STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

20.09.2014., subota


Kaznena prijava protiv Božidara Kalmeta, gradonačelnika Zadra kao odgovorne osobe za izvršavanje proračuna
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR
Đ. Basaričeka 12


OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U ZADRU
Franje Tuđmana 35
23 000 Zadar


PREDMET: Kaznena prijava protiv Božidara Kalmeta, gradonačelnika Zadra kao odgovorne osobe za izvršavanje proračuna



Podnosimo kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmeta, gradonačelnika Zadra kao odgovorne osobe za izvršavanje proračuna.
Grad Zadar uzima vodni doprinos, odnosno uzima osam posto iznosa vodnog doprinosa naplaćenog na svom području, a ne rješava oborinske vode u naselju Plovanija.

Dana 20. rujna 2014. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka u Zadru ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Ostali su zatvoreni u svojim kućama. Gradonačelnik Kalmeta izbjegava riješiti odvodnju oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka.

Stanovnici zadarske ulice Đure Basaričeka već duže vrijeme muku muče s oborinskim vodama zbog kojih ne mogu fizički prelaziti ulicu. Mjesecima su se uzaludno obraćali nadležnim institucijama kako bi se spomenuti problem riješio, pisali gradonačelniku, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša s ciljem rješavanja problema oborinskih voda ali – bez učinka. Ništa ni tada, ni sada.

Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, još 17. prosinca 2009. godine pismeno je poručio da će se problem odvodnje oborinskih voda riješiti u 2010., ali prošla je i ta godina, pa iduća i dvije iza toga. Ulica je i dan danas ista kakva je bila onda.

Pokušalo se i preko državnih institucija. Ministarstvo poljoprivrede i Uprava vodnog gospodarstva obavili su inspekcijski nadzor, ali su se ogradili od cijelog problema. Prema njima, problem ulice Đure Basaričeka ne ulazi u Zakon o vodama za čiju su provedbu oni nadležni, nego u ingerenciju Zakona o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležan Grad Zadar.


U Zadru, 20. rujna 2014. godine




Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc.Miljenko Marić

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.