STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

24.01.2014., petak


ZAŠTO KALMETA NE PROVODI ZAKON O KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ZAŠTO KALMETA NE PROVODI ZAKON O KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI?

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava vodnog gospodarstva: Grad Zadar je dužan trajno i kvalitetno riješiti problem



Dana 24. siječnja 2014. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka u Zadru ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Sada su zatvoreni u svojim kućama.

Gradonačelnik Kalmeta izbjegava riješiti odvodnju oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka.

Održavanje gradskih prometnica je u nadležnosti grada Zadra kao i ulica Đure Basaričeka zbog čega su se građani već obraćali gradonačelniku i Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti da se riješe oborinske vode u ulici Đure Basaričeka, ali do danas nije riješen navedeni problem.


Ministarstvo potvrdilo nadležnost Grada

Stanovnici ulice Đure Basaričeka kako bi sto posto bili sigurni da je ovaj problem i njegovo rješavanje pod ingerencijom Grada Zadra, obratili su se Ministarstvu poljoprivrede, Upravi vodnog gospodarstva koje je obavilo inspekcijski nadzor i poslalo svoj odgovor.
Jasno su kazali kako navedeni slučaj ne ulazi u Zakon o vodama koji oni provode, nego u Zakon o komunalnog infrastrukturi za koji je nadležna lokalna samouprava koja je dužna trajno i kvalitetno riješiti problem.


Odgovor Ministarstva poljoprivrede, Uprave vodnog gospodarstva u vezi problema odvodnje oborinske vode u naselju Plovanija u Zadru



- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.