mijenjanje hrvatskih u strani naziv neka se srame hrvatskog naroda, a isti nisu ni sami svjesni da rade za potencijalnog okupatora.


U Zadru, 23. rujna 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
- 19:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.