STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.12.2013., četvrtak


Neviđena cenzura: Hoće li hrvatski mediji napokon progovoriti o Marku Franciškoviću?
Neviđena cenzura: Hoće li hrvatski mediji napokon progovoriti o Marku Franciškoviću?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/109754-nevidena-cenzura-hoce-li-hrvatski-mediji-napokon-progovoriti-o-marku-franciskovicu.html



U svojoj knjizi "Hrvatska knjiga opstanka“ pišući je od 2002. do 2006. prvi je progovorio o krizi koja dolazi i koja će pokositi Hrvatsko gospodarstvo. Možda i Linić danas kopira njegove navode o nemogućnosti vraćanja dugova, pa se dijelu građanstva koji ne mogu vratiti kredite bankama ovaj ministar bez pokrića pokušava dodvoriti.

Božić je! Ne možemo i ne smijemo zaboraviti našeg Marka Franciškovića koji će ovaj blagdan dočekati u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu. Prošli tjedan ga posjetismo, mi prijatelji i bliža rodbina i Marko je unatoč teškim uvjetima zatvora ispunjen nadom i vjerom u skori izlazak. Ne skriva blagi osmijeh i zahvalnost svima koji ga podupiru u teškoj borbi protiv režima koji ga je nepravedno osudio.

Marko nije bolestan, Marko nije opasan, nije nikada napravio ništa protuzakonito i nikada nije bolovao ni od koje bolesti. Samo je imao hrabrosti progovoriti o krivom putu kojim kroči ova država. Pišući svoju knjigu "Hrvatska knjiga opstanka" prvi je još 2006. upozorio na svjetsku krizu koja će pokositi Hrvatsku. Ukazujući na suludost detuđmanizma, hrabro je kritizirao nedosljednost hrvatskih političara i njihovu privrženost stranim vladarima okupljenim u institucijama EU. Kako misli tako i govori, pa ga nema u stranačkom životu gdje bi njegova oštrina i britkost poremetila ustaljeni partikularni "kod" u današnjim etebliranim strankama.
S Markovim slučajem upoznat je HHO, te neki mediji, od kojih se očekuje da reagiraju, jer medijska blokada ovog slučaja je vrlo jaka i za razliku od sličnog slučaja gospođe Kvesić iz Osjeka nije ni izbliza eksponiran. Vrijedni su tekstovi novinara Hrvatskog tjednika Vjekoslava Magaša i zasada je, uz napise portala Dnevno.hr, jedini svjetionik u velikom mraku hrvatskih medija.

Upravo na današnji dan vrijedno je spomenuti Marka Franciškovića, zasigurno prvog političkog zatvorenika u Hrvatskoj koji u svojoj otmjenoj duši nosi Isusa Krista, vjerujući kad se jednom vidi svijet u kojem je Krist ishodište, onda je nepovratno jasno da ono što radimo može biti dobro samo ako je Krist mjera svega.
- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.